Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

«Έφυγε» ο Billy… το γνωστό σκυλί της προκυμαίας στη Μυτιλήνη

Τελευταίο «αντίο» σε ένα από τα γνωστά σκυλιά της πόλης

«Έφυγε» από τη ζωή ο Billy, το κόλλεϊ που «σύχναζε» στην προκυμαία της Μυτιλήνης για 14 ολόκληρα χρόνια. Με αξιοπρέπεια, αλλά και πολλή φροντίδα από πρόσωπα που το αγαπούσαν, το γέρικο ζώο άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο. Ήταν ένας σκύλος γνωστός σε πολλούς κατοίκους της Μυτιλήνης, λόγω της προσωπικότητάς του, που...

τους έκανε να τον αναζητούν όποτε περνούσαν από την περιοχή που σύχναζε.
Του άρεσε να κυνηγάει αυτοκίνητα και μηχανάκια, τσίχλες κολλούσαν συνεχώς στο τρίχωμά του και δεν άφηνε κανέναν να τις βγάλει, ενώ παρ’ όλο που το μπροστινό του ποδαράκι κούτσαινε, δε διαμαρτυρόταν καθόλου.
Το φθινόπωρο του 2010, λίγο πριν αρχίσουν τα κρύα του χειμώνα, τα μέλη της «Κιβωτού» αποφάσισαν να τον προστατέψουν στα γεράματά του κι ένα μέλος της τον ανέλαβε σπίτι του, φροντίζοντας ώστε το γέρικο κόλλεϊ να περάσει όλο το χειμώνα γεμάτο υγεία, μέσα στη ζεστασιά ενός σπιτιού, μέχρι να εγκατασταθεί στον κήπο όπου ζούσε χαρούμενος.
Το φετινό χειμώνα, ωστόσο, ο Billy βάρυνε και ο κτηνίατρος διέγνωσε «γεράματα». Το πρόσωπο που τον φρόντιζε, του προσέφερε έξτρα φροντίδα, ζεστασιά και ασφάλεια, μέχρι που ο γέρικος σκυλάκος άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο, κυριολεκτικά… μέσα σε μια αγκαλιά.

εφημερίδα "Εμπρός"-lesvosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: