Σελίδες

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Οι μαθητές βοηθάνε τα αδέσποτα


Τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού πρόσφεραν 10 τσουβάλια τροφή σε δημότισσα που περιθάλπει 300 ζώα

Στην φιλοζωία, την αγάπη και την συμπόνια της Ελένης Χριστέλλου έχουν εναποθέσει εδώ και χρόνια την ζωή τους 300 αδέσποτα στην περιοχή του Αλμυρού η οποία με δικά της έξοδα και ...

την βοήθεια πολιτών καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σίτισης και στέγασής τους. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο η κ. Χριστέλλου αδυνατεί να πληρώνει τα έξοδα με αποτέλεσμα τα 300 αδέσποτα ζώα που μένουν στο κτήμα της κοντά στην Αμαλιάπολη να υποσιτίζονται και να κινδυνεύουν…
Η κατάσταση των αδέσποτων αυτών συγκίνησε αλλά και προβλημάτισε τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού τα οποία μετά από την πρωτοβουλία του διευθυντή κ. Καλλέ αποφάσισαν να προσφέρουν από το καθημερινό τους χαρτζιλίκι ώστε να καταφέρουν να εξασφαλίσουν ξηρά τροφή. Τελικά τα παιδιά συγκέντρωσαν 10 τσουβάλια τροφής τα οποία και προσέφεραν στην κ. Χριστέλλου.

Μάλιστα ερχόμενα αντιμέτωπα με το συγκεκριμένο πρόβλημα τους δημιουργήθηκαν ερωτήματα που θέλησαν να απευθύνουν στους τοπικούς φορείς. «Πόσο δύσκολη είναι για το Δήμο του Αλμυρού η περισυλλογή η στείρωση η θεραπεία των αδέσποτων ζώων; Γιατί δεν ακολουθεί ο Δήμος το παράδειγμα άλλων Δήμων της χώρας μας μπαίνοντας στο επιχορηγούμενο πρόγραμμα της Ε.Ε για την αντιμετώπιση του προβλήματος; Πόσο δυσβάσταχτο είναι για τον Δήμο το ποσό σίτισης των ζώων που σε διαφορετική περίπτωση θα κυκλοφορούσαν αδέσποτα και πιθανότατα σε άθλια κατάσταση στην πόλη μας; Τι αρνητικά αποτελέσματα θα δημιουργήσει η απελευθέρωση των ζώων σε περίπτωση που η κ. Χριστέλλου προτιμήσει να μην τα σκοτώσει;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που γεννήθηκαν στο μυαλό των παιδιών.

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου δηλώνουν πως «απορούμε σχετικά με την αναισθησία των αρχών αλλά και των κατοίκων του Αλμυρού συμπεριλαμβανομένων και των δασκάλων, συγγενών και γονιών μας μπροστά στο θέαμα χτυπημένων, αρρώστων, υποσιτισμένων ζώων να ξεψυχάνε δίπλα μας από φόλες κάποιων που ντροπιάζουν το ανθρώπινο γένος. Πόση προσπάθεια χρειάζεται να πάψουμε να είμαστε μια τριτοκοσμική χώρα και να αποκτήσουμε την παιδεία και τον πολιτισμό που γεννήθηκε σε αυτή τη χώρα;», διερωτώνται οι μαθητές.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
αναρτήθηκε από astegosdiavatis.blogspot


Δεν υπάρχουν σχόλια: