Σελίδες

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009



Η απάντηση μας στις αμφισβητήσεις και τα κακεντρεχή σχόλια

Δεχόμαστε πολλά αρνητικά σχόλια για το πρόσφατο περιστατικό της Αγκόνα, με το παράνομο φορτίο σκύλων από την Πάτρα προς Γερμανία. Αναμεταδόσαμε δημοσιεύματα ιταλικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως αναμεταδίδονται ειδήσεις από χώρα σε χώρα , σε όλο τον κόσμο. Αντί να αμφισβητείτε εμάς και - κατά τον εύκολο τρόπο - να προσδίδετε σε Έλληνες δημοσιογράφους ανακρίβειες , προκειμένου να δημιουργήσετε εντυπώσεις, θα προτείναμε να αμφισβητήσετε , να διαψεύσετε και αν θέλετε να καταγγείλετε :

-τη διεθνή Ένωση Δημοσιογράφων και εν προκειμένω τον Ιταλικό Τύπο
-άλλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης που καταγγέλουν με στοιχεία το λαθρεμπόριο ζώων που οργιάζει στην Ευρώπη και την Αμερική
-Ιστοσελίδες στο Internet που παρουσιάζουν στοιχεία και φωτογραφίες για ...γερά νεύρα
-την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που νομοθετεί ενάντια στην εμπορική μετακίνηση ζώων και το λαθρεμπόριο.
-την Ελληνική νομοθεσία που το απαγορεύει, γιαυτό και γίνεται παράνομα..εδώ και χρόνια.
-Ευρωπαίους Υπουργούς που κάνουν εκκλήσεις σε Ευρωπαϊκές χώρες να ελέγχουν τα σύνορα για τις εξαγωγές ζώων, ώστε να αποφεύγεται το pets trafficking, το οποίο συνιστά φοροδιαφυγή και τεράστιο τζίρο...
-Έλληνες Ευρωβουλευτές και βουλευτές που το καταγγέλουν συχνά με επερωτήσεις και , τέλος,
-τον έλληνα πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλ.Κοντό και τον τωρινό υφυπουργό κ. Κ.Κιλτίδη που έχουν επανειλημμένα δηλώσει πως το θέμα των παράνομων εξαγωγών αδέσποτων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη χώρα μας και τα ζώα φεύγουν από "δήθεν φιλόζωους" στο εξωτερικό σε κακές συνθήκες , με άγνωστη τύχη...

Και τελικά βρείτε όλοι εσείς τρόπους να αποδείξετε με υπαρκτά στοιχεία ότι δεν γίνεται λαθρεμπόριο αδέσποτων και ότι τα ζώα μας βρίσκουν σπίτια στο εξωτερικό. Στοιχεία όμως, γιατί και μόνο ο τρόπος μεταφοράς τους δεν έχει πείσει ποτέ κανένα...




16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτα σωστά αυτά που λέτε. Και λογικά. Αλλά από που βγαίνουν και μπαίνουν όλα αυτά τα φορτία; Από την κλειδαρότρυπα; Και γιατί τόσο καιρό, τόσα χρόνια δεν έχει ποτέ βρεθεί ένα έστω συγκεκριμένο σκυλί από την Ελλάδα, με συγκεκριμένο microchip, με συγκεκριμένο χρώμα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε έναν πειραματικό σταθμό ή χασάπικο στη Γερμανία; Πάντα μιλάμε για κάποια σκυλιά , που κάποιοι κάπου τα κάνουν κάποια πειράματα. Το κάποιος, κάποια, κάπου, κάποτε δεν είναι στοιχεία.

Unknown είπε...

tha symfoniso mazi sas, ala na mas peite ti stoixeia exete gia auta pou grafete oti einai alithina!! exete stoixeia? den exete tipota!
ola anakrivies kai laspi tipota alo, kai to xeirotero einai oti auto pou kanete to pliroune auta ta kakomira skylia!!!

Ανώνυμος είπε...

εδω διακινουνται παιδια διακινουνται γυναικες σκυλια δεν θα διακινουνται?και καλυτερα να μας πειτε γιατι αρνιουνται τον ελενχο της πολιτειας και την αυστηροποιηση των ποινων?οποιος ειναι καθαρος δεν εχει να φοβηθει τιποτα.τα υπολοιπα ειναι παραμυθια για παιδακια

animalspress είπε...

Είναι δυνατόν να βρεθούν συγκεκριμένα σκυλιά από την Ελλάδα σε ύποπτα μέρη στη Γερμανία ; Τί λέτε; θα τα καταγγείλουν οι ίδιοι που τα εκμεταλλεύονται ή θα αποκαλύψουν τα στοιχεία της ενοχής τους ;
Γιατί , βρέθηκαν τα σπίτια , οι νέοι κάτοχοι , τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις τους με τα σκυλιά μας ; Όλα αόριστα και κάπου πάνε ... Απλά φωτογραφίες σκύλων γεμικώς ... Κάποιοι που τα έχουν χάσει, ακόμη τα ψάχνουν... Τί λέτε τώρα;
Από την άλλη, φεύγουν συνεχώς λαθραία σε φορτία πολλά σκυλιά. Μου είπε πρόσφατα στέλεχος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ότι γίνεται χαμός και , αρκετές φορές τους πιάνουν και εδώ, πριν φύγουν τα πλοία και κατάσχονται τα ζώα, αλλά δεν τα βγάζουν στη φόρα , για να μην βγάλουμε τα μάτια μας... Όταν μπλοκάρονται στο εξωτερικό βγαίνουν στη δημοσιότητα. "Είναι ανεξέλεγκτο το θέμα " μου είπε ο κύριος και λαδώνονται αρκετοί για να περνάνε κρυφά.
Ειλικρινά, θάθελα πολύ να πιστέψω και μακάρι να γινόταν αυτό που όλοι εσείς ισχυρίζεστε. Μπορεί και εσείς , ή κάποιοι από εσάς να θέλετε να το πιστέψετε.
Αλλά επιμένω, τόσο ο τρόπος που μεταφέρονται , όσο και τα στοιχεία των αντίστοιχων συλλήψεων στην Ευρώπη και την Αμερική - όπου εκεί οι έρευνες των αρμόδιων είναι ισχυρότερες - , οι "κραυγές" των καταγγελιών για τα δίκτυα εκμετάλλευσης και τα κυκλώματα που καταγγέλει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διεθνείς οργανώσεις σε όλο τον κόσμο , αποτελούν ισχυρότερα στοιχεία από τα αόριστα των υιοθεσιών και δεν είναι ανακρίβειες και λάσπη, έστω και να τελικά ελάχιστα από τα χιλιάδες σκυλιά κάθε χρόνο βρίσκουν σπίτια.
Έχουμε κάνει και εμείς κάποιες έρευνες.

Ανώνυμος είπε...

Από οσο γνωρίζουμε κανείς δεν έχει αρνηθεί κανέναν έλεγχο. Μάλιστα έχει ζητηθεί από την Πολιτεία να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία με αποδείξεις ή ενδείξεις και η Πολιτεία αρνήθηκε, ακόμα και όταν έλαβε το αίτημα εξωδίκως.
Αφού έχει η Πολιτεία ατράνταχτα στοιχεία,γιατί δεν τα προσομίζει στον εισαγγελέα; Κια γιατί δεν έχει κανείς καταδικαστεί βάσει των ατράνταχτων στοιχείων. Εκτός αν εσείς ως δημοσιογράφος έχετε την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση ατόμων, που σας ζητούμε για το καλό όλων να την παρουσίασετε. Όπως γνωρίζετε-ως δημοσιογράφος που είστε- δεν ισχύει το απόρρητο των ονομάτων από τη στιγμή που έχει καθαρογαφτεί μια καταδικαστική απόφαση.
Επίσεις οφείλταε να γνωρίζετε, ότι Δήμοι, εκπρόσωποι σωματείων και άλλων Αρχών έχουν λάβει προσκλήσεις να επισκεφτούν τις εκεί Αρχές και σωματεία για να κάνουν κάθε έλεγχο.
Μόνο ένας Δήμος στην Αττική δέχτηκε, πήγε στη Γερμανία, είχε συνάντηση με τον εκεί ομόλογό του Δήμαρχο, επισκέφτηκε όλα τα ζώα με τις οικογένειες και έκανε και ανακοίνωση όταν επέστρεψε.
Ως δημοσιογράφος οφείλατε να το γνωρίζετε. Εκτός και να θεωρείτε ότι ο Δήμαρχος είναι και αυτός μέρος του κόλπου.
Οι άλλοι προσκληθέντες γιατί αρνήθηκαν, αφού όλα τα έξοδα ήταν πληρωμένα;
Μόνο ο ψεύτης ή ο φοβούμενος την αλήθεια αρνήται να προσέλθει σε πρόσκληση. Πάει, βλέπει, ανακαλύπτει τα θετικά και αρνητικά και μετά μιλάει δημόσια.

Ανώνυμος είπε...

Και για τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο με τον Γερμανό Πρέσβη , όπου "τα σκυλιά έχουν άγνωστους παραλήπτες" ; Τί συνέβη ; Όλοι τρελλοί ειναι τελικά ;
Δημοσιεύστε στοιχεία υιοθεσιών , που να αποδεικνύουν ότι τα χιλιάδες κατοικίδια που έχουν εξοριστει πήγαν στους τάδε , στην τάδε διεύθυνση, στην τάδε χώρα. Στοιχεία

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και τώρα να μας δημοσιεύσετε την επιστολή του Γερμανού Πρέσβη που έχει στα χέρια του ο ΠΚΣ! Γιατί μάλλον άλλα έχει πει.
Μήπως γνωρίζετε και για την επίσημη διπλωματική συνάντηση του Ολλανδού Πρέσβη στο ΥΠ.ΑΓ.ΑΝ που απαίτησε αποκατάσταση του ονόματος της χλωρας από τα ψεύδη που δηλώνει η Ελλάδα για τα ολλανδικά σωματεία; Και ο "υποταγμένος" έλληνας υπουργός ως βρεγμένη γάτα το υποσχέθηκε;
Κυρία Δημοσιογράφε, που το όνομα σας δε το βρίσκουμε στην ΕΣΥΕΑ, μήπως θα σας ήταν εύκολο να μας παριυσίασετε την επιστολή αυτή που ονοματίζεττε ως υπογράφοντα τον Γερμανό Πρέσβη;
Γιατί ο κατηγορούμενος σύμφωνα με το Ρωμαϊκό Δίκαιο και σε όλα τα κράτη του κόσμου ΔΕΝ υποχρεούται να προσκομίσει στοιχεία για την αθωότητα του.
Ο κατήγορος οφείλει να προσκομίσει τα στοιχεία που θα στοιχιοθετήσουν την καταδίκη του!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
________________________________________
Αθήνα, 14/05/2004
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα 14/5/2004 συναντήθηκαν οι δύο Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Θ. Αληφακιώτης και Χρ. Αυγουλάς με τον Πρέσβη της Ολλανδίας κ. P.R. Brouwer, μετά από αίτημα του Πρέσβη.
Η συνάντηση έγινε σε φιλική ατμόσφαιρα και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Στη συζήτηση ανταλλάχθηκαν απόψεις εν όψει της Ολλανδικής Προεδρίας και τονίσθηκε το ενδιαφέρον για συνεργασία των δύο χωρών, τόσο όσο αφορά την εφαρμογή της νέας Κ.Α.Π., όσο και για το ενδεχόμενο οργάνωσης κοινών ερευνητικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων.
Ο Ολλανδός Πρέσβης παρέδωσε επίσης στους δύο Γενικούς Γραμματείς ογκώδη τόμο επιστολών διαμαρτυρίας από πολλές εκατοντάδες, Ολλανδούς κυρίως, πολίτες οι οποίοι έχουν υιοθετήσει αδέσποτα ζώα συντροφιάς από τη χώρα μας και τα έχουν εντάξει στις οικογένειές τους με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη. Οι πολίτες αυτοί αισθάνονται ιδιαίτερα προσβεβλημένοι, μετά από το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 20:00 του «Alpha Channel» στις 11 Μαρτίου τ.ε. και το οποίο αναφερόταν ότι τα ζώα αυτά δήθεν στέλνονται στο εξωτερικό για πειράματα!!!
Οι δύο Γενικούς Γραμματείς ευχαρίστησαν τον Ολλανδό Πρέσβη για την ενημέρωση που αφορούσε τη συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των εν λόγω πολιτών, και τον βεβαίωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν το υλικό που τους παρεχώρησε για την αποκατάσταση της αλήθειας.
----------------------------------

Βέβαια το ελληνικό φθηνό μυαλό θα βρει κάτι να πει γαι το περιεχόμενο και να το διαστρέψει

animalspress είπε...

Κυρίες ή κύριοι ...ανώνυμοι, που κρύβεστε και κρίνετε .

Πρώτον δεν γράφω εγώ τα σχόλια, όπως εξάλλου γίνεται σε όλα τα blogs. Ανταλλάσσετε μεταξύ σας σχόλια και δεν γνωρίζω καν ποιοι ειστε όλοι. Γιαυτό σταματείστε τα κύριε δημοσιογράφε...Σας παρακαλώ.
Τα δικά μου σχόλια - απαντήσεις λένε "Σκύλος" και σταματούν εδώ. Τα σχόλια μεταξύ σας οι επεισκέπτες.
Δεύτερον, δεν κρύφθηκα ποτέ. Γράφω επώνυμα την άποψη μου, δεν έχω τις εμπάθειες των φιλοζωικών και δεν ειμαι μέρος των έριδων σας.
Απλά ερευνώ για την αλήθεια , όπως εκανα πάντα στη ζωή μου και δεν θα κρύψω οτιδήποτε. Βγάζω όλες τις απόψεις.
Είμαστε ομάδα δημοσιογράφων επαγγελματιών , που δουλεύουν σε κάποια Μέσα , με εμένα επικεφαλής, με αγάπη για τα ζώα και τη διάσωση τους.
Ονομάζομαι Εύη Κυρατζή (Ευδοκία) για να βρείτε το όνομα μου στην ΕΣΗΕΑ και όχι ΕΣΥΕΑ. Αλλού θα ψάχνατε.
Είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1985 και δούλεψα 30 συναπτά έτη σε εφημερίδα και παράλληλα σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης. Αν έχετε απορία, ρωτείστε απευθείας και όχι με κακεντρεχή σχολιάκια της γειτονιάς

Ανώνυμος είπε...

Τελικά όλοι εσείς οι γνωστοί-άγνωστοι ανεγκέφαλοι που τολμάτε να ρίχνετε λάσπη και να σχολιάζετε χυδαία και προσβλητικά σε κάθε δημοσίευμα που αποκαλύπτει το «έργο» σας είστε ΘΛΙΒΕΡΟΙ.

Και όταν κάποιος, με στοιχειώδη λογική, διαβάζει αυτά τα δημοσιεύματα τα οποία πάντα βασίζονται σε στοιχεία που είναι δημοσιευμένα από έγκυρες πηγές στο διαδίκτυο, ελληνικό και ξένο, αλλά κυρίως σε πληροφορίες που μέχρι πρότινος αφειδώς δίνονταν από τους ίδιους τους «σωτήρες» αδέσποτων ζώων στις άπειρες ιστοσελίδες τους, καταλαβαίνει τι ακριβώς γίνεται.
ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ.
ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ.
ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ.

Σας καταλαβαίνουμε : μέχρι σήμερα είχατε εξασφαλίσει ένα εύκολο , ανέξοδο και επικερδές επάγγελμα !!
ΣΩΤΗΡΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ.

Και τώρα η καριέρα σας και τα εισοδήματά σας κινδυνεύουν. Από μας.
Γι’ αυτό τόσο μένος.

ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ, ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΛΗ ΜΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΑΙΣΧΡΑ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΤΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΖΩΑ. ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΩΩΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ Νο. 3 ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ.

Σας έχουν πάρει χαμπάρι οι πάντες, σε όλο τον κόσμο. Αν κρίνω από την αντίδραση μεγάλων και αναγνωρισμένων οργανώσεων για τη προστασία των ζώων, ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ.

Αλήθεια ποιος είναι ο μάγκας Δήμαρχος που έκανε δωρεάν ταξιδάκι στη Γερμανία και επισκέφθηκε τα ευτυχισμένα «ελληνάκια» , σιγουρεύτηκε ότι ήταν τα δικά του και ότι είναι ΟΛΑ ΚΑΛΑ, και γυρίζοντας έκανε δηλώσεις ;;;Αυτά δε μας τα λέτε. Τα κρατάτε μυστικά.

Παιδιά ποιος πλήρωσε για τα έξοδα ταξιδίου, παραμονής και περιποίησης του εν λόγω Δημάρχου;;;

Και ποιος υποτίθεται ότι θα πλήρωνε αυτά τα έξοδα, αν τυχόν δεχόντουσαν τη πρόσκληση οι απανταχού δήμαρχοι, εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων και Αρχών;;

Ποιος και ποιοι έχουν τόσα πολλά λεφτά;;; Και από πού;;;

Ανώνυμος είπε...

Τι στο καλο σας ενδιαφερουν τα 20 - 70 - 1000 σκυλια που μεταφερονται στην Γερμανια για να θανατωθουν για πειραματα γουνες κλπ(ΑΝ αυτο ειναι αληθεια ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ);

Στην Ελλαδα ζουν κατω απο αθλιες συνθηκες γυρω στα 30000 αδεσποτα. Τα χτυπατε με αυτοκινητα, τα δηλητηριαζετε, τα ξεκοιλιαζετε, τους ριχνετε φολες, τα μαχαιρωνετε, τα γδερνετε ζωντανα, τους βαζετε βαρελοτα στο στομα.
Και τα αφηνετε συνειδητα αστειρωτα, ωστε να υπαρχει συνεχως "παρακαταθηκη".

Ειναι παρα, μα παρα πολυ παραξενο και υποπτο να σκιζετε τα καλτσον σας για τα 1000 σκυλια που ερχονται στην Γερμανια (το ΑΝ ερχονται τοσα, και το ΑΝ θανατωνονται, μενει να αποδειχτει).

Φροντιστε να μην υπαρχουν αδεσποτα στους ελληνικους δρομους και οι μεταφορες στην Γερμανια ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ.
Αλλα αυτο ειδικα το τελευταιο δεν σας συμφερει.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ (ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΖΩΩΝ, ΜΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΦΥΛΛΑΔΙΑ, ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ . ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ; ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ , ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ . ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ , ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΣΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΛΛΕΣ ΑΠΌ ΤΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ. ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΞΩ.
ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ. ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΟΥΛΕΣ.

ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

"Τι στο καλο σας ενδιαφερουν τα 20 - 70 - 1000 σκυλια που μεταφερονται στην Γερμανια για να θανατωθουν για πειραματα γουνες κλπ(ΑΝ αυτο ειναι αληθεια ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ);"

Κατι με τα νούμερα έχετε μπερδέψει !! εννοείτε την ημέρα ή το μήνα; Γιατί αν εννοείτε το χρόνο, σύμφωνα με δικά σας στοιχεία, είναι κάτι παραπάνω απο 100.000.

"Φροντιστε να μην υπαρχουν αδεσποτα στους ελληνικους δρομους και οι μεταφορες στην Γερμανια ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ.
Αλλα αυτο ειδικα το τελευταιο δεν σας συμφερει."

Αδέσποτα υπάρχουν παντού, σε κάθε χώρα αυτού του πλανήτη και αυτό το ξέρετε πολύ καλά. Απλά στις "πολιτισμένες" χώρες, τα σκυλιά δεν επιτρέπεται να ζούν στο δρόμο και συγκεντρώνονται στα κυνοκομεία με τη γνωστή κατάληξη : την ευθανασία. Οσο για τις αδέσποτες γάτες, ειδικά στη Γερμανία, απαγορεύουν στους ανθρώπους να τις ταϊζουν για να μην επιβιώνουν και αναπαράγονται !!!! και ταυτόχρονα επιτρέπεται σε όσους οπλοφορούν να τις σκοτώνουν αν τις δούν στα 100 μέτρα απο το σπίτι τους !!!! τόσο καλά οι "πολιτισμένοι" και λάτρεις των ζώων Γερμανοί φίλοι σας. Τώρα που πάνε οι εκατοντάδες χιλιάδες γάτες που επίσης εξάγονται απο Ελλάδα για Γερμανία δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό να καταλάβουμε. Πάντως σίγουρα δεν πάνε σε "καλά σπίτια".

Ανώνυμος είπε...

Κερκυραίε Μπράβο !!τα λές πολύ καλά.

Ενα μόνο δε κατάλαβες. Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να τσακωθούμε με κανένα.

Ετσι κι αλλιώς ανήκουμε σε τελείως διαφορετική κατηγορία ζωόφιλων. Δεν διαθέτουμε ιστοσελίδες με τη προτροπή "δώστε και σώστε". Δουλεύουμε μόνοι μας, με υπεράνθρωπη φυσική προσπάθεια και με το χέρι συνέχεια στη τσέπη για να μπορέσουμε να σώσουμε κάποια απο αυτά τα ζώα, αλλά κυρίως ο στόχος μας είναι η λύση του πραγματικού προβλήματος,αυτού που εσύ περιγράφεις. Να αφυπνίσουμε τις αρμόδιες αρχές και να τις υποχρεώσουμε να εφαρμόσουν το νόμο 3170/2003, που είναι ένας από τους καλύτερους νόμους για τη προστασία των ζώων διεθνώς, μόνο που κανείς δεν τον εφαρμόζει.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα ξεφορτωθούν τα αδέσποτα .

Και εδώ επεμβαίνουν και τους λύνουν το πρόβλημα οι εξαγωγείς, οι οποίοι δρούσαν ανενόχλητα πολλά χρόνια εξάγοντας ότι μπορούσαν και ότι ζήταγε η αγορά : γάτες σκύλους, γαϊδούρια, άλογα, χαμστεράκια, λαγουδάκια, ότι βάλει ο νους του ανθρώπου. Μέχρι και φίδι αδέσποτο είδαμε σε αγγελία υιοθεσίας γνωστού ελληνικού σωματείου (έναντι αμοιβής πάντα) σε Γερμανική ιστοσελίδα αγγελιών.

Δεν πάνε μόνο Γερμανία τα ζώα. Πολλά πάνε στην Ολλανδία, στην Ελβετία, στο Βέλγιο, σε Σκανδιναυικές χώρες (Δανία, Σουηδία),στην Αγγλία όπου και ιδιόκτητα ζώα απαγορεύεται να μπαινοβγαίνουν και υπάρχει ό όρος της καραντίνας, μέχρι και στο μακρινό Καναδά όπου υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα στα κυνοκομεία και σε τρείς μέρες, ή στέλνονται με τις ευλογίες του νόμου στα πειραματικά εργαστήρια ή σκοτώνονται. Απειρα τα σχετικά βίντεο που κυκλοφορούν στο youtube και που αν τα δείς, θα είσαι άρρωστος για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Τώρα που έχουν προβλήματα και τους εμποδίζει ο νόμος επιδιώκουν να τον αλλάξουν. Με οποιοδήποτε κόστος. Βλέπετε αυτοί έχουν πολλά λεφτά. «Πόθεν έσχες», φυσικά, δεν υπάρχει ούτε εδώ.
,
Εμείς δεν τσακωνόμαστε με κανένα. Εμείς θέλουμε όλοι αυτοί οι αχρείοι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν όπως τους πρέπει.
Εμείς θέλουμε να ξυπνήσει και το Υπουργείο και οι άλλοι αρμόδιοι κα να δούν τι γίνεται. ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ !!!

Αλλά δεν μπορούμε να μην απαντούμε σε αισχρότητες και συκοφαντίες . στοιχεία. Στοιχεία, και μάλιστα δικά τους, υπάρχουν άπειρα και όταν έρθει η ώρα θα χρησιμοποιηθούν.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

adespotos-greekstrays

Ανώνυμος είπε...

einai lypiro na aftoapokaleitai kaneis "dhmosiografos" kai na grafei tetoies adianoites anakribeies.
Lypamai eilikrina poly gia to toso xamilo epipedo tou epaggelmatos aftou sti xwra mas.

Ανώνυμος είπε...

λυπηρές είναι οι γελοίες δικαιολογίες , οι υπεκφυγές και οι στρουθοκαμηλισμοί των εκάστοτε ενόχων , ή των ...αφελών , που εθελοτυφλουν από βόλεμα και που συνήθως τα βάζουν με όσους αποκαλύπτουν κάτι που τους χαλάει τη μαγιά... Ό,τι δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...
Κάντε τη δουλειά σας και γράψτε ό,τι ανακαλύπτετε , καλό ή κακό, μπας και αλλάξει κάτι και αγνοείστε τους δήθεν φιλόζωους που φοβούνται τις αλήθειες ... Τελικά εκείνοι θα έπρεπε να κυνηγάνε τις παρανομίες και τους βασανισμούς των ζώων με τα περίεργα αυτά ταξίδια στην Ευρώπη, για να τεκμηριώσουν τη δική τους εντιμότητα στις εξαγωγές. Εκείνοι θα έρπεπε να κυνηγάνε τους κλέφτες και τους εκμεταλλευτές ζώων και όχι να παθαίνουν υστερία όταν βγαίνει κάτι στη φόρα. Αυτό τους καθιστά περισσότερο ύποπτους και δεν πείθουν πλέον...

Αργυρώ