Σελίδες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις ζωόφιλων και Γ.Καμίνη

Συνεργάσιμος με το ζωοφιλικό κίνημα φάινεται να είναι ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων

Στην πράξη θα δούμε

Tη δημιουργία Οργάνου Διαβούλευσης, όπου θα συμμετέχει ο Δήμος και οι εκπρόσωποι του φιλοζωικού κινήματος, πρότεινε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης, στη συνάντηση που είχε με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων. Αυτό το όργανο θα έχει σαν σκοπό την επίλυση πολλών προβλημάτων, που ανακύπτουν σχετικά με τα ζώα της Αθήνας, αλλά επίσης και τη συνεισφορά του Δήμου στις επαφές των σωματείων με τη πολιτεία και τα υπουργεία για τη θέσπιση νόμων και ποινών που θα προστατεύουν τα ζώα.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου :


Δελτίο Τύπου




Στις 11 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων Ζωοφιλικών Σωματείων της Αθήνας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηνών κ. Γιώργου Καμίνη με αφορμή τα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων την Πέμπτη 10-2-2011 στο Ζάππειο.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να ακούσει ο κ. Καμίνης τις προτάσεις των εκπροσώπων των σωματείων γα τους τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων αλλά και γενικότερα προτάσεις για θέματα που αφορούν τα ζώα .
Στην αρχή της συνάντησης τέθηκε θέμα σχετικά με κάποιες προεκλογικές δηλώσεις του κ. Καμίνη όσο αφορά την ύπαρξη των ζώων στο κέντρο της Αθήνας όπως και σχετικά με φημολογία περί ευθανασίας αδέσποτων ζώων . Ο κ. Καμίνης καταδίκασε έντονα τις δολοφονικές πράξεις που έλαβαν χώρα στο Ζάππειο και διευκρίνησε ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις προεκλογικά εννοώντας ότι τα ζώα θα έπρεπε να είναι σε σπίτια και όχι στο δρόμο και σκόπιμα παρερμηνεύτηκαν. Πρόσθεσε ότι ο νόμος είναι σαφής και ορίζει επανατοποθέτηση των ζώων μετά τη περισυλλογή και την ιατρική τους φροντίδα και θα τηρηθεί.
Στη συνέχεια τέθηκαν προτάσεις όπως η συμβολή του Δήμου στην προσπάθειά μας να γίνει δεκτή η πρόταση για αύξηση των ποινών και των προστίμων στις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων , η ενημέρωση του κοινού για τους νόμους προστασίας τους , η αυστηρή θέση του Δήμου όσο αφορά τη καταδίκη και τη τιμωρία τέτοιων εγκληματικών ενεργειών όπως αυτή που έλαβε χώρα στο Ζάππειο και η υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστων από τον ίδιο το Δήμο .
Μας ενημέρωσαν δε οτι πρόκειται να κατατεθεί άμεσα από το Δήμο μηνυτήρια αναφορά.
Συζητήθηκε η δημιουργία δικτύου υιοθεσιών αδέσποτων ζώων από το Δήμο , η προβολή αυτού όπως και ένα σύστημα ελέγχου των υιοθεσιών .

Συζητήθηκαν επίσης αποσπασματικά και περιληπτικά τα προβλήματα του προγράμματος περίθαλψης αδέσποτων ζώων του δήμου Αθηναίων.
Ο κ. Καμίνης πρότεινε τη δημιουργία ενός Οργάνου Διαβούλευσης, όπου θα συμμετέχει ο Δήμος και οι εκπρόσωποι του φιλοζωικού κινήματος . Αυτό το όργανο θα έχει σαν σκοπό την επίλυση πολλών προβλημάτων, που ανακύπτουν σχετικά με τα ζώα της Αθήνας αλλά και επίσης και τη συνεισφορά του Δήμου στις επαφές μας με τη πολιτεία και τα υπουργεία για την θέσπιση νόμων και ποινών που θα προστατεύουν τα ζώα. Την πρόταση αυτή την θεωρούμε πολυ σημαντική.
Γενικά φάνηκε πολύ δεκτικός σε προτάσεις και πρόθυμος να βοηθήσει στην ανεύρεση λύσεων. Η συνάντηση έληξε μετά από μια ώρα με την υπόσχεση μιας μελλοντικής συνεργασίας
Για την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή
110 Ζωοφιλικών Σωματείων
Βασιλική Χρήστου
Οδοντίατρος- Περιοδοντολόγος
Μέλος της Μ.Κ.Ο Ζωοφόρος
Κασαμπά 2 Νέα Σμύρνη
210-9324865, 6945544088




Δεν υπάρχουν σχόλια: