Σελίδες

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Οι κακοποιήσεις και οι δολοφονίες αδέσποτων από αλλοδαπούς αυξάνονται στη χώρα μας

Επιστολή

Με αφορμή πολλά δημοσιεύματα για αλλοδαπούς που εκμεταλλεύονται κακοποιούν σκυλιά, τρώνε ή εμπορεύονται κρέας κατοικίδιων, αλλά και το δικό μας για το θέμα του Μαραθώνα , ο κ. Γιάννης Παπαευαγγέλου από τη Νέα Μάκρη μας έστειλε μέσω email επιστολή , στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων με απελπισία πως τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί σε όλη την επικράτεια πολλές κακοποιήσεις αδέσποτων κυρίως σκύλων αλλά και γατών από αλλοδαπούς. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής :
Αγαπητοί φίλοι (αφαιρούμε μόνο τα λόγια επιβράβευσης για τον ιστότοπό μας)
Το θέμα που βάλατε με το σπήλαιο μαραθώνα και τον αλβανό που χρησιμοποιεί πακιστανούς για να κόβουν ξύλα το γνωρίζουν κάποιοι στην περιοχή. Έχουμε ακούσει και από άλλους πως βρίσκονται κατα καιρούς στο φαράγγι κομένα πόδια σκύλων και κομμάτια γδαρμένα από το τρίχωμά τους και κάποιοι φοβουνται ακόμη και να πλησιάσουν. Ελπίζω και παρακαλώ την αστυνομία και τη δασοφυλακή να κάνουν κάτι να τους πιάσουν. Πήραμε κι εμείς τηλέφωνο και το καταγγείλαμε. Ένα παρόμοιο περιστατικό μου διηγήθηκαν και για την κρήτη που μένουν συγγενείς μας αλλά και για τα γιάννενα. Πού θα πάει αυτό ;
Εκτός από το blog σας έχω διαβάσει τελευταία και σε άλλα σάιτς και έχω δει σε άλλα μέσα τα περιστατικά κινέζων και πακιστανών που κακοποιούν, σκοτώνουν, τρώνε και πουλάνε για κρέας σκύλους και γάτες. Εχουμε αγανακτήσει όλοι. Στην Κίνα βέβαια θα γνωρίζετε πως αυτό είναι συνηθισμένο. Στην χώρα μας όμως όχι. Επεσε πείνα τελευταία και μαζεύτηκαν πολλοί αλλοδαποί που δεν βρίσκουν πλέον δουλειές. Δεν είμαι ρατσιστής και δεν συμφωνώ με το να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους οι πολίτες. Όχι και για κανέναν λόγο δεν πρέπει να γίνουμε ζούγκλα. Ομως πρέπει να γίνει κάτι από το κράτος επιτέλους, γιατί εκτός από συμπολίτες μας κινδυνεύουν και πολλά ζώα που είναι κατοικίδια ακόμη και κλεμένα από σπίτια. Αλοίμονο. Δεν λέω πως αφήνουν έτσι όλα τα αδέσποτα μια χαρά και οι ελληνες. Είναι πολλά σε γειτονιές και πολλοί έχουν αγανακτίσει. Πολλές φορές είναι άγρια και ορμάνε σε ανθρώπους με το παραμικρό. Ο φόβος και η ενόχληση κάνουν κάποιους να τα διώχνουν με καλούς ή κακούς τρόπους. Φταίει το κράτος που δεν φρόντισε σωστά το θέμα . Φταίνε οι δήμοι . Φταίμε κι εμείς οι άνθρωποι που δεν μάθαμε να ελέγξουμε τις γεννήσεις των ζώων μας. Δεν είναι τρόπος όμως αυτός για να ελαφρώσου οι γειτονιές απο τα αδέσποτα  και να το αφήσουμε έτσι. Να τρώνε σκύλους και γάτες οι αλλοδαποί και να κάνουν και εμπόριο. Οι έλληνες είναι πια περισσότερο φιλόζωοι και έχουν ζώα στα σπίτια τους και πονάμε γιαυτά που διαβάζουμε. Αυτό που γίνεται τελευταία με θανατώσεις σκύλων με τόσο άγριο τρόπο, με κρεμάλες, με τραυματισμούς σκύλων που δεν καταφέρνουν να τους σκοτώσουν, με κεφάλια γατών και σκύλων και πολλά που δεν αναφέρονται καν στα μέσα αλλά τα ακούμε από φίλους και συγγενείς σε όλη την Ελλάδα, γίνονται από αλλοδαπούς , πολλές φορές στα μάτια κατοίκων που παίρνουν δρόμο από φόβο και δεν μιλάνε ποτέ. Οι αλλοδαποί ζουν και γυρίζουν τριγύρω και φοβούνται ..Η αδελφή μου οδηγούσε πέρυσι με τα δύο σκυλιά της στο αυτοκίνητο και στο φανάρι την πλησίασαν δυο πακιστανοί και της ζήτησαν να τους τα δώσει αν δεν τα ήθελε. Πριν λίγους μήνες έκλεψαν τρία σκυλάκια από γνωστούς μας οι αλβανοί που έφτιαχναν τον κήπο και εξαφανίστηκαν. Στο κέντρο της αθήνας που ζουν όλοι αυτοί οι ασιάτες εξαφανίστηκαν τα αδέσποτα σκυλιά.
Έλεος πια. Κάντε όλοι κάτι. Ας κάνουμε όλοι κάτι για να επέμβουν τα φιλοζωικά, η αστυνομία , το κράτος. Ας πάνε όλοι αυτοί στη χώρα τους γιατί εδώ δεν έχουμε έτσι κι αλλιώς να τους ταίσουμε. Πεινάμε εμείς πλέον, αλλά ταίζουμε τα ζώα μας με το υστέρημά μας.Αυτοί Θα φάνε κι εμάς εκτός από τα ζώα μας σε λίγο.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
με εκτίμηση
Γιάννης Παπαευαγγέλου- κάτοικος νέας μάκρης  

(η εικόνα είναι αρχείου)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΗΤΕ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΣΚΥΛΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ http://www.karystiapress.gr/ellada/enisxuetai-i-ksenios-zeus-me-16-astunomikous-skulous.html