Σελίδες

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Σκύλος που «ανιχνεύει» το σάκχαρο έσωσε διαβητική τέσσερις φορές

Άλλη μια συγκινητική ιστορία που βλέπει το φως της δημοσιότητας έρχεται να επιβεβαιώσει πως ο σκύλος δεν έχει κερδίσει τυχαία τον τίτλο του πιο «πιστού φίλου». Για τη 42χρονη Carol Miller, που...

πάσχει από διαβήτη, ο σκύλος της είναι ο «φύλακας άγγελός» της αφού την έχει σώσει τέσσερις φορές από τον θάνατο.

Η Carol, μητέρα τριών παιδιών, έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια της τον περασμένο Μάιο, όταν οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι πάσχει από διαβήτη τύπου 1.

Η κατάσταση της υγείας της είναι τόσο σοβαρή που πρέπει να κάνει ενέσεις ινσουλίνης πέντε φορές ημερησίως, ενώ κινδυνεύει να πέσει σε διαβητικό κώμα, ακόμα και να πεθάνει στον ύπνο της.

Με αφορμή ένα άρθρο που διάβασε στο Διαδίκτυο για σκυλιά που ανιχνεύουν το σάκχαρο στο αίμα και φοβούμενη για τη ζωή της, η 42χρονη μητέρα αποφάσισε να αγοράσει ένα εκπαιδευμένο κόκερ σπάνιελ για να την προστατεύει κυρίως τις ώρες που κοιμάται.

«Μου έσωσε τη ζωή τέσσερις φορές από τον Ιανουάριο», δήλωσε συγκινημένη η Carol.

«Αν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέσουν αρχίζω να ιδρώνω και το σώμα μου απελευθερώνει μια ‘αλατώδη μυρωδιά’, ενώ αν αυξηθούν απελευθερώνεται μια ‘γλυκιά μυρωδιά’», τόνισε, εξηγώντας πως μόνο ένας εκπαιδευμένος σκύλος μπορεί να αντιληφθεί ότι κάτι συμβαίνει.

Όταν λοιπόν ο Hamish, ο τετράποδος «φύλακας» της 42χρονης οσφραίνεται τις αλλαγές στα επίπεδα γλυκόζης, τρέχει για να της φέρει το ιατρικό τσαντάκι της.

Η Carol αισθάνεται πλέον ασφάλεια όταν πέφτει για ύπνο καθώς ξέρει πως ό,τι και αν συμβεί ο σκύλος της θα την βοηθήσει.

Photo credit HEMEDIA

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια: