Σελίδες

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον των ιδιοκτητών του σκύλου που υποφέρει

Καταγγελία έγινε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» εις βάρος των ιδιοκτητών του ζώου, που πάσχει από σοβαρότατη ασθένεια, και οι οποίοι αρνούνται, να εγχειριστεί! Πλέον η δίωξη ασκείται αυτεπάγγελτα από την Αστυνομία.Αυτό το φριχτό έγκλημα εις βάρος του ιδιόκτητου σκύλου – που βλέπετε στη φωτογραφία – το πράττουν εκείνοι στους οποίους ανήκει, αφού αδιαφορούν εδώ και χρόνια για ...
την υγεία του ζώου τους, που ζει εξαιτίας τους μια μαρτυρική ζωή. Αρνούνται να το εγχειρίσουν, όπως ισχυρίστηκαν, επειδή «φοβούνται» μη τους πεθάνει, αφού το αγαπούν τόσο πολύ! Επί της ουσίας τσιγκουνεύονται τα χρήματα, τα οποία απαιτούνται για την επέμβαση και τη θεραπεία του. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» στον οποίο έγινε η καταγγελία στις 4 Μαΐου 2012 από αλλοδαπό κάτοικο των Χανίων, που διαπίστωσε το πρόβλημα, αρχικά τους πίεσε, να μεταφέρουν οι ίδιοι το ζώο στον κτηνίατρο. Μόνοι τους δεν το έπραξαν και τελικά αφού ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων τους πίεσε ξανά και ξανά μετέφεραν το σκυλί παρουσία εθελοντή στην κτηνίατρο, που το εξέτασε. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» κατέθεσε στην Αστυνομία και τη γνωμάτευση της κτηνιάτρου Ελένης Μαρουλάκη - την οποία και παρουσιάζουμε στο www.zoosos.gr σελ.1 και σελ.2 – η οποία τονίζει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του ιδιόκτητου σκύλου, αφού πλέον κινδυνεύει να πεθάνει από εγκεφαλίτιδα! Η εγκληματική αμέλεια των ιδιοκτητών του ζώου, δεν θα περάσει έτσι! Αφού δεν συμμορφώθηκαν με τις προτροπές και τις παραινέσεις, θα τιμωρηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4039/2012. Θυμίζουμε, ότι το ζώο είναι διαρκώς εξαγριωμένο προφανώς λόγω του πόνου, που νιώθει, και γιατί έτσι το έχουν εκπαιδεύσει. Ο μόνος, που το πλησιάζει είναι ο ιδιοκτήτης του.

zoosos

2 σχόλια:

Levina είπε...

Καλησπέρα,
συγνώμη αλλά έχω μια ένσταση σχετικά με την λέξη ΄΄τσιγκουνεύονται΄΄ τα χρήματα οι ιδιοκτήτες.
Με την σημερινή κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθει κάποιος όσο και να το θέλει , όπως πρέπει απέναντι στα ζώα του , προσφέροντάς τους πλήρη ιατρική φροντίδα όταν μάλιστα τα φάρμακα και μια εγχείρηση είναι πολύ ακριβά.
Αν προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν αυτόν τον άνθρωπο με τον σκύλο του ίσως να μην είχε φτάσει σε αυτό το σημείο και φυσικά αυτά τα γράφω σύμφωνα με τις δικές μου απόψεις, γιατί βλέπω πόσο δυσκολεύομαι πια και εγώ να συντηρώ τα σκυλιά και τις γάτες είτε τα δικά μου , είτε αυτά που έρχονται στην πόρτα μου. Φανταστείτε και για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη !

ευχομαι καλό βράδυ!

animalspress είπε...

Έχεις δίκιο Levina. Όλοι όσοι φροντίζουμε πολλά ζώα, δικά μας και αδέσποτα , γνωρίζουμε το κόστος της διατροφής και κυρίως της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας τους που είναι πλέον δυσβάστακτο. είναι δαπανηρές οι επεμβάσεις ακόμη και οι "καλές" στειρώσεις, τα φάρμακα, όπως είναι και σε εμάς στους ανθρώπους. Κόβουμε από όπου μπορούμε για να καταφέρουμε να τους παρέχουμε τα στοιχειώδη. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν δαπανάνε χρήματα ούτε για τα ίδια τους τα ζώα, αλλά αυτοί είναι σπάνια περιστατικά. Όλοι δυσκολευόμαστε σήμερα με τις συνθήκες που ζούμε και τις περικοπές που υφιστάμεθα σε μισθούς και συντάξεις. Όσοι αγαπάμε τα ζώα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γι αυτά πάντα και αν χρειάζεται πρέπει να βοηθάμε εκείνους που δεν μπορούν.