Σελίδες

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Διασώστρια στις ΗΠΑ σώζει μόνη της εγκατελειμμένα κυνηγόσκυλα

Πολλοί κυνηγοί στις ΗΠΑ εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους στα δάση

Οι κυνηγοί στις Ηνωμένες Πολιτείες δαπανούν 22,9 δις δολάρια για τα σύνεργα τους σε ένα χρόνο , αλλά στο τέλος της χρονιάς κάποιοι από αυτούς εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους για να γλυτώσουν το κόστος της τροφής τους...

Τα κυνηγόσκυλα είναι τα καλύτερα σκυλιά και είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοήσει κανείς πώς τα προδίδουν αυτοί που τα έχουν και τα εγκαταλείπουν, όπως ανέφερε η εθελόντρια διασώστρια της Βόρειας Καρολίνας Tracie Mitchum.
Κάποιοι κυνηγοί τα παίρνουν μαζί τους στο δάσος και στη συνέχεια τους λένε να καθήσουν κάτω ακίνητα. Αυτά είναι πολύ υπάκουα και κάνουν ότι τους λέει το αφεντικό τους, οπότε παραμένουν εκεί στο δάσος, μόνο και μόνο γιατί μερικοί κυνηγοί πιστεύουν πως είναι λιγότερο δαπανηρό να τα αντικαταστήσουν με κάποια άλλα, παρά να τα ταίζουν όλο το χρόνο.
Έτσι τα σκυλιά αυτά πεθαίνουν μέσα στο δάσος.



Πολλές φορές έχουμε βρει εγκατελειμμένα 5 ή 10 σκυλάκια στο δάσος, λέει η Tracie Mitchum και προσευχόμαστε να έχουν απλά χαθεί από τα αφεντικά τους και να τα ψάχνουν. "Ωστόσο", προσθέτει , "φοβόμαστε πάντα ότι τα έχουν εγκαταλείψει έτσι στην ψύχρα , όπως αποδεικνύεται".
Κάποια Σάββατα βρίσκει κανείς τη διασώστρια να κάθεται έξω από σούπερ μάρκετ με σκύλους και γάτες που έχει σώσει . Τα φέρνει στο πάρκιγκ με την ελπίδα να βρει τους ιδιοκτήτες τους ή να βρει ανθρώπους να τα υιοθετήσουν ή απλά να βρει τροφές και χρήματα για να τα ταίσει, να τα στειρώσει και να τα γιατρέψει από σπασμένα κόκκαλα κ.ά.
Πρόσφατα έσωσε μάνα σκυλίτσα με τα μωρά της. Πέρυσι η συγκεκριμένη διασώστρια ξέδεψε 15.000 δολάρια για τη φροντίδα εγκατελειμμένων ζώων τα οποία διέσωσε. Ο σύντροφός της την έχει βοηθήσει σε αυτά τα έξοδα καθώς και η κοινότητά της, αλλά αναζητά και άλλους διασώστες προκειμένου να συγκροτηθεί μια ομάδα ή να ενωθεί μαζί της ομάδα διάσωσης.
Η ιστοσελίδα της

Δεν υπάρχουν σχόλια: