Σελίδες

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Απολογία του φαντάρου που κλώτσησε τη γάτα, σε ...video.
ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟ!!!!!

Αποκάλυψη ΣΟΚ για το ελληνικό στρατόπεδο στην Κύπρο...

Σε κοινωνική εργασία σε καταφύγιο ζώων, "όχι σαν τιμωρία" -όπως υποστήριξε ο ίδιος στο adespoto.gr "- αλλά “ως έμπρακτη ένδειξη μετάνοιας” δεσμεύτηκε ο Ιωάννης Ματζίκος. Ο νεαρός που σόκαρε με την κτηνώδη πράξη του,

και ακόμη περισσότερο με τη δημοσίευση του βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί να κλωτσά αδέσποτη γατούλα εν μέσω επιδοκιμασιών των υπολοίπων φαντάρων συναδέλφων του, ζήτησε δημόσια συγγνώμη και επιχείρησε να εξηγήσει τι τον οδήγησε στην κακοποίηση του ζώου.

Μια πράξη, που διώκεται ποινικά, δεν χωρά στη δική μας λογική και σίγουρα δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει κάποιος στην καθημερινότητά του.

Και ναι μπορεί στην ΕΛ.ΔΥ.Κ. –όπως αποκαλύφθηκε από καταγγελία στο adespoto.gr- οι κακοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα σε βάρος ανυπεράσπιστων πλασμάτων να έχει γίνει συνήθεια, καμία πράξη κτηνωδίας σε βάρος των ζώων όμως δεν δικαιολογείται για κανέναν λόγο. Ουτε καν «επειδή η πίεση είναι μεγάλη από τους ανωτέρους ή τους παλιούς», όπως αρέσκονται να λένε.

Η ομάδα του adespoto.gr επικοινώνησε με το Γιάννη Ματζίκο, ο οποίος επιχειρεί να εξηγήσει στο video που σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα τι τον οδήγησε στην πράξη του αυτή.

Ο Ι. Ματζίκος αναφέρει ότι μεγάλωσε στη Γερμανία και «αντιμετώπισε πρόβλημα στην ένταξη του στον ελληνικό στρατό λόγω της διαφορετικότητάς του». Στην πράξη του αυτή οδηγήθηκε «επειδή θεώρησε ότι θα τον συμπαθήσουν οι υπόλοιποι φαντάροι»! Υπηρέτησε στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.) για 12 μήνες και απολύθηκε τον Αύγουστο του 2009.

Το μάθημα που παίρνουμε όλοι από το περαστικό αυτό – και περισσότερο ο ίδιος- είναι ότι όλα τα ζώα γεννιόμαστε με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης. Κάνεις δεν έχει δικαίωμα να υποβάλλει σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά κανένα ζώο .

Αποκάλυψη ΣΟΚ για το ελληνικό στρατόπεδο στην Κύπρο!
Συντάχθηκε απο το Adespoto.Gr

Μετά από την θυελλώδη αντίδραση που προκάλεσε η κλωτσιά του νεαρού φαντάρου σε μια γάτα και μέσω των προσπαθειών της ομάδας του Adespoto.gr να επικοινωνήσει με ανώτατους αξιωματικούς του στρατού, ένας πρώην φαντάρος στην ΕΛ.ΔΥ.Κ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου) ήρθε σε επαφή μαζί μας.

Η σοβαρή του μαρτυρία φέρνει στο φως μια τραγική πραγματικότητα: η έντονη πίεση που δέχονται οι Έλληνες φαντάροι στην Κύπρο,από παλιούς ''βητάδες'' όπως φαίνεται τους οδηγεί στο ξέσπασμα της καταπιεσμένης οργής τους σε ανυπεράσπιστα ζώα.

Στο video που ακολουθεί θα δείτε μια αιμόφυρτη,νεκρή γάτα για την οποία δε γνωρίζουμε πώς πέθανε.Οι φαντάροι,για άλλη μια φορά,γελούν και κάνουν πλάκα,προσπαθώντας να την βάλουν μέσα σε σακούλα σκουπιδιών.

Τραβάνε video και προσπαθούν να πείσουν κάποιον νεαρό φαντάρο να την πιάσει και να ''κάνει κάποια δήλωση''. Ισως έτσι και ο κ.Ματζίκος πείσθηκε να φερθεί βάναυσα στη γάτα,ώστε να ταιριάξει με το σύνολο των φαντάρων, που όπως φαίνεται έχουν συνήθεια να τα βάζουν με τις γάτες του στρατοπέδου.

Γάτες παχουλές και καλοταϊσμένες που όμως βασανίζονται όποτε καπνίσει στους φαντάρους, σύμφωνα με την μαρτυρία του Γ.Κ. που επικοινώνησαμε μαζί του και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο , ήταν μάρτυρας του...ξεκοιλιάσματος μιας γάτας,την οποία έπειτα ο φαντάρος-δράστης άφησε ελεύθερη και μετά,από πίσω της, σκυλιά του στρατοπέδου να την κυνηγήσουν για πλάκα!!!

Εμείς κρατάμε την απορία μας,παρά τις συνεχείς μας προσπάθειες για επικοινωνία με κάποιον αρμόδιο, γιατί το Γ.Ε.Σ. δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση και τι τελικά τι συμβαίνει στην ΕΛΔΥΚ???





Δεν υπάρχουν σχόλια: