Σελίδες

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η Κρήτη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Πιστή στο ραντεβού της, η Φιλοζωική Κρήτης γιορτάζει και φέτος την παγκόσμια ημέρα ζώων που έχει καθιερωθεί η 4η Οκτωβρίου. Από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Σε ανακοίνωσή της, η Φιλοζωική Κρήτης επισημαίνει: «Να 'μαστε και πάλι με αυτή τη σημαντική ημέρα του χρόνου να πλησιάζει! Η μέρα που γιορτάζουν τα ζώα και τους λέμε ένα μικρό 'ευχαριστώ' για όσα μας προσφέρουν σε... καθημερινή βάση. Λάβετε κι εσείς μέρος στη διασκέδαση και τη γιορτή ταυτόχρονα στηρίζοντας το έργο μας για ένα καλύτερο μέλλον για τα ζώα της Κρήτης και όχι μόνο.
Πέμπτη 4 Οκτωβρίου (ώρα 17.30)
Ελάτε με τον σκύλο σας στην πλατεία Ελευθερίας, για να συμμετέχετε στη συμβολική πορεία μας! Ας δείξουμε σε όλους ότι το Ηράκλειο έχει υπεύθυνους ιδιοκτήτες σκύλων!
Σάββατο 6 Οκτωβρίου (11.00-16.00)
Ελάτε στη Λότζια να ενημερωθείτε για το έργο μας, να δοκιμάσετε λιχουδιές φτιαγμένες από αυγά ελευθέρας βοσκής Ορνίς Ποιών και να γνωρίσετε τον Μάρλεϋ! (20.30-22.30) Ελάτε να φωταγωγήσουμε τη Λότζια με κεριά, πίνοντας κρασί Λυραράκης και απολαμβάνοντας τη live μουσική των Polka Dots!
Κυριακή 7 Οκτωβρίου (ώρα 12.00-15.00)
Ελάτε στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι για τα (αντι)καλλιστεία σκύλων! Το Fun Dog Show θα έχει κατηγορίες όπως “το πιο λαίμαργο σκυλί”, “το καλύτερο ΚΑΠΗ”, “το καλύτερο κόλπο” και “η πιο κουνιστή ουρά”!
Δήλωση συμμετοχών 12.00-12.30.
Η Φιλοζωική Κρήτης είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που βασίζεται στην εθελοντική εργασία πολιτών. Με το πέρασμα του χρόνου, το σωματείο άλλαξε την πολιτική του από τη διάσωση και την περίθαλψη των ζώων, προκειμένου να επικεντρωθούν εκ νέου οι πόροι και οι προσπάθειες να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη και να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμες λύσεις για το καλύτερο μέλλον των ζώων. Τα βασικά προγράμματα, που θα λαμβάνουν την πιo υψηλή προτεραιότητα, είναι: 1) Χρηματοδοτούμενη Στείρωση Ιδιόκτητων Σκύλων 2) Διαπαιδαγώγηση (επισκέψεις σχολείων κτλ.) 3) Εκστρατείες (Αυγά Ελευθέρας Βοσκής, μεταφορές ζώντων ζώων προς σφαγή κ.ά.) 4) Φροντίδα Ιπποειδών 5) Cat Cafes Η Φιλοζωική Κρήτης πιστεύει ότι αυτά τα προγράμματα, κυρίως πρόληψης, συνεισφέρουν σε βιώσιμες λύσεις και μακροπρόθεσμες αλλαγές».
prismanews.gr/zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: