Σελίδες

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009


"...άνδρας..."
περιφερόταν
με καραμπίνα
και σκότωνε σκυλιά...

Λένα Καλογερά
Διαβάζω με ενδιαφέρον το παρακάτω περιστατικό όπου "άντρας" (και επισημαίνω τα εισαγωγικά) περιφερόταν στη πόλη & σκότωνε με καραμπίνα σκυλιά.

Αναρωτιέμαι:
α. που ήταν η αστυνομία όταν πολίτης σε κατοικημένη περιοχή γυρίζει με καραμπίνα & σκοτώνει? Αν ήταν σε κατάσταση αμόκ θα είχε σκοτώσει 6 ανθρώπους?
β. αν κάποιος προσπαθούσε να τον σταματήσει θα σκότωνε και τον ίδιο?
γ. πόσο ασφαλής είναι η οικογένεια του, τα παιδιά του, οι φίλοι του?
δ. πόσο υγιής ψυχολογικά είναι ώστε να κυκλοφορεί ανάμεσά μας?

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΠΟΔΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ & ΠΑΙΔΙΩΝ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ....ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ!
**********************************
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το παρακάτω περιστατικό κακοποίησης ζώων έλαβε χώρα στον Δήμο Ειρηνούπολης Ημαθίας.Την Τετάρτη το πρωι 29/07/2009, ο 47χρονος Γεώργιος Μ. περιφερόταν με καραμπινα και σκότωνε σκυλιά.

Συγκεκριμένα, πυροβόλησε και σκότωσε το σκυλί της οικογένειας του εκπαιδευτικού Δημητρίου Παπαντωνίου,ο οποίος μήνυσε τον δράστη και...


μας κατήγγειλε το γεγονός. Σημειωτέον ότι το σκυλί, το οποίο ηταν ένα θηλυκό πρώην λυκόσκυλο της αστυνομίας, συντρόφευε την καρκινοπαθή σύζυγό του, η οποία έκτοτε είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Την ίδια μέρα ο ίδιος δράστης σκότωσε και δεύτερο σκυλί δηλώνοντας στα άτομα που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν "Ό,τι περπατάει το σκοτώνω".

Πέντε μέρες νωρίτερα είχε επιχειρήσει να κρεμάσει το ίδιο σκυλί με θηλιά γιατί, όπως ειπε, του ειχε φάει μία κότα. Συνολικά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πυροβόλησε και σκότωσε το τελευταίο διάστημα συνολικά 6 σκυλιά, τα οποία στη συνέχεια φόρτωνε στο φηρτηγάκι του και έφευγε.

Δυστυχώς στη χώρα μας η βαρβαρότητα σε βάρος ανυπεράσπιστων ζώων είναι καθημερινό φαινόμενο. Ήδη φωτογραφίες με παρόμοια περιστατικά αγριότητας κάνουν τον γύρο του κόσμου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μπουκοταζ από τους ξένους τουρίστες σε βάρος της χώρας μας.Ο πολιτισμός μιάς κοινωνίας κρίνεται και από τον τρόπο που αυτήσυμπεριφέρεται απέναντι στα αδύναμα πλάσματα, οπότε, μέχρινα μάθουμε ως κοινωνία να προστατεύουμε τους αδύναμους, ας σταματήσουμε να πιπιλίζουμε την εθνική καραμέλα ότι είμαστε γνήσιοι συνεχιστές ενός αρχαιοελληνικού πολιτισμού,ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με αυτόν των Νεοελλήνων.

Δηλώνουμε ότι θα παρακολουθήσουμε από κοντά τις περαιτέρω ενέργειες της Πολιτείας,ώστε να είμαστε σίγουροι ότι ο δράστης θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
Σύλλογος Ζωοφίλων Ημαθίας (ΖΩ.Η.)
zoipets@gmail. Com
------------ --------- --------- --------- --------- ---------

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι τόσο θυμωμένη με κάτι τέτοιους "ελληνάρες" που περνιώνται για μάγκες όταν κακοποιούν ή σκοτώνουν πλάσματα καταφανώς πιο αδύναμα ώστε να υπερασπιστούν τη ζωή τους ώστε να εύχομαι να πάψουν οι ξένοι εντελώς να πατάνε το πόδι τους στην Ελλάδα μήπως και κάποτε αναρωτηθούμε σε τι επίπεδο ανθρωπιάς βρισκόμαστε και όσον αφορά στα ζώα αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς πχ στάση προς το περιβαλλον και τη φύση ,στάση απέναντι στους άλλους ανθρώπους κλπ...