Σελίδες

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Τα έξυπνα σκυλιά του Χίτλερ

Εκτός από ανθρώπους ο Χίτλερ στρατολόγησε και σκυλιά. Έγγραφα μαρτυρούν σύσταση ειδικής σχολής για τα τετράποδα. Μάθαιναν να... επικοινωνούν μέσω τηλεπάθειας αλλά και ξένες γλώσσες και ποίηση (Pics)
Μόλις ένα μήνα πριν ήρθε στο προσκήνιο σχετική μελέτη η οποία ...

μαρτυρούσε ότι το τρίτο Ράιχ χρησιμοποιούσε ναρκωτικές ουσίες ώστε οι στρατιώτες να είναι αμείλικτοι και να μην νιώθουν φόβο.
Τώρα άλλη μια αποκαλυπτική μελέτη δείχνει ότι ο Χίτλερ προσπαθούσε να στρατολογήσει...σκύλους!
Ο αδίστακτος δικτάτορας θεωρούσε τα σκυλιά εξίσου έξυπνα με τους ανθρώπους και έτσι προσπάθησε να τους μάθει να "μιλάνε", να διαβάζουν και να συλλαβίζουν.
Σύμφωνα με ισχυρισμούς ακαδημαϊκών, οι Γερμανοί έκαναν μέχρι και πειράματα στα δύσμοιρα τετράποδα προσπαθώντας να τα κάνουν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους μέσω της τηλεπάθειας.
Τα εν λόγω πειράματα καταγράφονται στην έρευνα του Δρ. Ιαν Μπόντεσον σχετικά με "μοναδικά και απίθανα σκυλιά στην ιστορία".
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Καρντίφ επισκέφτηκε το Βερολίνο όπου έψαξε σε χιλιάδες αρχεία με σκοπό να ερευνήσει τις ιδέες των Ναζί.
Ο Χίτλερ είναι γνωστό ότι λάτρευε τα σκυλιά και ήλπιζε ότι τα ζώα μπορούν να μάθουν να επικοινωνήσουν με τους Ναζιστές ιδιοκτήτες τους. Είχε στην κατοχή του δύο Γερμανικούς ποιμενικούς την Μπλόντι και την Μπέλλα ενώ σκότωσε την τελευταία προτού να αυτοκτονήσει το 1945.
Οι Ναζί στρατολόγησαν στρατιές σκύλων από όλοι τη Γερμανία και τα εκπαίδευσαν να κάνουν νοήματα με τις πατούσες τους. Μάλιστα συστάθηκε ολόκληρη σχολή σκύλων το 1930 για την εκμάθησή τους η οποία ονομάστηκε "Tier-Sprechschule ASRA" με διευθύντρια της Μάργκαρετ Σμίτ.
Σύμφωνα με έγγραφα κάποια σκυλιά λέγεται πως μιμούνταν την ανθρώπινη φωνή με ένα συγκεκριμένο σκυλί να προφέρει τις λέξεις "Mein Fuhrer"' ' όταν το ρωτούσαν ποιός είναι ο Αδόλφος Χίτλερ, ενώ ένα άλλο λέγεται πως "έγραψε" ποίηση!
Για παράδειγμα, ο Ρόλφ ένα τεριέ, λέγεται ότι επικοινωνούσε "δακτυλογραφώντας" με τη πατούσα του σε έναν μαυροπίνακα κάθε γράμμα της αλφαβήτου που με συγκεκριμένα χτυπήματα. Ένα χτύπημα, για παράδειγμα θα μπορούσε να αντιστοιχεί στο γράμμα Άλφα.
Είχε διδαχτεί πράγματα γύρω από τη θρησκεία, τις ξένες γλώσσες, στη ποίηση ενώ όντας σκύλος-πατριώτης λένε πως από μόνος του εξέφρασε την επιθυμία να καταταγεί στο στρατό επειδή μισούσε τα Γαλλικά!
Οι Γερμανοί ήλπιζαν να χρησιμοποιήσουν τα ζώα στο πόλεμο, να εργαστούν δίπλα στους στρατιώτες και να φυλάνε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Το βιβλίο του Δρ Μπόντεσον λέγεται "Amazing Dogs: A Cabinet Of Canine Curiosities" και έχει ήδη κυκλοφορήσει.

va-portal.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: