Σελίδες

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ιός έπληξε ζώα σε 186 κτηνοτροφικές μονάδες στη Γερμανία

Ο ιός του Σμάλενμπεργκ που πλήττει αιγοπρόβατα και βοοειδή, έχει επεκταθεί σε 186 κτηνοτροφικές μονάδες στη Γερμανία, τη χώρα, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε ...

το ινστιτούτο Φρίντριχ-Λέφλερ, το οποίο μελετά αυτή την επιζωοτία.
Συνολικά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο ιός έχει εντοπιστεί σε οκτώ κρατίδια: Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Κάτω Σαξονία, Έσση, Σλέσβιχ-Χολστάιν, Ρηνανία-Παλατινάτο, Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βραδεμβούργο και Θουριγγία.

Ο ιός έχει πλήξει κυρίως μονάδες εκτροφής αμνοεριφίων (172 από τις 186). Στην υπόλοιπη Ευρώπη, κρούσματα έχουν εντοπιστεί επίσης στο Βέλγιο, τη Βρετανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία. Η Ρωσία αποφάσισε να απαγορεύσει, αρχής γενομένης από σήμερα, την εισαγωγή ζώων από τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (AESA) διαβεβαιώνει, πάντως, ότι ο ιός του Σμάλενμπεργκ δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Ο ιός προκαλεί πυρετό, μείωση της παραγωγής γάλακτος και σοβαρές δυσμορφίες στα νεογέννητα των ζώων. Μεταδίδεται από τις σκνίπες, αλλά όχι και από το ένα ζώο στο άλλο.

kerdoa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: