Σελίδες

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Αύξηση κακοποιήσεων και σκληρότητας στα ζώα διεθνώς το 2011

Οι εικόνες (ενδεικτικά) αφορούν σε κακοποιημένα και εγκατελειμμένα ζώα τον τελευταίο μήνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ και δημοσιεύονται σε διάφορα διεθνή sites


'Οσο υπάρχουν "άνθρωποι"...

Οι κακοποιήσεις , η εγκατάλειψη και η εκμετάλλευση των ζώων ανά τον κόσμο καλά κρατούν από το ...λογικό ον , τον άνθρωπο. Ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας , που συγκαταλλέγεται στις χώρες με πολλά αδέσποτα , αμέλεια και πολλές κακοποιήσεις .Τα στοιχεία των μεγάλων διεθνών ζωοφιλικών οργανώσεων δείχνουν νούμερα που ολοένα μεγαλώνουν διεθνώς και βγάζουν στο φως περιστατικά που σοκάρουν. Σύμφωνα με τη Human Society και την RSPCA, συμβαίνουν κακοποιήσεις και σκληρότητα ιδιοκτητών προς τα κατοικίδιά τους, εγκατάλειψη και αμέλεια , κακοποιήσεις και εκμετάλλευση ζώων εν γένει σε περιστατικά που καθημερινά δεσπόζουν στα μέσα ενημέρωσης με φωτογραφίες που προκαλούν σοκ. Το χειρότερο δε είναι, ότι πολλά περιστατικά δεν αναφέρονται ποτέ...
Τα περισσότερα θύματα, σε σχέση με άλλα κατοικίδια ζώα, είναι οι σκύλοι (65%), ακολουθούν οι γάτες , τα άλογα και στη συνέχεια άλλα κατοικίδια. Μεγάλες κακοποιήσεις αναφέρονται, φυσικά, στις φάρμες και στα σφαγεία με τα αγροτικά ζώα. Τα ποσοστά των κατοικίδιων ζώων που εγκαταλείπονται, αυτών που κακοποιούνται ή δολοφονούνται είτε με όπλα είτε με δηλητήρια αυξάνονται , συμφωνα με τη Human Society, ενώ σοκαριστικά είναι και τα νούμερα των κατοικίδιων που βασανίζονται από τους ιδιοκτήτες τους (κυρίως σε ΗΠΑ), καίγονται, γδέρνονται κ.λπ.



Για να μην αναφερθούν τα ζώα που βασανίζονται για ψυχαγωγία, όπως στα τσίρκο, τα δελφινάρια, ή εκείνα που θυσιάζονται στο βωμό των πειραμάτων της επιστήμης.

Το σκυλάκι αυτό εγκαταλείφθηκε στο Kingston , νηστικό και άρρωστο για να πεθάνει... examiner.com



Απρίλιος 2012.Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της RSPCA, ο αριθμός των ανθρώπων που εντοπίστηκαν και κατηγορούνται για εγκατάλειψη, αμέλεια και κακοποίηση ζώων μεγάλωσε πέρυσι, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της. Περιπτώσεις που αποκαλύφθηκαν περιλαμβάνουν από ... σκύλο που επανειλημμένα τον έγδερναν με καθαριστή πατατών, σκύλους που εγκαταλείφθηκαν να πεθάνουν από πείνα, κακοποίηση και τύφλωση γατών, μέχρι ζωντανά κατοικίδια στα σκουπίδια ή αμέλεια σκύλων και κακομεταχείρισή τους. Αυτές είναι περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες και οι υπεύθυνοι των κατοικίδιων συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της RSPCA, κατά 23,5% αυξήθηκαν οι κατηγορούμενοι για κακοποίηση και αμέλεια το 2011, κατά 22% αυξήθηκαν οι κατηγορούμενοι σκληρότητας και κακοποίησης σκύλων, κατά 27% αυξήθηκαν οι περιπτώσεις φυλακίσεων μετά από δίκη για κακοποίηση ζώων, 9.3% αυξήθηκαν εκείνοι που κατήγγειλαν περιστατικά κακοποιήσεων κατοικίδιων στην RSPCA και κατά 13% αυξήθηκαν οι τηλεφωνικές κλήσεις για εκμετάλλευση και κακοποίηση ή εγκατάλειψη ζώων. Τα κατοικίδια δεν ήταν τα μοναδικά θύματα κακοποιήσεων πέρυσι. Πολλές περιπτώσεις αναφέρονται σε αγροτικά ζώα και αυτές αυξήθηκαν εξίσου πολύ σε σχέση με άλλες χρονιές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν πρέπει να λέγονται κάποιοι "άνθρωποι" αλλά κτήνη . Σε ολον τον κόσμο υπάρχουν κτήνη και θα υπάρχουν για να βασανίζουν αυτά τα πλάσματα γιατί δεν τολμάνε να βασανισουν αλλους ανθρώπους. Θα το κάνουν όταν τους δοθεί η ευκαιρία. Ντροπή στο ανθρώπινο γένος που φερεται έτσι σε άλλα πλασματα.

Μάρω Σωτηριάδου