Σελίδες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους στο ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης

Αντιδράσεις από φοιτητές

Διαμαρτύρονται οι φοιτητές για τη ραγδαία αύξηση των αδέσποτων στο χώρο του ΤΕΙ - Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους εκπρόσωποι των φοιτητών Μέριμνας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, φοιτητές έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο από ...

επίθεση αδέσποτου
Ασυνείδητοι εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους στο χώρο του ΤΕΙ, στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να παρακολουθούν τα αδέσποτα ζώα να πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο, χωρίς μάλιστα να έχει κανείς τη δυνατότητα να τους προσφέρει τη αγάπη και τη φροντίδα που έχουν ανάγκη.

Με επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς, εκπρόσωποι των φοιτητών μέριμνας του ΤΕΙ Κρήτης εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους αλλά και το αίτημά τους για άμεσα μέτρα, τονίζοντας ότι δεν είναι λίγες οι φορές που φοιτητές έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση κάποιου αδέσποτου ζώου, ενώ παράλληλα υπάρχουν κι άλλα προβλήματα, όπως οι ψύλλοι που πλημμυρίζουν τους χώρους της εστίας, όπου κυκλοφορούν ελεύθερα τα ζώα.

Η επαφή με το δήμο και τη διοίκηση του ΤΕΙ δεν έχει αποδώσει καρπούς, καθώς οι λύσεις που προτείνονται και τα μέτρα που λαμβάνονται δε λύνουν το πρόβλημα. Η πρόταση εκ μέρους της διοίκησης του ιδρύματος για δημιουργία ενός περιφραγμένου χώρου τον οποίο θα φροντίζουν εθελοντές φοιτητές, φαίνεται πως δεν πρόκειται να υλοποιηθεί στο προσεχές μέλλον, λόγω των περιορισμένων οικονομικών, ωστόσο οι φοιτητές ζητούν λύσεις εδώ και τώρα, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

inews


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε σας παρακαλώ να μας δείξετε την επιστολή σας; πριν μια βδομάδα οι φοιτητές οργάνωσαν συγκέντρωση έξω από τη λέσχη ώστε να δουν πως θα αντιμετωπίσουν το θέμα της τροφής των σκυλιών. Γι αυτή την είδηση δεν γράψατε κάτι; Γιατί; Πώς είναι δυνατόν οι ίδιοι οι φοιτητες που διαδηλώνουτν συγκεντρώσεις υπέρ των σκυλιών να διαμαρτύρονται εναντίον τους; Γνωρίζετε πως φοιτητες και εργαζόμενοι του Τεί είναι σε συχνότατη επικοινωνία με το δήμο ώστε να στειρώνονται τα σκυλιά; Γνωρίζετε πως φοιτητές και εργαζόμενοι δίνουν προχωπικό αγώνα από το υστέρημα τους για να ταίζονται και να αποπαρασιτόνονται τα σκυλιά ώστε να μην δημιουργούνται θέματα; Δείξτε μας σας προκαλώ έναν που να έχει δαγκώσει σκυλί στο χώρο του Τεί έστω και έναν.Απαράδεκτο από δημοσιογράφους να μεροληπτούν εξυπηρετώντας ποιους σκοπούς άραγε;