Σελίδες

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009


Τι απέγιναν τα σκυλιά της Αγκόνα
του 2007 και του 2009

Προσπαθήσαμε να μάθουμε - μετά από εύλογα ερωτήματα αναγνωστών μας - τί απέγιναν τα σκυλιά που μπλοκαρίστηκαν στο λιμάνι της Αγκόνα, τόσο το 2007, όσο και στο τραγικό πρόσφατο εφετινό περιστατικό με τα 34 σκυλάκια, 8 εκ των οποίων χάθηκαν από ασφυξία. Όπως μας ενημέρωσε μέλος του σωματείου Stray, για τα σκυλιά του 2007, "ένα σκυλάκι πράγματι είχε δαγκωθεί, μετά την κατάσχεση, κατά τη μεταφορά από το λιμάνι σε πανσιόν και τελικά πέθανε από αμέλεια του σωματείου που το φιλοξενούσε στην Ιταλία, 2 μήνες μετά. Ενα ακόμα πέθανε από καρδιά, ένα χρόνο αφού έφτασε στην Ιταλία. Οσα ζωάκια βρήκαν οι κογένειες στην Ιταλία, παρέμειναν...


σε αυτές (εκτός από περιπτώσεις που ελέγξαμε τα σπίτια και τα κρίναμε ακατάλληλα). Τα υπόλοιπα, μόλις ελευθερώθηκαν, παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και συνέχισαν το ταξίδι για Γερμανία, με εξαίρεση ένα που επέστρεψε στην Ελλάδα και υιοθετήθηκε εδώ.
Σημειωτέον ότι, κάποια χειρουργήθηκαν τότε για να ελεγχθούν για πιθανό εμπόριο ναρκωτικών, λόγω της καταγγελίας που είχαν λάβει οι ιταλικές αρχές (και υπέστησαν μια πρόσθετη ταλαιπωρία). Την έρευνα για τον προορισμό των ζώων είχε τότε αναλάβει η Ιντερπόλ - για αυτό πιθανώς και καθυστέρησε τόσο η υπόθεση".
Όσον αφορά στο πρόσφατο περιστατικό στο λιμάνι της Αγκόνα, που όπως μάθαμε ήταν από 2-3 σωματεία (Πάτρας , ενός Γερμανού που τα συνόδευε και μιας άλλης κυρίας ) κάποια έχουν ήδη απελευθερωθεί και συνέχισαν το ταξίδι τους, ενώ τα υπόλοιπα κρατούνται εκεί ιδιωτικά , για διάφορα γραφειοκρατικά θέματα και λόγω καλοκαιριού και διακοπών... Θα τα παρακολουθήσουμε και θα θα σας ενημερώσουμε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ποιό, αλλά δεν αμφιβάλλω πως οποιοδήποτε μέλος της stray μπορεί να σας είπε τέτοιες ανακρίβειες τουλάχιστον για τη περιπτωση της Ανκόνα 2007. Για τη τελευταία του 2009 δεν έχω στοιχεία για να μπορώ να αντικρούσω.

Ούτε εγχειρήσεις για μεταφορά ναρκωτικών έγιναν, ίσως έγιναν κάποιες στειρώσεις ή απαραίτητες εγχειρήσεις. Το κυριώτερο όμως είναι πως τα ζώα που είχαν υιοθετηθεί απο Ιταλικές οικογένειες τα πήραν πίσω οι Γερμανοί σαν αναμφισβήτητη ιδιοκτησία τους. Εξ ού και στη πρόσφατη κατάσχεση δεν ήθελαν να εμπλακούν τα Ίταλικά Φιλοζωϊκά σωματεία για τη προστασία αυτών των σκυλιών.

Δεν έχω ιδέα απο δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά πιστεύω πως κάποια μικρή επαλήθευση και διασταύρωση των δηλώσεων που σας κάνουν οργανώσεις γνωστές και "δηλωμένες" για την ενεργή εξαγωγική τους δραστηριότητα δεν θα έβλαπτε την αντικειμενικότητα των αναρτήσεών σας.

adespotos-greekstrays

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς γιατί ειναι δηλωμενο σωματείο για εξαγωγές ζώων και λόγω του οτι ανέλαβε την ευθύνη του πρόσφατου περιστατικού στην Αγκονα, καλώς ρωτήθηκε από το blog για την τύχη των ζώων. Φυσικά το σωματείο εκτίθεται από την απάντηση του... Η πηγή της πληροφορίας , εξάλλου, αναφέρεται καθαρά στο κείμενο και δεν αναφερεται ως δημοσιογραφική έρευνα. Αναρτήθηκε η άποψη του αρμόδιου σωματείου για τα εξαχθέντα και απωλεσθέντα...


δημοσιογράφος-πολιτικός συντάκτης

φανατικός αναγνώστης του animalspress

Ανώνυμος είπε...

τι ...παπαριές είναι αυτές...
Υπάρχει αφελής και ειδικά από τους νεώτερους , που δεν ξέρει ότι τα ζώα πάνε στο εξωτερικό και ...τρεχα γύρευε; Κάποιοι βγάζουν λεφτά και ελαφρώνουμε από τα καημένα τα αδέσποτα, που εμείς οι ίδιοι δημιουργουμε...Είμαι blogger και serfer του Internet. Έχει δει κανείς τι γράφεται στο διαδίκτυο διεθνώς για το trafficking των άγριων αλλά και κατοικίδιων ζώων ; για ψάξτε τα όλοι...Έχει ψάξει κάποιος από όλους εσάς τους φιλόζωους πόσα αδέσποτα υπάρχουν και στην Ευρώπη και πόσο διαδεδομένη είναι η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ στην πολιτισμένη Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Ιταλία. Κι εκεί τα βασανίζουν οι ανώμαλοι και, μάλιστα , εκεί τα "καθαρίζουν" πολύ εύκολα, όταν περισσεύουν. Έχει ψάξει κάποιος από εσάς , πόσο καιρό μένουν κάποια σκυλιά μας σε καταφύγια, όσα επιζήσουν από τις μεταφορές ...; Ποιές υιοθεσίες και μαλακίες; Έχω φίλους έξω και ταξιδεύω συχνά και μαθαίνω πολλά για το θέμα.

Λύσανδρος

Ανώνυμος είπε...

@ Λύσανδρος

Δυστυχώς πολλοί τα γνωρίζουν αυτά αλλά και άλλα πολλά χειρότερα. Αυτοί που κάνουν πως δεν τα γνωρίζουν, παρά τις επανειλημένες σχετικές καταγγελίες με στοιχεία που τους έχουν υποβληθεί είναι οι κατά νόμο υπεύθυνοι και αρμόδιοι (Υπουργεία, Περιφέριες, Νομαρχίες,Δήμαρχοι, Αστυνομίες κλπ.κλπ.). Μόνο εύσημα δεν έχουν δώσει ακόμα στους "φιλόζωους εθελοντές " εξαγωγείς οι οποίοι συνεχίζουν να οργιάζουν ανενόχλητοι και θρασύτατοι. Μέχρι το νόμο ετοιμάζονται να αλλάξουν για να τους διευκολύνουν και να νομιμοποιήσουν τις παρανομίες τους.

"Πολλά τα λεφτά Άρη"...
Και πολλούς βολεύουν.


Χαίρε Κράτος ανάδελφον.

adespotos greek-strays

Ανώνυμος είπε...

καλα τα λετε.εγω εμαθα οτι η κουκλα αδεσποτη και η λοη τελευταια στελνουν σκυλια εξω.σιχαμενες και το παιζουν και κατα των εξαγωγων .ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ μασ πουλανε κι αυτες και ολοι τους