Σελίδες

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009


Εύσημα στην Κυπριακή δικαιοσύνη για τη στάση της προς τον δολοφόνο σκύλων !

Τι γίνεται όμως με την απαράδεκτη Κυπριακή νομοθεσία για τα αδέσποτα;

Η απόφαση της 4μηνης φυλάκισης στον δολοφόνο σκύλων έρχεται να αμβλύνει λίγο την εικόνα που είχε παρουσιάσει τελευταία η Κύπρος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Protothema.gr» (28 Μαίου 2008) και με τίτλο «Η Κύπρος δολοφονεί αθώα ζώα» , της Δήμητρας Αιγινίτη, η καταγραφή της κυπριακής πραγματικότητας στη νομοθεσία για τα αδέσποτα σκυλιά δεν ήταν η καλύτερη… Συγκεκριμένα, αναφερόταν ότι, κάθε 15 ημέρες πάνε για «ευθανασία» περίπου 20 με 30 υγιέστατα σκυλιά, ηλικίας από 2,5 μηνών έως και 10 χρονών.


«Η χρήση του όρου «ευθανασία» στην προκειμένη περίπτωση είναι σαφώς λανθασμένη, αφού «ευθανασία» γίνεται σε ζώα τα οποία πάσχουν από ανίατες νόσους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνουμε λόγο για δολοφονία… Ο δήμιος, που είναι το ίδιο το κράτος της Κύπρου, μπορεί να έγινε πρόσφατα μέλος της Ε.Ε., όμως η αποτρόπαιη συμπεριφορά του απέναντι σε αθώα πλάσματα, είναι σκέτη ντροπή. Δεν είναι δυνατόν με τη βούλα του νόμου κάθε εβδομάδα να στοιβάζονται 20 - 30 σκυλιά, κάθε ηλικίας και ράτσας, σε κλουβιά του Δημοτικού Κυνοκομείου της Κύπρου στο καταφύγιο του Αραδίππου και να χάνουν έτσι απλά τη ζωή τους επειδή το κράτος δεν μεριμνά για τα στοιχειώδη. Σύμφωνα με την απαράδεκτη νομοθεσία της Κύπρου, τα αδέσποτα σκυλιά που περισυλλέγονται από τους δρόμους, αν δεν δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες εντός 15 ημερών, εκτελούνται. Όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα και εκείνα τα οποία θεωρούνται κατοικίδια και φέρουν μικροτσίπ, χάνουν τη ζωή τους διότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν σκάνερ για να δουν σε ποιον ανήκει ο σκύλος. Οι εκτελέσεις άτυχων ζώων συντροφιάς σίγουρα δε συνιστούν πολιτισμένη κοινωνία, και γι' αυτό θα πρέπει πλέον να ασκηθούν έντονες πιέσεις για την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας».
Το protothema.gr μίλησε με την επιθεωρήτρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κύπρου κ. Τούλα Ναθαναήλ, η οποία τονίζει ότι: «Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα, αφού η κυβέρνηση δεν αλλάζει τη νομοθεσία περί θανάτωσης. Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι απαράδεκτο και πρέπει επιτέλους να σταματήσει να συμβαίνει. Εγώ έχω ήδη υιοθετήσει 40 σκυλιά τα οποία φροντίζω στη φάρμα που έχω και απλώς ελπίζω να βρεθούν ανάδοχοι γονείς ώστε να μπορέσουν να ζήσουν αυτά τα πλάσματα». Την ίδια στιγμή, ανέφερε μεταξύ άλλων το εν λόγω δημοσσίευμα, σε ιδιωτικό καταφύγιο μέσα στη Λευκωσία, υπάρχουν 400 ακόμη μελλοθάνατα σκυλιά, αφού το κυπριακό κράτος δεν διατίθεται να μεριμνήσει με κρατικά προγράμματα για τη στείρωση και την επανένταξη των άτυχων ζωντανών. Υπήρξε δε η παράθεση : «Αν επιθυμείτε να σώσετε κάποιο σκυλάκι από την «ευθανασία» παρακαλώ επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

00397-99023462 (κυρία Τούλα Ναθαναήλ, Κτηνιατρική Υπηρεσία Κύπρου)

00397-99326045 ( κυρία Στέλλα Στυλιανού, εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου Αργος στην Κύπρο)






Δεν υπάρχουν σχόλια: