Σελίδες

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τί λένε οι Γερμανικές Αρχές για τις αθρόες εισαγωγές κατοικίδιων στη χώρα τους

Οι προειδοποιήσεις και οι εγκύκλιοι των Γερμανικών Υπουργείων για το θέμα των δυσβάσταχτων για τα καταφύγια τους πολλών και παράνομων εισαγωγών σκύλων από το Νότια και Ανατολική Ευρώπη, ζητήθηκαν από πολλούς αναγνώστες και τις αναδημοσιεύουμε :

To Γερμανικό Yπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων-Υγείας-Οικογενειακής Ευημερίας προειδοποιεί:
"Προσοχή στις χορηγίες πτήσεων και τις παράνομες μεταφορές ζώων συντροφιάς"
Αύγουστος 2011

Η συμπόνοια των τουριστών προς τα ζώα συντροφιάς, στα ταξίδια τους στις νοτιοανατολικές χώρες της Ευρώπης, τους ωθεί...

να μεταφέρουν παράνομα ζώα στη Γερμανία. Έτσι, το γερμανικό Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων-Υγείας-Οικογενειακής Ευημερίας προειδοποιεί τους πολίτες σε εποχή διακοπών , ως κορυφαία αρχή του κράτους, "να προσέχουν τις παράνομες μεταφορές και τις πτήσεις χορηγίας που αρκετές φορές είναι εξίσου παράνομες".
Τα αδέσποτα ζώα και τα καταφύγια ζώων συντροφιάς στους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών προσελκύουν συχνά την συμπάθεια των τουριστών. Συχνά οι τουρίστες ενθαρρύνονται να φέρουν τα ζώα στη Γερμανία, με στόχο να παρέχουν στα ίδια τα ζώα ένα νέο σπίτι.
Από την άλλη πλευρά, εμπλέκονται οργανώσεις προστασίας ζώων προωθώντας τη μεταφορά των ζώων στη Γερμανία με το σκεπτικό ότι οι τουρίστες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν απλούστερες διαδικασίες στις νομικές απαιτήσεις για ιδιωτικά ταξίδια με τα κατοικίδια ζώα. Αυτή η μεταφορά των ζώων, κυρίως σκύλων, γίνεται από προορισμούς διακοπών των Γερμανών, ωστόσο, συχνά παράνομα. Δεν λαμβάνονται συνήθως υπόψη από οργανώσεις προστασίας των ζώων οι στοιχειώδεις κανόνες υγείας και καλής μεταχείρισης των ζώων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, προκιεμένου να διώξουν από τη χώρα τους τα αδέσποτα ζώα. Το γερμανικό Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων έχει ζητήσει ως εκ τούτου από τις αρμόδιες αρχές του κράτους να εξετάσει το κρίσιμο θέμα με τα σκυλιά από το εξωτερικό και να ελέγξει τις οργανώσεις προστασίας των ζώων που συνεργάζονται με εκείνες του εξωτερικού.
Επιπλέον, με νομική γνωμοδότηση από τις οργανώσεις και τα σοβαρά ιδρύματα για την καλή μεταχείριση των ζώων προτείνεται να εισάγουν αυστηρότερους κανονισμούς για το εμπόριο των ζώων συντροφιάς. Η άδεια θα είναι δυνατή μόνον εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για τις ασθένειες των ζώων και φυσικά η νομοθεσία για τη μεταφορά τους και την προστασία τους.
Το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων συμβουλεύει επίσης να μη μεταφέρουν οι Γερμανοί ζώα από τον τοπο των διακοπών τους διότι οι χρηματοδοτήσεις του κράτους αφορούν στα ζώα που ζουν στα τοπικά καταφύγια και είναι ήδη πολλά.
Στο θέμα των μετακινήσεων των ζώων συντροφιάς, όπως διευκρινίζεται, εμπλέκεται θέμα εμπορίου. Οι ιδιωτικές μετακινήσεις ζώων, δηλαδή αυτών που συνοδεύονται από τους ιδιοκτήτες τους δεν πρέπει να προορίζονται για πώληση ή άλλη εμπορική εκμετάλλευση. Η εμπορική διακίνηση των μεταφερόμενων από άλλες χώρες οικόσιτων ζώων προκύπτει και από τη νομική γνωμοδότηση των γερμανικών δικαστηρίων και αυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνήθως δεν τηρούνται οι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί για τις μεταφορές των ζώων.
πηγή : Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων-Υγείας-Οικογενειακής Ευημερίας
http://www.raddetal.de



EΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Ανθίζει το παράνομο εμπόριο ζώων – από τον Ιανουάριο έχουν κατασχεθεί στo αεροδρόμιο του Ντύσσελντορφ 29 σκύλοι και 30 γάτες.

Χάρη στην επέμβαση των Αρχών στο αεροδρόμιο του Ντύσσελντορφ, από την Κτηνιατρική Υπηρεσία έχουν κατασχεθεί 29 σκύλοι και 30 γάτες, που δεν είχαν εφοδιασθεί με τα απαιτούμενα έγγραφα για την μεταφορά τους. Επίσης έχουν κατασχεθεί ένας παπαγάλος και 18 περιστέρια. Δεν πρόκειται για ζώα που επιστρέφουν με ιδιώτες από διακοπές, αλλά για παράνομο εμπόριο ζώων, οργανωμένο σε μεγάλη κλίμακα. Εδώ και μερικούς μήνες, η Κτηνιατρική Υπηρεσία σε εθνικό επίπεδο έχει βρει τέτοιες περιπτώσεις (μεταφοράς), ιδιαίτερα σκύλων. Διάφορες οργανώσεις δίνουν αυτά τα ζώα σε φιλόζωους, σε τιμές που φτάνουν και τα 300 ευρώ. Αυτά τα ζώα δεν προέρχονται πάντα, όπως λένε, από καταφύγια του εξωτερικού, αλλά τα περισυλλέγουν οι ίδιοι μόνον για να τα εμπορευτούν. Για τον Γερμανό αγοραστή αυτά τα ζώα μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα και κίνδυνο για την υγεία του, γιατί οι έμποροι δεν ενδιαφέρονται για την υγεία των ζώων και δεν τα στειρώνουν. Αυτά τα ζώα δεν είναι κοινωνικοποιημένα και είναι δύσκολο να ελεγχθούν.

Ο Υπουργός Eckhard Uhlenberg δηλώνει: «Ένας σκύλος που δεν έχει εμβολιασθεί μπορεί να είναι φορέας ασθενειών, ακόμη και λύσσας, που για τους ανθρώπους, σε ακραία περίπτωση, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Τέτοιοι σκύλοι μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα αν υιοθετηθούν από οικογένεια, γιατί δεν μπορούν να ζήσουν έτσι, αφού δεν έχουν αυτό το προηγούμενο». Η εισαγωγή σκύλου απαιτεί διαβατήριο ζώου συντροφιάς που ισχύει για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει διαπιστωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις λευκά διαβατήρια διακινήθηκαν στο εξωτερικό, για να φαίνεται ότι τα ζώα προέρχονται από την Γερμανία και απλώς επιστρέφουν. Ούτε τα ενδεικνυόμενα εμβόλια είχαν γίνει.

«Μετά τα παραπάνω, ζητάμε από τους κατασκευαστές διαβατηρίων να τα πωλούν μόνον σε κτηνιατρικές κλινικές. Να μην πωλούνται σε τρίτους. Στην συνέχεια θα πρέπει να δηλωθεί η διεύθυνση που εστάλησαν τα διαβατήρια. Χάρη στην αύξουσα αρίθμηση που έχει το διαβατήριο, θα γνωρίζουμε αμέσως ποιος τα έχει προμηθευτεί» λέει ο Υπουργός Uhlenberg.

Όποιος παίρνει σκύλο από το εξωτερικό μη εμβολιασμένο όπως προβλέπεται, όχι μόνον διακινδυνεύει την υγεία του, αλλά θα έχει και οικονομικά προβλήματα. Αυτά τα ζώα θα μπαίνουν σε καραντίνα, με έξοδα του νέου ιδιοκτήτη, μέχρι να περάσει το απαιτούμενο διάστημα και να ελεγχθούν, αν είναι απαλλαγμένα από μεταδοτικές ασθένειες. Αυτή η διαδικασία δεν έχει μόνον οικονομικό κόστος, αλλά προκαλεί και ταλαιπωρία στο ζώο, πέρα από αυτή του ταξιδιού προς την Γερμανία.

Ο Υπουργός συνεχίζει: «Όποιος αποφασίζει να πάρει ένα ζώο, είναι καλύτερα να απευθυνθεί σε καταφύγια του τόπου που αυτό ζει. Υπάρχουν σκύλοι και γάτες που περιμένουν να υιοθετηθούν. Αυτά τα τετράποδα που είναι εμβολιασμένα, έχουν ήδη στειρωθεί και κάποιος που δεν ξαναείχε σκύλο, μπορεί να υπολογίζει και στην βοήθεια των εκπαιδευτών ζώων».

Για όποιον επιθυμεί, περίπτωση σπάνια, να φέρει ένα σκύλο από τις διακοπές του, θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί για όλα όσα αφορούν την εισαγωγή του. Για παράδειγμα, ένα ζώο από την Τουρκία και άλλες αγαπημένες χώρες διακοπών, θα μπορεί να μεταφερθεί στην Γερμανία μόνον μετά τρείς μήνες από τον αντιλυσσικό εμβολιασμό του και να του έχει γίνει πρόσφατος αιματολογικός έλεγχος σε αναγνωρισμένο εργαστήριο της Ε.Ε. Το Υπουργείο για την προστασία του Καταναλωτή έχει προβλέψει αυτή την πληροφόρηση, που δημοσιεύεται στη σελίδα www.verbraucherministerium.de


http://www.munlv.nrw.de/sites/presse/pressemitteilungen/ue050822.htm

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε νότιες ευρωπαϊκές χώρες , δεν θα πρέπει να σκέφτονται οι άνθρωποι ότι σώζονται τα ζώα , μόνο και μόνο επειδή μεταφέρονται σε φορτηγά με τίτλο «Βόρεια Ευρώπη». Όσα επιβιώνουν από την αισχρή ταλαιπωρία , παραμένουν χρόνια στην απομόνωση των γερμανικών καταφυγίων . Ούτε η Γερμανία ούτε άλλη χώρα είναι παράδεισος για τα ζώα των χωρών που τα εξάγουν , όπως είναι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πολωνία κ.λπ.
Εξάλλου υπάρχουν Κανόνες Μεταφοράς των ζώων, εκτός του ότι το άγχος στο οποίο υποβάλλονται με αυτές τις μεταφορές και η αλλαγή κλίματος μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο των ζώων.


Mo Swatek
PRO-GALGO INTERNATIONAL
http://www.pro-galgo.com/

http://www.tierschutz-schattenseiten.com/index.php/nicht-ueberall-wo-tierschutz-draufsteht-ist-tierschutz-drin