Σελίδες

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ορεστιάδα: Λαγουδάκι ζωντανό δόλωμα για την εκπαίδευση κυνηγόσκυλου

Το λαγουδάκι, που βλέπετε, το φωτογράφισε αναγνώστης του www.zoosos.gr σ’ ένα κτηνιατρείο της Ορεστιάδας την περασμένη Τετάρτη 4/4. Το δύστυχο ζώο είχε μεταφερθεί στο γιατρό, γιατί είχε πέσει μέσα σ’ έναν κάδο με λάδια αυτοκινήτου. Ο κτηνίατρος εξήγησε στον άνθρωπο, που ενδιαφέρθηκε να μάθει τι...

έχει συμβεί σε αυτό το πλάσμα, ότι αυτό το νεαρό λαγουδάκι το έχει ένας κυνηγός της περιοχής και το χρησιμοποιεί ως μέσω εκπαίδευσης, ώστε το κυνηγόσκυλο του να μάθει να πιάνει λαγούς.
Του εξήγησε, ότι όταν εντοπίζουν μικρά λαγουδάκια στις φωλιές τους, τα πιάνουν και τα κρατούν μέχρι να μεγαλώσουν. Στη συνέχεια δεμένα με σκοινί και τα αφήνουν, να τρέξουν, ώστε να εξασκούνται πάνω τους τα κυνηγόσκυλα…
Ο κτηνίατρος, όταν ρωτήθηκε για το ποιος είναι ιδιοκτήτης του μικρού λαγού, αρνήθηκε να απαντήσει και τόνισε «εγώ είμαι υποχρεωμένος να το θεραπεύσω!». Στην συνέχεια μόνος του αναρωτήθηκε, αν έπρεπε να κάνει στο ζώο ευθανασία.
Τελικά την Πέμπτη το λαγουδάκι επέστρεψε στα χέρια του βασανιστή του… Αλήθεια τι είναι νόμιμο και τι ηθικό;
Σε παλιότερα δημοσίευμα μας είχαμε αναφερθεί στους «αντρείους» κυνηγούς στη Δράμα, που εκπαιδεύουν τα κυνηγόσκυλα τους και με μικρά αγριογουρουνάκια, τα οποία κρατούν αιχμάλωτα για τον ίδιο σκοπό.








Δεν υπάρχουν σχόλια: