Σελίδες

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Σκύλος- θεραπευτής βοηθά μικρό κορίτσι

Ένα μικρό κορίτσι θεραπεύτηκε από ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα χάρη σε ένα πρόγραμμα του νοσοκομείου παίδων της Μινεσσότα. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι κομβικό ρόλο στην αποκατάσταση της υγείας της 10χρονης Άλλυ Γκίλλεν διαδραμάτισαν ειδικά ...

εκπαιδευμένοι σκύλοι-θεραπευτές.

Η Άλλυ ήταν ένα φυσιολογικό κορίτσι ώσπου το 2008, εμφάνισε προβλήματα στη βάδιση. Μέσα σε μια μέρα, η κατάστασή της επιδεινώθηκε δραματικά σε σημείο όχι απλά να μην μπορεί να περπατήσει αλλά να μην μπορεί να εκτελέσει την παραμικρή κίνηση.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι έπασχε από νεανική δερματομυοσίτιδα μια εξαιρετικά σπάνια αυτοάνοση ασθένεια που προσβάλλει ένα παιδί στο εκατομμύριο.
Κατά τη διάρκεια παραμονής της σε κλινική της Μινεσσότα την Άλλυ επισκέφθηκε ένας σκύλος-θεραπευτής.

Στις εβδομάδες που ακολούθησαν, η Άλλυ ξεκίνησε μια σειρά ασκήσεων αποκατάστασης με τη βοήθεια του σκύλου. Μεταξύ άλλων, κουνούσε τα χέρια της για το χαϊδέψει και το πήγαινε βόλτα με το αναπηρικό καροτσάκι της.

Μετά από 49 ημέρες, η Άλλυ απέκτησε την ικανότητα να σηκώνεται από το κρεβάτι και να κάθεται μόνη της στο αναπηρικό καροτσάκι και συνέχισε τη θεραπεία της ως εξωτερικός ασθενής.

Στα 12 της χρόνια επιθυμεί να γίνει κινησιοθεραπεύτρια και να συνεργαστεί με σκύλους-θεραπευτές για να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Μάλιστα, «έγραψε» τον επτάχρονο σκύλο της Έιντζελ σε πρόγραμμα εκπαίδευσης για σκύλους-θεραπευτές.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: