Σελίδες

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Αυξάνονται και πληθύνονται τα αδέσποτα στην πόλη της Ξάνθης

Προβλήματα με τις στειρώσεις και τις πληρωμές των κτηνιάτρων

«Εδώ και δύο μήνες υπάρχει πρόβλημα με τις στειρώσεις των αδέσποτων στον δήμο, οι κτηνίατροι που συνεργάζονταν με τον δήμο έχουν σταματήσει γιατί δεν έχουν πληρωθεί» αναφέρει στο ThrakiToday η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Ξάνθης κα Ζωή Ζλάτκου, με το πρόβλημα...

να γίνεται όλο και μεγαλύτερο κατά την ίδια καθώς εάν δεν γίνονται στειρώσεις τα αδέσποτα θα αυξάνονται διαρκώς.

«Απ’ όσο γνωρίζω οι κτηνίατροι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα από τον Σεπτέμβριο αλλά τους τελευταίους δύο μήνες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» σημειώνει η ίδια, η οποία ξεκαθαρίζει πως πλέον το κόστος στείρωσης των αδέσποτων καλούνται να το καλύψουν τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου. «Το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό και εμείς ως σωματείο δεν έχουμε έσοδα. Εάν δεν γίνονται στειρώσεις το κάθε σκυλί μπορεί να γεννάει εννιά με δέκα κουτάβια, οπότε καταλαβαίνεται πόσο μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των αδέσποτων στην πόλη» συμπληρώνει η ίδια.
Από τη μεριά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Ξάνθης κος Παναγιώτης Ταρενίδης επισημαίνει στο ThrakiToday πως δεν υπάρχει πρόβλημα και πως οι όποιες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των κτηνιάτρων θα τακτοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. «Πάντα στις αρχές του χρόνου αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τους προϋπολογισμούς αλλά σε λίγες ημέρες θα λυθεί σίγουρα το θέμα. Αυτή τη στιγμή ωστόσο εξυπηρετούμε τα επείγοντα περιστατικά κανονικά» τονίζει ο ίδιος.

thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: