Σελίδες

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Πως αφαιρέθηκαν τελικά τα ζώα από τις Λεύκες της Πάρου ;

Πως διατίθενται προς υιοθεσία ή μάλλον προς πώληση δύο ιδιόκτητα ζώα ;
Πώς αποσύρθηκε η καταγγελία ;

Ερωτήματα τίθενται από την κ. Γ.Στεφανάκη - πρόεδρο της "Ζωόφιλης Δράσης", όσον αφορά στο θέμα των δύο σκύλων, που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες στις Λεύκες της Πάρου και το πώς αφαιρέθηκαν και προωθήθηκαν προς πώληση από τη Φιλοζωική Πάρου.
Λέει συγκεκριμένα :

Έχω μια απορία και παρακαλώ όποιον γνωρίζει να με διαφωτίσει.. Η αφαίρεση των ζώων πραγματοποιείται Nόμιμα μόνο με Εισαγγελική Διάταξη δυνάμει του Ν.3170/2003 ,πρόκειται μάλιστα για μεταβατική διάταξη για τη ρύθμιση μιας κατάστασης. .. Ιδιοκτησιακά τα ζώα αφαιρούνται προσωρινά και το Σωματείο έχει τη προσωρινή μεσεγγύηση έως τη κύρια Δίκη ώστε να κριθεί η υπόθεση και εάν όντως αποδεικτεί η κακοποίηση να δοθεί δικαίωμα υιοθεσίας και όχι πώλησης φυσικά!. Το αδίκημα της κακοποίησης δε, διώκεται εκ νόμου Αυτεπάγγελτα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αποσύρουμε καταγγελία ..
Μπορούμε να επιλλέξουμε να παραστούμε ή όχι ως Πολιτική αγωγή , αλλά αυτό είναι έτερο εκάτερον..
Ερωτώ λοιπόν Πώς απεσύρθη η καταγγελία , πως διατίθενται προς υιοθεσία ή μάλλον προς πώληση δύο ιδιόκτητα ζώα τα οποία δεν ανήκουν σε Νομικό πρόσωπο όπως είναι το κάθε Σωματείο αφού ο νόμος απαιτεί αποκλειστικά φυσικό πρόσωπο για ιδιοκτησία ? Μήπως δεν έγινε μηνυτήρια αναφορά ,μήπως αφαιρέθηκαν τα κακοποιημένα.. με άλλες διαδικασίες?Τυγχάνει να έχω αφαιρέσει 14 ζώα κάνοντας χρήση του νόμου και ούσα πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης Ηρακλείου.. τη διαδικασία εν ολίγοις τη γνωρίζω πολύ καλά , απορώ λοιπόν και ενίσταμαι μήπως στη Πάρο ισχύουν άλλοι νόμοι ή μήπως η Εισαγγελία της Σύρου δεν ειδοποιήθηκε ποτέ..

Γεωργία Στεφανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: