Σελίδες

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

«Έφυγε» για πάντα ο τετράποδος τροχονόμος της Αθήνας

Την προηγούμενη Πέμπτη πέθανε ο Μπάμπης, ο σκύλος – τροχονόμος, που ζούσε τα τελευταία 4 χρόνια στο Σύνταγμα. Πολλοί τον έβλεπαν καθημερινά, κάποιοι τον χάιδευαν, κάποιοι άλλοι του έφερναν τις λιχουδιές του, πολλοί ήταν αυτοί που αδιαφορούσαν για την ύπαρξη του. Σε κάποιους θα λείψει πολύ και θα ήθελαν να του πουν ...
το τελευταίο αντίο με αυτό τον τρόπο. Η Δώρα, που τον έβλεπε καθημερινά στο κέντρο της πόλης γράφει, γι’ αυτόν: «Ο Μπάμπης ή Μπαμπίνος (για κάποιους από εμάς) έφυγε για πάντα την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα στο κτηνιατρείο, όπου νοσηλευόταν. Πάνε τέσσερα χρόνια όταν τον συνάντησα για πρώτη φορά πηγαίνοντας στο γραφείο και από τότε τον συναντούσα καθημερινά περνώντας από το αγαπημένο του φανάρι (Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου). Ήταν πιστός φύλακας του εκάστοτε τροχονόμου και τον κοίταζε στα μάτια με λατρεία παρακολουθώντας την κάθε του κίνηση. Κάθε πρωί έβλεπα αυτόν τον αξιολάτρευτο σκυλάκο. Σήμερα, που δεν είναι πια στη ζωή, νοιώθω την ανάγκη, να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους φιλόζωους ανθρώπους τον κ. Αχιλλέα και τον κ. Γιώργο, οι οποίοι ανιδιοτελώς όλα αυτά τα χρόνια του άνοιξαν τη ζεστή αγκαλιά τους και τον προστάτευαν όσο καλύτερα μπορούσαν. Εκείνοι ήταν, που αφουγκράστηκαν τα προβλήματα υγείας του και προσπάθησαν να κάνουν καλύτερη την ποιότητα ζωής του μέσα σ' αυτή την αφιλόξενη και σκληρή πόλη, στην οποία είχε την ατυχία να γεννηθεί και να υπάρξει.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ξενοδοχείου Grande Bretagne στο Σύνταγμα, που του επέτρεπαν μαζί με τον Γλύκα τον φίλο του να ξεκουράζεται στην είσοδο χωρίς να φοβούνται, ότι θα τους "μολύνει" το χώρο, καθώς και εκείνους, οι οποίοι περνώντας από δίπλα του έσκυβαν και τον χάιδευαν και εκείνος δεν χόρταινε τα χάδια τους εκλιπαρούσε να συνεχίζουν όλη μέρα! Θέλω επίσης να πω σε εκείνους, που αδιάφορα τον προσπερνούσαν, ότι ποτέ δεν ήθελε να βλάψει κανέναν, και αν ενοχλήθηκαν με την παρουσία του δικό τους ήταν το πρόβλημα και τελικώς εκείνοι έχασαν. Το μόνο, που ζητούσε τόσο απεγνωσμένα ο Μπάμπης, όπως και τα υπόλοιπα αδέσποτα, είναι η ανοχή και η αγάπη μας και αυτό δεν κοστίζει τίποτα! Καλό ταξίδι αγόρι μου θα σε θυμάμαι πάντα». Το σκυλί πέθανε από οξεία παγκρεατίτιδα στο κτηνιατρείο του κ. Πηλάκη. Οι φωτογραφίες είναι στιγμιότυπα από τη ζωή του στην πόλη της Αθήνας.


zoosos

Δεν υπάρχουν σχόλια: