Σελίδες

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ασφαλή τα κουτάβια από το τροχαίο στον Γερμανικό αυτοκινητόδρομο

Οι Γερμανικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνες για τις παράνομες εισαγωγές σκύλων



Αίτημα : να οριστεί παράνομη και η πώληση κουταβιών από εκτροφεία

Ασφαλή είναι τελικά τα 113 κουτάβια που μετέφερε φορτηγό σε Γερμανικό αυτοκινητόδρομο την 1η Μαρτίου και λόγω κακοκαιρίας γλύστρισε, συγκρούστηκε στη ράμπα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Το περιστατικό απασχόλησε και απασχολεί εν γένει τις Γερμανικές Αρχές, λόγω του ότι συχνά μεταφέρονται παράνομα σκύλοι μέσω dealers και κουτάβια εκτροφείων από άλλες χώρες με στόχο να πουληθούν, παρά την αυστηρή Γερμανική νομοθεσία. Κάποια από τα κουτάβια...

έπεσαν από το φορτηγό στο δρόμο και κάποια είχαν εγκλωβιστεί στο φορτηγό, οπότε τραυματίστηκαν.
Όλα μεταφέρθηκαν σε καταφύγια ζώων και επιλήφθηκαν κτηνίατροι για κάθε ιατρική βοήθεια.
Όλα ήταν σκυλιά ράτσας από την Τσεχία και θα τα παραλάμβανε ένας dealer στη Γερμανία και άλλοι 5 στο Βέλγιο.


Ξεκίνησε ήδη έρευνα για τις εισαγωγές σκύλων, κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τη Γερμανία τελευταία, καθώς απαιτούνται επίσημα χαρτιά για τα εισαγόμενα ζώα, πιστοποιητικά εμβολιασμών και φυσικά να είναι τσιπαρισμένα. Όσα δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της νομοθεσίας , κρατούνται σε καταφύγια και δίνονται για υιοθεσία εντελώς δωρεάν.
 
Τα συγκεκριμένα κουταβάκια δεν είχαν όλα τα απαραίτητα νόμιμα χαρτιά και μερικά είχαν ψεύτικα.

Η έρευνα συνεχίζεται και , όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οι δικηγόροι που ασχολούνται με θέματα ζώων και οι νομικοί σύμβουλοι ομάδων προστασίας ζώων ζητούν επίμονα να γίνει παράνομη η πώληση κουταβιών από εκτροφεία και η πώληση εισαγόμενων σκύλων από διάφορους dealers άλλων χωρών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: