Σελίδες

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009


Κοτόπουλα αλέθονται ζωντανά

Μυστική έρευνα σε πτηνοτροφείο
αποκαλύπτει πως αλέθονται ζωντανά τα κοτοπουλάκια

αναρτήθηκε στο http://animalrihgtsgr.blogspot.com

Η οργάνωση Mercy for Animals μόλις έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και λεπτομέρειες σχετικά με την πρόσφατη μυστική έρευνα που πραγματοποίησαν – αυτή τη φορά σε ένα εκκολαπτήριο όπου τα πτηνοτροφεία, μικρά και μεγάλα, προμηθεύονται τις θηλυκές κότες ενώ τα αρσενικά κοτοπουλάκια, άχρηστα για τη βιομηχανία τους, θανατώνονται με απαίσιο τρόπο: «Πετιούνται, ακρωτηριάζονται και αλέθονται ζωντανά...



Αυτή είναι η σοκαριστική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες κοτοπουλάκια κάθε μέρα, στο μεγαλύτερο εκκολαπτήριο κοτόπουλων στον κόσμο». Το σοκαριστικό υλικό που θα παρακολουθήσετε, δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Είναι η καθιερωμένη και νόμιμη πρακτική που συναντάται στη βιομηχανία αυγών.

Επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα που είναι αφιερωμένη στη συγκεκριμένη έρευνα.
http://www.mercyforanimals.org/hatchery/

Μεταφράζω από την ιστοσελίδα:
Για τα περίπου 150.000 αρσενικά κοτοπουλάκια που γεννιούνται κάθε 24 ώρες στις εγκαταστάσεις του Hy-Line, η ζωή αρχίζει και τελειώνει την ίδια μέρα. Οι εργάτες τα αρπάζουν από τα εύθραυστα φτερά τους και τα χωρίζουν από τα θηλυκά κοτόπουλα πετώντας τα σε ειδικές θήκες με προορισμό το θάνατο. Πρόκειται να πεθάνουν την ίδια ημέρα γιατί δεν μπορούν να παράγουν αυγά και δεν μεγαλώνουν αρκετά πολύ και αρκετά γρήγορα ώστε να χρησιμοποιηθούν για το κρέας τους. Οι ζωές τους κόβονται σύντομα όταν πετιούνται ζωντανά στην αλεστική μηχανή – όπου χτυπιούνται στα τοιχώματα μέχρι να ξεσκιστούν σε μικρά κομματάκια από τις λεπίδες του μηχανήματος.

Πάνω από 30 εκατομμύρια αρσενικά κοτοπουλάκια έχουν την ίδια τύχη κάθε χρόνο στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Για τα θηλυκά κοτόπουλα, αυτή είναι μόνο η αρχή μίας ζωής γεμάτης βαναυσότητα και φυλάκιση στα χέρια της βιομηχανίας παραγωγής αυγών. Πριν ακόμη εγκαταλείψουν το εκκολαπτήριο, θα τους κόψουν τα ράμφη – κομμάτι από τα ευαίσθητα ράμφη τους θα κοπεί με λέιζερ. Οι εργάτες τα πετούν και τα ξεδιαλέγουν μέχρι να τοποθετήσουν 100 σε κάθε κουτί για να μεταφερθούν σε διάφορα μέρη της χώρας.

Η απόλυτη ασέβεια σε κάθε κανόνα ευζωίας στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Στην πραγματικότητα, οι συνθήκες που καταγράψαμε με τις κρυφές κάμερες είναι καθιερωμένες και αποδεκτές από την βιομηχανία παραγωγής αυγών. Η εταιρεία Hy-Line περιγράφει τα κοτόπουλα ως «γενετικά παράγωγα» και τους φέρεται έτσι ακριβώς όπως τα βλέπει – ως άψυχα αντικείμενα, αντί για έμψυχα όντα.

Οι παραγωγοί αυγών έχουν κάνει υπέρμετρες προσπάθειες να κρύψουν τις βάναυσες αυτές πρακτικές από τους καταναλωτές. Οι διάδρομοι των σουπερμάρκετ φιλοξενούν θήκες με αυγά που απεικονίζουν ειδυλλιακές εικόνες από κότες ελευθέρας βοσκής και κόκορες που λαλούν χαρούμενα.

Αυτές οι παραπλανητικές επινοήσεις του μάρκετινγκ καλύπτουν τη σκληρή και βίαιη φύση της βιομηχανίας αυγών και των εκκολαπτηρίων.

Οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια πίσω από την παραγωγή αυγών.
Με βάση τα ανησυχητικά ευρήματα της έρευνας, η οργάνωση Mercy For Animals καλεί τα 50 μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ να τοποθετήσουν ετικέτες πάνω στις θήκες αυγών με την επιγραφή: «Προσοχή: Αρσενικά κοτοπουλάκια αλέθονται από τη βιομηχανία αυγών».
Ευτυχώς, οπλισμένοι με την αλήθεια, καταναλωτές σε όλη τη χώρα μπορούν πλέον να κάνουν ευσυνείδητη και συμπονετική επιλογή τροφής.

Με τη βοήθεια της καταναλωτικής ζήτησης, η βιομηχανία αυγών θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται, να κακοποιεί και να σκοτώνει ζώα ηλικίας μίας ημέρας, για όσο αυτό θα είναι επικερδές. Οι καταναλωτές διαθέτουν την εξουσία να μεταφέρουν την ηθική τους στο τραπέζι τους, επιλέγοντας την συμπόνια αντί της βαναυσότητας σε κάθε γεύμα, υιοθετώντας μία φιλική προς τα ζώα βίγκαν διατροφή.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΤΟ ΥΠΕΡΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ... ΤΙΣ ΚΟΙΛΙΤΣΕΣ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ