Σελίδες

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα

Την ερχόμενη Τρίτη ψηφίζεται στο σύνολό του

Ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης "για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό". Επιφυλάξεις εκφράζονται ...

από ζωοφιλικά σωματεία ως προς το τελικό κείμενο που θα ψηφιστεί στο σύνολό του την ερχόμενη Τρίτη, ενώ αρκετές είναι οι αλλαγές και οι τροποποιήσεις.

Το σημαντικότερο είναι ότι αυστηροποιούνται οι ποινές για όσους κακοποιούν ή βασανίζουν ζώα, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ.
Στο νέο νομοσχέδιο στα θετικά λογίζεται η απαγόρευση συμμετοχής ζώων σε τσίρκο ή σε άλλα θεάματα και η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής σήμανσης τόσο για σκύλους όσο και για γάτες.
Η εξαίρεση των ποιμενικών σκύλων προκάλεσε τις αντιδράσεις της εισηγήτριας της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή, η οποία αναφέρθηκς στη βαρύτατη κακοποίηση που υφίσταται η πλειονότητα των τσοπανόσκυλων σε όλη την Ελλάδα, ζώντας δεμένα σε βαρέλια χωρίς τροφή και προστασία.
Αναμένεται η τελική μορφή του επίμαχου νομοσχεδίου που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και έριδες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΤΣΟΜΠΑΝΟΣΚΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΝΗΡΟΥΛΗς ΡΟΝΤΟΥΛΗς ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥς ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥς ΤΗς ΕΚΛΟΓΙΚΗς ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑς.ΕΙΔΩΜΕΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΑΟς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ , ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑς!