Σελίδες

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Απολογισμός έργου για τη Ζωόφιλη Δράση

Τον απολογισμό της δράσης του και τα οικονομικά στοιχεία για το 2011 δημοσιοποιεί το ζωοφιλικό σωματείο "Ζωόφιλη Δράση" :


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ
Aριθ. Αποφ. Πρωτ. 42/132/22/1999

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΣΟΔΑ
ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ 8.220
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 6.811,14
ΠΑΖΑΡΙΑ 1.248,49
ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ 3.422,09
ΔΩΡΕΕΣ 1.205,77
ΣΥΝΟΛΟ 20.907,49
ΥΠΟΛ. ΑΠΟ 2010 4.211,76
ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 25.119,25

ΕΞΟΔΑ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ 12.384,24
ΦΑΡΜΑΚΑ 4.327,88
ΤΡΟΦΕΣ 5.258,98
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ 822,44
ΕΞΟΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 1.674
ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ 567,72
ΣΥΝΟΛΟ 25.035,26
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012 83,99

179 Ζώα μεταφέρθηκαν συνολικά στους κτηνιάτρους ….
Για χειρουργεία & θεραπείες σε άρρωστα και κακοποιημένα
Για σπασίματα σε λεκάνη & άκρα από τροχαία.
Για τεστ Λεπτοσπείρωσης, Εριλιχίωσης ,Λεϊσμανίασης
365 ζώα εμβολιάσθηκαν και αποπαρασιτώθηκαν.
294 ζώα δόθηκαν με συμβόλαιο υιοθεσίας και σημάνθηκαν, εκ των οποίων ελέγχονται ένα-ένα για την ευζωία τους. Περισυλλέχτηκαν 187 εγκαταλειμμένα κουταβάκια που φιλοξενήθηκαν από εθελοντές μας και διατέθηκαν προς υιοθεσία μέσω των γιορτών υιοθεσίας που διοργανώσαμε.
256 Ζώα καταγεγραμμένα και επανενταγμένα από το πρόγραμμα του Δήμου σιτίστηκαν σε καθημερινή βάση από εθελοντές μας εντός του Ηρακλείου με τροφοδοσία του Σωματείου μας . Βοηθήσαμε στον εντοπισμό σε 31 εξαφανισμένα, χαμένα ή και κλεμμένα ζώα τα οποία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους που τα αναζητούσαν και φροντίσαμε για την άμεση σήμανσή τους.
390 επώνυμες καταγγελίες κακοποίησης δεχτήκαμε σε διάρκεια ενός έτους, οι οποίες αφού ελέχθησαν από μέλη μας για τη βασιμότητά τους, πραγματοποιήσαμε 186 επίσημες Συστάσεις – ενημερώσεις- προειδοποιήσεις σε ιδιοκτήτες ζώων καταγεγραμμένες στο βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας ύστερα από Εισαγγελική εντολή για τις πλημμελείς συνθήκες διαβίωσης ζώων, με ποσοστό συμμόρφωσης 95%. Υποβάλλαμε 11 μηνυτήριες αναφορές κατά συγκεκριμένων ιδιοκτητών ζώων για κακομεταχείριση ενώ 14 ζώα αφαιρέθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους με Εισαγγελικές Διατάξεις.
Πραγματοποιήσαμε διάφορες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης κοινού σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, παρουσιάσαμε διάφορα δρώμενα σε σχολεία, στο εκπαιδευτήριο Ζάνειο , στο κέντρο ειδικών παιδιών Άγιος Σπυρίδωνας, στο συγκρότημα Τάλως κλπ ενώ εθελοντική ομάδα Παιδοψυχολόγων και Κοινωνικών λειτουργών υποστήριξε την υπεύθυνη αντιμετώπισή μας σε τέσσερα σοβαρά κρούσματα βίας από παιδιά σε ανυπεράσπιστα ζώα!. Συμμετείχαμε σε ενημερωτικές εκπομπές σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.
Δωρίσαμε στο ενδιαίτημα Ηρακλείου κλωβούς περισυλλογής ζώων παγίδες, απόχη με δίκτυ κλπ και στο πρόχειρο κατάλυμα φιλοξενίας της κίνησης πολιτών Γουβών 80 τσουβάλια τροφές για τη σίτιση των σκυλιών, στο Αστυνομικό Τμήμα της Περιφέρειας ένα σπίτι σκύλου για ένα αδέσποτο που φροντίζουν οι Αστυνομικοί όπως επίσης αντικαταστήσαμε 6 πρόχειρα παραπήγματα ή βαρελόσπιτα σε ηλικιωμένους ιδιοκτήτες που αντιμετώπιζαν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα αλλά είχαν σωστή συμπεριφορά και αγάπη στα ζώα τους, προσφέροντας τους ξύλινα σπίτια που κατασκεύασαν ξυλουργοί εθελοντές μας .
Επιδοτήσαμε πρόγραμμα στείρωσης δίνοντας σ όλους τους ιδιοκτήτες θηλυκών ζώων τη δυνατότητα να σημάνουν ηλεκτρονικά το ζώο τους και να στειρώσουν τη γατούλα ή τη σκυλίτσα τους σε πολύ χαμηλές τιμές. Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα υιοθεσίας της εταιρείας MARS 6 μήνες δωρεάν τροφή από το PEDIGREE
Η ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων( Ε.Κ.Π.Α.Ζ Κρήτης) σε συνεργασία με τη Ζωόφιλη Δράση ενημερώνει για τα περιστατικά που αντιμετωπίσαμε το 2011

Παραλάβαμε τραυματισμένα, εξαντλημένα και δηλητηριασμένα 131 άγρια πτηνά στο σύνολο τους , στο κύριο όγκο τους Αρπακτικά ( 16 γύπες, 37 γεράκια, 14 νυκτόβια και 3 αητούς) 1 παγώνι, 2 κύκνους , 4 πάπιες, γαρδέλια κλπ τους προσφέραμε Πρώτες βοήθειες και τα αποστείλαμε στο Νοσοκομείο του ΕΚΠΑΖ Αίγινας εκ των οποίων , λόγω του πολύτιμου χρόνου που απαιτεί η μεταφορά τους και καθώς δεν υπήρχε η υποδομή έστω και προσωρινής νοσηλείας στη Κρήτη 41 δυστυχώς απεβίωσαν πριν καν φτάσουν στο Νοσοκομείο.. , ενώ πλήρως αποθεραπευμένα απελευθερώσαμε ήδη 42 εντός του 2011 στη Κρητική πανίδα μας. Τα ποσοστά θνησιμότητας βελτιώθηκαν άρδην τους δύο τελευταίους μήνες με τη συνδρομή εθελοντή κτηνιάτρου της Κλινικής Παρασύρη που αφιλοκερδώς μας προσφέρει υπεύθυνη Κτηνιατρική αντιμετώπιση όλων των περιστατικών που χρήζουν άμεσου χειρουργείου και αντιμετώπισης δηλητηριάσεων. Η δημιουργία κέντρου Πρώτων Βοηθειών Αγρίων Ζώων στο Ηράκλειο θα έχει ως αποτέλεσμα βεβαιωμένα τη μείωση της θνησιμότητας λόγω της άμεσης συνδρομής μας καθώς θα μπορούμε να προσφέρουμε υπεύθυνα Ιατρικές πρώτες βοήθειες εξοικονομώντας έτσι χρόνο ζωτικής σημασίας.
Σώσαμε από βέβαιο θάνατο14 ιδιόκτητα άλογα που λιμοκτονούσαν καθώς αναλάβαμε με δικαστική μεσεγγύηση, τον έλεγχο και τη φροντίδα τους . Περισυλλέξαμε 6 γαϊδούρια εγκαταλελειμμένα και αφού προσφέραμε πρώτες βοήθειες φροντίσαμε την φιλοξενία τους. Μας παραδόθηκαν φίδια , ιγουάνα, αράχνες όπως και κατασχεμένα άγρια πτηνά από τη Δασική υπηρεσία και φροντίσαμε τη μεταφορά τους στο ΕΚΠΑΖ και σε ερπετάριο.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που Ενισχύετε και Στηρίζετε την κοινωνική προσφορά του σωματείου μας, για να μπορούμε να έχουμε αυτά τα υπέροχα αποτελέσματα… ευχόμαστε το 2012 ακόμα περισσότερες Δράσεις με Ανθρωπιά και αλληλεγγύη για τα ανυπεράσπιστα πλάσματα του τόπου μας…
Το Δ.Σ της ΖΩΟΦΙΛΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Πρόεδρος: Στεφανάκη Γεωργία
Αντιπρόεδρος: Μαρκάκη Άργυ
Ταμίας: Ανδρουλάκη Ελένη
Γραμματέας: Κουναλάκη Γεωργία
Μέλος: Γκίρδη Μαρία
Μέλος: Σακκαδάκη Ειρήνη



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ !!!!!!
ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ?

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως !! και είμαστε υπερήφανοι ακριβώς για το λόγο ότι όλα μας τα ζώα υιοθετήθηκαν ΕΝΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ με συμβόλαιο υιοθεσίας , σήμανση και Έλεγχο, σε ιδιοκτήτες Έλληνες που γνωρίζουμε ποιοί είναι , που μένουν και ανά πάσα στιγμή έχουμε τη δυνατότητα να τους επισκεφτούμε εμείς η ο δήμος Ηρακλείου -μέσου του οποίου πραγματοποιήσαμε τις υιοθεσίες μας -ώστε να ελέγχουμε ιδίοις όμασσι τις συνθήκες που διαβιούν! Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ζωοφιλία διδάσκεται κι ότι το πρόβλημα όταν εξάγεται.. παραμένει πρόβλημα και διαιωνίζεται ,δεν λύνεται στη πραγματικότητα ., αυτή ήταν η πρόκληση και αυτό πασχίζουμε Γ. Στεφανάκη ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ