Σελίδες

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή Ι. Βουλοδήμου-Σιώκου προς το animalspress

Επιστολή μας έστειλε η κ. Ι. Βουλοδήμου-Σιώκου σε ό,τι αφορά κυρίως στο θέμα των μεταφορών αδέσποτων ζώων συντροφιάς στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης για υιοθεσίες. Μας ζήτησε να τη δημοσιεύσουμε και δημοσιεύουμε . Στη συνέχεια δημοσιεύουμε και την απάντησή μας :


Η επιστολή της κυρίας Ι.Βουλοδήμου-Σιώκου
"Νομίζω ότι πρέπει πλέον να ασχοληθείτε ΣΟΒΑΡΑ με την κακοποιήση των ζώων στην χώρα μας και να αφήσετε κατά μέρος την "καραμέλα" των "παράνομων" υιοθεσιών κλπ. Εκτός αν έχετε πραγματικά βάσιμα στοιχεία για το θέμα αυτό για το οποίο και όχι νεφελώδεις κατηγορίες κατά όλων των φιλόζωων που αγωνίζονται να αποκαταστήσουν ένα αδέσποτο ζώο σε μία αξιόπιστη οικογένεια έστω και του εξωτερικού. Όπως ίσως γνωρίζετε, "αξιόπιστες" οικογένειες στο εσωτερικό δεν υπάρχουν πολλές.
Ως δημοσιογράφος που υπηρετεί την αλήθεια και την σωστή ενημέρωση του κόσμου, δεσμεύομαι να δημοσιεύσω και να καταγγείλω προσωπικά τα μέχρι τώρα, αόρατα κυκλώματα εμπορίας και παράνομης διακίνησης αδέσποτων ζώων προς το εξωτερικό εάν θελήσετε να μου τα αποκαλύψετε.
Επίσης ήθελα να σας ρωτήσω γιατί επιμένετε με τόσο ΠΑΘΟΣ εσείς και οι συνεργάτες σας να αδέσποτα σκυλιά και γάτες να παραμένουν στους αιματοβαμμένους δρόμους της χώρας μας;
Πιστεύετε ακόμη ότι ο δρόμος είναι το "φυσικό περιβάλλον" ενός κατοικίδιου ζώου;
Σας επισημαίνω και πάλι ότι ο "εμφύλιος" πόλεμος που έχετε κηρύξει στους νομοταγείς φιλόζωους πολίτες,βλάπτει θανάσιμα τα ζώα. Νομίζω ότι είναι καιρός υπάρξει ειρήνη στους κόλπους του Φιλοζωικού Κινήματος , ανεξάρτητα από πεποιθήσεις τα μικροσυμφέροντα και τις πολιτικές σκοπιμότητες, ώστε όλοι ενωμένοι να καταφέρουμε την αλλαγή της νοοτροπίας της κοινωνίας μας και την πάταξη της ανελέητης καθημερινής βίας κατά των ζώων.
Οι φωτογραφίες του ρεπορτάζ είναι από το προσωπικό μου αρχείο.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή μας,
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ι. Βουλοδήμου-Σιώκου



http://www.facebook.com/profile.php?id=789758755&ref=tn_tnmn#!/notes/joanna-siokou/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%8D/10150535623669197




H απάντηση του animalspress

Το αν ασχολούμαστε σοβαρά ή αν δημοσιεύουμε και στηλιτεύουμε κακοποιήσεις ή βασανισμούς αδέσποτων ζώων συντροφιάς , δηλαδή το αυτονόητο, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε , γιατί είναι ηλίου φαεινότερο από τις αναρτήσεις αυτού του ιστότοπου.
Το αν με αντικειμενικότητα δημοσιεύουμε ανακοινώσεις φορέων, συλλόγων και σωματείων ή αν αναδημοσιεύουμε ενδιαφέροντα και χρήσιμα θέματα για τα ζώα και την ανάγκη προστασία τους , από άλλες ιστοσελίδες και ιστότοπους , είναι εξίσου αυταπόδεικτο.
Όσο για τις παράνομες μαζικές μετακινήσεις αδέσποτων ή εγκατελειμμένων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, εφόσον καταγγέλεται διεθνώς η εμπορική και κερδοσκοπική εκμετάλλευσή τους, είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό να τα αποκρύπτουμε. Εκτιμούμε ότι η δημοσίευση σχετικών ερωτήσεων Ευρωβουλευτών στο Ευρωκοινοβούλιο, εγκυκλίων του Γερμανικού Υπουργείου Γεωργίας, έρευνες, στοιχεία και καταγγελίες Γερμανικών, Ελβετικών και άλλων διεθνών μεγάλων ζωοφιλικών οργανισμών και δημοσιογραφικών ιστοσελίδων, στοιχεία Γερμανικών ιστοσελίδων για τις χιλιάδες εισαγωγές ζώων από τη Νότια Ευρώπη, ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα ή αγγελίες διαδικτυακής προώθησης ζώων με αναγραφόμενο τιμολόγιο, δεν είναι κάποια... "καραμέλλα", αλλά υλικό για δημοσίευση. Υπάρχει δημοσιευμένο , δεν το ανακαλύψαμε εμείς.
Δεν είναι λογικό να αποκρύπτονται τα στοιχεία αυτά μόνο και μόνο για να μην δημιουργούνται έριδες στη ζωοφιλική κοινότητα.
Αντίθετα, η ίδια η Ελληνική ζωοφιλική κοινότητα ή τμήμα της οφείλει να μην αντιδρά έτσι εριστικά για ένα ούτως ή άλλως θολό τοπίο. Είναι αυτονόητο καθήκον της να διασφαλίσει τη νομιμότητα , τη διαφάνεια και τις ασφαλείς και ελεγμένες υιοθεσίες εντός η εκτός Ελλάδας για τα ταλαιπωρημένα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Εφόσον αγωνίζεται να τα προστατέψει, οφείλει να μην χρησιμοποιεί τις εκάστοτε κακοποιήσεις των ζώων, προκειμένου να πείσει γενικώς και αορίστως τους Έλληνες ζωόφιλους ότι πρέπει οπωσδήποτε να αποστέλλονται τα ζώα μας σε κλουβιά και γερμανικά καταφύγια επ΄αόριστον, μήπως και υιοθετηθούν κάποια από τα χιλιάδες ζώα που καταφθάνουν καθημερινά από τη Νότια Ευρώπη.
Θα πρέπει παράλληλα να απαντήσει κάποτε στο ερώτημα "τι γίνονται τα σκυλιά που δεν υιοθετούνται ;" , ώστε να σταματήσουν οι υπόννοιες περί εκμετάλλευσης τους για άλλους σκοπούς ή η ευθανασία τους.
Εν προκειμένω, κανείς δεν επιθυμεί αδέσποτα στους δρόμους να ταλαιπωρούνται και να βασανίζονται. Αλλά η λύση των μαζικών αποστολών τους στη Βόρεια Ευρώπη χωρίς εγγυήσεις για την τύχη τους δεν είναι πανάκεια. Ούτε αυτή είναι ευζωία.
Τέλος, όσο και να υπάρχει έντονο το πρόβλημα στην Ελλάδα με την πληθώρα αδέσποτων, όσο και να υπάρχουν οι "κακοί πολίτες" , οι ψυχοπαθείς, ή οι ενοχλημένοι για τουριστικούς λόγους από τους αδέσποτους σκυλάκους και γατούλες, υπάρχουν πάρα πολλές "αξιόπιστες οικογένειες" στη χώρα μας και πάρα πολλοί συμπολίτες μας σήμερα που παίρνουν αδέσποτα στο σπίτι τους από τους δρόμους. Υπάρχουν πάρα πολλοί εθελοντές ζωόφιλοι που φροντίζουν αδέσποτα ζώα με προσωπικό κόστος και πολλές προσπάθειες και αγώνες και δεν πρέπει να τους υποτιμούμε, προβάλλοντες ξένους επιφανειακούς πολιτισμούς που απλώς "καθαρίζουν" με πιό δραστικούς τρόπους τα αδέσποτα από τους ευπρεπείς δρόμους τους και έχουν καλύτερα "άσυλα" για τα εγκατελειμμένα ζώα τους.
Ας δούμε το πρόβλημα στη ρίζα του και ας προσπαθήσουμε να το λύσουμε εντός συνόρων μας, όλοι μαζί.

Εύη Κυρατζή
Animalspress

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία είναι τελείως άδικη, εκτός πραγματικότητας, προσβλητική για τους έλληνες που καθημερινά δίνουμε μεγάλους αγώνες για τα αδέσποτα τα δικά μας και των δρόμων και υπάρχουν ,όπως πολύ σωστά λέτε, πολλές οικογένειες που παίρνουν σκύλους και γάτες από το δρόμο στα σπίτια μας. Γίνονται και πολλες κακοποιήσεις, είναι αλήθεια, αλλά δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Στην Αγγλία που μεγάλωσα γίνονται πάρα πολλά και πολλά τα εγκαταλείπουν στους δρομους και πολλά τα σκοτώνουν και πολλά πάνε σε εργαστήρια πειραμάτων εκεί .Δεν ξερω τι γίνεται ακριβώς με τις μεταφορές ζώων από την Ελλάδα, αλλά ειλικρινά θεωρώ αδύνατο να υιοθετούνται τόσα πολλά σκυλάκια από αυτά που στέλνουν, γιατί το ιντερνετ βάζει χιλιάδες αγγελίες για τα έρημα τα ζώα. Δεν τα παίρνουν όλα φυσικά και ο Θεός να βάλει το χέρι του για το τι γίνονται όλα όσα μένουν πίσω στα καταφύγια....
Κατερίνα Θεοδωρίδου

Ανώνυμος είπε...

δεν μας πειθετε κυρια μου οτι αγωνιζεστε μονο για να σωσετε τα σκυλια απο τους αιματοβαμενους δρομους, γιατι αν θελατε θα ειχατε βοηθησει αλλιως ολα αυτα τα χρονια να μην ειναι τοσαπολλα. δεν μας πειθετε οτι στελνοντας τα ζωα μας στη γερμανια τα σωζετε ολα γιατι στελνετε παρα πολλα και δεν δινονται ολα αυτα. για βλακες μας περνατε ; ε λοιπον ειναι καλυτερα οι κοπροι μας να ειναι στους δρομους ελευθεροι, να τους ταιζουμε ή καποιοι να ειναι ατυχοι - οπως και οι ανθρωποι ειναι - παρα να τα κλουβιαζετε και να τραιλενονται σε ξενα κυνοκομεια. η ελευθευρια ειναι πολυτιμη για ανθρωπους και ζωα. να πατε ολοι εσεις στη γερμανια και να φυγετε απο την ελλαδα αν δε σας αρεσει. και οσοι πειραζουν τα κοπριτακια να πηγαινουν φυλακη . να πιεσετε τους αχρηστους που κυβερνανε να κανουν σωστα τη δουλεια τους με δωρεαν στειρωσεις και να μας πουν τι γινανε τοσοα λεφτα που δοθηκαν σε προγραμματα για αδεσποτα και τι κανανε οι δημοι. αιντε πια με την παραμυθολογια

novel

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαινω γιατι κατηγορείτε τη συγκεκριμένη κυρία τόσο εντονα επειδη όντως γνωριζετε τη δραση της και τη θεωρειτε απαραδεκτη η για την αποψη που εξεφρασε?εγω ειλικρινα δε γνωρίζω ακριβως τι συμβαινει εδώ, γνωρίζω όμως οτι οι φιλοζωικές εδώ δε στελνουν τα ζώα σοριδών σε κυνοκομεία της Γερμανίασ η αλλων χωρων παρά συνεργάζονται με φιλοζωικά σωματεία εκει που είτε υδρίθηκαν για να βοηθούν τα αδεσποτα της χωρας μας είτε διαθέτουν ένα τμημα των εσόδων τουσ για να βοηθήσουν τα σωματεία μας.Γιατί?Γιατι εντοπισαν μεγαλη κακοποίηση εις βάρος των ζωων σε μια χωρα ιδιαίτερα κοντινή τουσ και μπορουν να βοηθησουν,όπως αλλα σωματεία το κανουν με την τουρκια(let's adopt glodal)δε διαφωνώ οτι μπορεί να υπάρχουν αφανη σωματεια που κανουν αυτό που υπενυσεστε αλλα σε αυτά να στραφουμε κι οχι σε όλα τα σωματεια που κανουν υιοθεσιες στο εξωτερικό.και διαφωνω απόλυτα με το γεγονός οτι υπαρχουν πολλές οικογενειεσ στην ελλάδα που παιρνουν ζωα απο τους δρομους.υπάρχουν λιγες ελάχιστες σε σχέση με τη γενική νοοτροπία κι αυτό το αποδεικνύουν τα γεματα απο ζωα σπίτια ολων των εθελοντων φιλόζωων.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΦΙΛΟΖΩΙΑ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑΝΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΜΠΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΚΛΟΥΒΙΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ Η ΜΙΑ ΓΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΑΠΌ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΤΗΣ. ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΒΑΝΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΟΙΑ . ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΛΑ. ΜΗ ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ. ΑΥΤΑ ΠΑΝΕ ΕΞΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ . ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ. ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΙ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΕΓΡΑΦΕ Η ΑΓΓΕΛΙΑ. Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ. ΑΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ. ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, Ε ΟΣΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

Δ.Δ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Εχετε την εντύπωση οτι εσείς ενδιαφέρεστε περισσότερο απο εμάς για τα ζώα που φροντίζουμε?
Πολλά από αυτά τα έχουμε βρεί σε πολύ άσχημη κατάσταση και πολλές φορές ξενυχτάμε για να τα σώσουμε.
Εχω ξυπνήσει άπειρες φορές 3 τη νύχτα για να κάνω ενέσιμη αντιβίωση σε σκυλάκια με γάγγραινα.
Πιστεύετε ότι αυτά τα ζώα θα τα δίναμε χωρίς έλεγχο οπουδήποτε?
Σημασία έχει ότι εμείς γνωρίζουμε που βρίσκεται το ΚΑΘΕΝΑ από αυτά που έχουμε δώσει.
Όσο για τα χρήματα που δίνουν οι ξένοι για να τα πάρουν δεν καταλαβαίνω γιατί το θεωρούν κάποιοι τόσο κακό.
Αυτά τα χρήματα έρχονται πίσω σε μας για στειρώσεις για εκπαιδευτικό υλικό ή στέλνουν τροφές.
Εγώ νοιώθω περήφανη που πληρώνουν κάποιοι για να πάρουν ένα αδεσποτάκι δικό μας.
Σε αντίθεση με τους περισσότερους Ελληνες που ζητάνε κουτάβια καθαρόαιμα και χωρίς να πληρώσουν.
Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.
Επίσης ν'απαντήσω στον ανώνυμο που κατηγορεί τα φιλοζωικά σωματεία ότι δεν κάνουν τίποτα για να μειωθούν τα αδέσποτα.
Τα σωματεία προσπαθούν με πιέσεις και προτάσεις προς τους φορείς αλλά δυστυχώς όπως είδατε με το νέο νόμο κανένα μέτρο ουσιαστικό για να υπάρξει μείωση των αδέσποτων.
Ούτε έλεγχο στις γεννήσεις των ιδιόκτητων ούτε κατάργηση των πωλήσεων απο πετ σοπ.
Ας μου πεί όμως αν αυτά τα σωματεία που κατηγορούν τα υπόλοιπα κάνουν κάτι για τη μείωση των αδέσποτων.
Μήπως το μόνο που κάνουν είναι να κατηγορούν και τίποτα άλλο?
Γιατί από αυτά που είπαν στην επιτροπή απέδειξαν ότι δεν τους ενδιαφέρει να λυθεί το πρόβλημα.
Το μόνο που έδειξαν ήταν μίσος και κακία γι'αυτούς που έχουν διαφορετική δραστηριότητα απο αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Κυρατζή, λυπάμαι που ακόμη μια φορά καταφέρατε να εστιάσετε το ενδιαφέρον των φανατικών σας οπαδών στο θέμα «των υιοθεσιών στο εξωτερικό» που έχει σας έχει γίνει «έμμονη ιδέα» και δεν χάνετε την ευκαιρία να το αναμασάτε συνεχώς.
Παρότι δεν έχω τίποτα να κρύψω, αντιθέτως τις ιδέες μου τις εκφράζω δημοσίως, νομίζω ότι κακώς δημοσιεύσατε τα μηνύματα που ανταλλάξαμε σε προσωπικό επίπεδο.
Σας ζήτησα απλά να δημοσιεύσετε το ρεπορτάζ μου σχετικά την κακοποίηση των ποιμενικών και κυνηγετικών σκύλων από βοσκούς και κυνηγούς. Μου είπατε ότι δεν έχετε πρόσβαση στο Facebook, αλλά παρόλα αυτά το δημοσιεύετε (!) και όχι μόνο αυτό αλλά και την προσωπική μας «συζήτηση».
Έχετε και άλλη φορά δημοσιεύσει κείμενα χωρίς την άδεια μου. Θα έλεγα ότι αυτή η συμπεριφορά δεν αρμόζει στην δημοσιογραφική σας δεοντολογία.
Ωστόσο θα ήθελα να απαντήσω στους επικριτές μου, ότι δεν είμαι εγώ προσβλητική αλλά οι όποιοι λασπολογούν και επιτίθενται σε ανθρώπους που μάχονται να διασώσουν τα αδέσποτα και όχι μόνο, ζώα, από την λαίλαπα της βίας και που τυχαίνει να είναι και αυτοί Έλληνες νομοταγείς πολίτες ! Η υστερία και η ξενοφοβία έχουν σκορπίσει την διχόνοια στους κόλπους του Φιλοζωικού κινήματος.
Προσωπικά πιστεύω σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα, όπου «τα παιδιά ενός κατώτερου θεού» θα μπορούν να βρίσκουν θαλπωρή και αγάπη παντού.
Δυστυχώς οι εμπειρία μου έχει διδάξει ότι στην χώρα μας δεν περισσεύει η αγάπη για αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα.
Θα σας πρότεινα επίσης να σταματήσετε άμεσα τα κακόβουλα σχόλια των σχολιαστών σας προς το άτομο μου γιατί ούτε εσείς αλλά ούτε και εκείνοι γνωρίζουν το ελάχιστο για τον καθημερινό μου αγώνα για την διάσωση των καταδικασμένων από την κοινωνία ζώων.
Τελικά ποια είναι η «δική σας» φιλοσοφία; Nα φροντίζουν οι φιλόζωοι τα αδέσποτα, να τα συνδράμουν και μετά να τα παρατάνε στους δρόμους ξανά, έρμαια των ψυχωτικών δολοφόνων και βασανιστών τους;
Λυπάμαι γιατί τελικά υπάρχει πάντα αφορμή για τις «εμφύλιες» αντιπαραθέσεις και μας διαφεύγει το ουσιώδες.
Επίσης λυπάμαι γατί τελικά κανέναν δεν συγκίνησε η σημείωση μου σχετικά με τα δεμένα, ταλαιπωρημένα σκυλιά , υποχείρια παράνομων κτηνοτρόφων, κυνηγών και εκτροφέων.
Τα σχόλια στοχεύουν συνήθως στο μπλόγκ σας στην δημιουργία ψευδών εντυπώσεων γύρω από το προσφιλές σας θέμα.
Αυτή όμως είναι η Ελληνική πραγματικότητα και ας μην θέλουν ορισμένοι να το παραδεχτούν.

Ι.Β.Σ

animalspress είπε...

Μια και κοινοποιήθηκε στα σχόλια η απάντηση της κυρίας Ι.Βουλοδήμου Σιώκου , κοινοποιούμε κι εμείς τη δική μας θέση για την αποκατάσταση της αλήθεια και την αποφυγή παρανοήσεων :

“Κυρία Κυρατζή σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε την σημείωση μου στο μπλόγκ σας”.

Αυτό κυρία Σιώκου αφορά στη σημείωση (που μου ξαναστείλατε διορθωμένη) και όχι στο φωτογραφικό ρεπορτάζ που επισυνάπτετε παρακάτω και δεν μπορώ να μπω.
Και όταν είδα την παρότρυνσή σας με προσοχή, έσπευσα να το δημοσιεύσω, μήπως και θεωρηθεί ότι δεν σεβάστηκα την επιθυμία σας. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη αν όντως παρανόησα το αίτημά σας.

Λαμβάνω πολλά e mails με προσωπικούς διαλόγους, τα οποία αλίμονο δεν δημοσιεύω. Σέβομαι αυτό που μου ζητούν.
Απλά θα ήθελα να μου διευκρινίζετε καλύτερα τι ακριβώς θέλετε να δημοσιεύσω.
Στο «έχετε και άλλη φορά δημοσιεύσει κείμενα χωρίς την άδεια μου» , σας έχω απαντήσει παλαιότερα και θα έπρεπε να το γνωρίζετε ότι , δεν είναι προσωπικά κείμενα όσα βγαίνουν ως άρθρα υπογεγραμμένα στη δημοσιότητα. Δημοσιευμένα άρθρα σε σελίδες του διαδικτύου δεν χρειάζονται καμία άδεια για να αναδημοσιευτούν με αναγραφόμενη την πηγή προέλευσης. Τα αυτό ισχύει και για άρθρα – συνεντεύξεις εφημερίδων ή περιοδικών που αναπαράγονται σε όλα τα δημοσιογραφικά sites στο διαδίκτυο ή αναφέρονται στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα .

Όσο για το θέμα των υιοθεσιών , δεν το έθεσα εγώ στο διάλογο, αλλά εσείς σε αυτό επικεντρώνετε τα ερωτήματα.

Τα στοιχεία που έχουμε δημοσιεύσει πείθουν πολύ κόσμο για την ανάγκη ελέγχων αυτής της αμφισβητούμενης ιστορίας και της διασφάλισης της τύχης των σταλμένων ζώων. Αόριστα στοιχεία υιοθεσιών δεν πείθουν κανέναν μα κανέναν, σας διαβεβαιώνω. Απορώ πως δεν σας βάζουν κι εσάς σε αυτονόητη ανάγκη ελέγχων για την προστασία των ζώων , παρά τη δημοσιογραφική σας ιδιότητα.
Σωματεία δεν κατονομάζουμε ποτέ, ούτε φοράμε «κουκούλα» ούτε είμαστε εισαγγελείς.
Το θέμα στηλιτεύουμε και τις παραμέτρους του. Όσοι είναι καθαροί, δεν έχουν να φοβούνται καμία νύξη σε οποιοδήποτε θέμα και σε όποια εν γένει και κατά γενική ομολογία αμφιλεγόμενη ή θολή διαδικασία.

Τα υβριστικά σχόλια τα διαγράφoυμε. Η κριτική και οι διαφορετικές απόψεις δεν είναι προσβολές και ύβρεις και , πάντως, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα αισχρά που εμείς έχουμε εισπράξει σε αυτό το blog (ευτυχώς όλα φυλαγμένα).

Με εκτίμηση
Εύη Κυρατζή

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ; ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ. ΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΘΕΜΑ. ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΗΣΗ. ΜΑ ΔΕΝ ΑΥΤΟΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ; ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ, ΕΝΩ Η ΚΥΡΙΑ ΤΑ ΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΡΑΒΑΣ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΣΟΥ...

Δ.Δ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

"Σημασία έχει ότι εμείς γνωρίζουμε που βρίσκεται το ΚΑΘΕΝΑ από αυτά που έχουμε δώσει.
Όσο για τα χρήματα που δίνουν οι ξένοι για να τα πάρουν δεν καταλαβαίνω γιατί το θεωρούν κάποιοι τόσο κακό.
Αυτά τα χρήματα έρχονται πίσω σε μας για στειρώσεις για εκπαιδευτικό υλικό ή στέλνουν τροφές.
Εγώ νοιώθω περήφανη που πληρώνουν κάποιοι για να πάρουν ένα αδεσποτάκι δικό μας".

λέει ένα σχολιο. σημασία δεν εχει να ξερετε εσεις που παει και τι γινεται καθε ζωακι που στελνετε εξω , γιατι τα αδεσποτα δεν ειναι προσωπικη σας περιουσια ουτε "δικα σας" αγαπητοι μου. σημασια εχει να ξερουμε ολοι και το κρατος και ολοι οι φιλοζωοι που ακριβως πανε τα ζωα μας για να ειμαστε ησυχοι. δηλαδη κρατατε κρυφα τα στοιχεια και ποιος σας εμπιστευεται , αφου ετσι κι αλιως υπαρχει ενα κυκλωμα εκμεταλευσης ζωων. επισης λεγατε οτι πανε σε σπιτια ενω βγαινει οτι κρατιουνται σε καταφυγια μεχρι να δοθουν σε σπιτια. λεγατε οτι δεν μπαινει θεμα χρηματων , δεν πουλιουνται τα αδεσποτα εξω και τωρα που βγαινουν καποια στη φορα λετε γιατι να μην πουλιουνται τα αδεσποτα και τα λεφτα γενικα ερχονται πισω... δηαλδη οικονομικο αλισβερισι εν αγνοια ολων . τελικα δεν εχουν αδικο καποιοι που φωναζουν.ποιος ελεγχει αυτη την δοσοληψια με χρηματα; το κρατος ; ποιος σας ελεγχει φορολογικα; και απαντειστε οπως σας ρωτανε ολοι οι φιλοζωοι συνεχεια τι γινονται τα ζωα που δεν πουλιουνται στος ξενους ; τι τα κανουν τα "αχρηστα εμπορευματα" ;

λευτερης κατρανιδης
πειραιας

Ανώνυμος είπε...

εσεις ειστε υπερηφανοι που πληρωνουν οι ξενοι για τα αδεσποτακια μας κι εμεις παλι καθολου που φοροδιαφευγετε για να την πληρωνουμε οι υπολοιποι για καποιους σαν κι εσας. δηυλαδη φιλοζωια = επαγγελμα και εμποριο αδεσποτων . εμεις τα πληρωνουμε ολα μονοι μας οσα κανουμε απο την τσεπη μας στειρωσεις και φαρμακα και τροφες για τα αδεσποτα της γειτονιας μας, μας δουλευτε και απο πανω ;

λευτερης κατρανιδης

Ανώνυμος είπε...

Ποιός μιλάει για δεμένα και ταλαιπωρημένα σκυλιά ; θα σας στείλω φωτογραφίες από δεμένα σκυλιά στα δένδρα φιλοζωης κυρίας που σκιζει τα ιματια της για την φροντιδα των ζωων λίγο πριν τα στειλει στη γερμανία. δείχνουν τα βαρελόσκυλα και κρυβουν τα "δεντρόσκυλα" , δεμενα στη ζεστη, στο κρυο, στη βροχη. ντροπή και λιγο τσιπα για αυτους που ξερουν

animalspress είπε...

Παρακαλώ θερμά αποφύγετε όσο μπορείτε τα ανώνυμα σχόλια. Με το email μας όλοι μπορούμε ως blogger να δημοσιεύουμε το σχόλιό μας με κάποια ταυτότητα ηλεκτρονική ή να υπογράφουμε έστω με ένα όνομα. Επίσης, ακλό είναι να κρατηθούν τα όρια της ευπρέπειας στο διάλογο και τις όποιες αντιπαραθέσεις.
Ευχαριστούμε
animalspress

christiana banks είπε...

Τοσα χρονια ,τοσο μελανι, τοσες κατηγοριες,τοσα σχολια γεματα κακια,ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ που να επιβεβαιωνει το εγκλημα.Οσο για την εμπορικη συναλλαγη δεν στεκει .Το καθε ζωο απο τη στιγμη που το βρισκουμε μεχρι να φθασει στη Γερμανια στοιχιζει μεχρι χιλια ευρω.Η πωληση δεν ξεπερνα τα διακοσια.Ποιοσ εμπορος δουλευει με αυτους τους ορους. Χριστιανα Μπανκς

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει "έγκλημα" , αλλά δεν υπάρχει και καμμία απόδειξη αθωότητας στις τόσες καταγγελίες. Μόνο αναπάντητα ερωτήματα και γενικολογίες με πολύ κακά σχόλια κυρίως από αυτούς που καλούνταν να απαντήσουν στις απορίες τόσων φιλόζωων πολιτών.

Ρούλα Κοτσέτα
δημοσιογράφος

Ανώνυμος είπε...

και τοσες δωρεες τι τις κανετε ; πως στοιχιζει χιλια ευρω καθε ζωο απο αυτα τα μπουζουριασμενα και ποδοπατημενα χωρις χαρτια η με πλαστα χαρτια μεσα στα σκοτεινα βαν ; η το κανετε ετσι σαν αγαθοεργια ; με χιλια ευρω θα τακτοποιοταν και στην ελλαδα ενα σκυλακι αδεσποτο. γιατι να παει στη γερμανια ; καλε που τα λετε ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Σε νότιες ευρωπαϊκές χώρες , δεν θα πρέπει να σκέφτονται οι άνθρωποι ότι σώζονται τα ζώα , μόνο και μόνο επειδή μεταφέρονται σε φορτηγά με τίτλο «Βόρεια Ευρώπη». Όσα επιβιώνουν από την αισχρή ταλαιπωρία , παραμένουν χρόνια στην απομόνωση των γερμανικών καταφυγίων . Ούτε η Γερμανία ούτε άλλη χώρα είναι παράδεισος για τα ζώα των χωρών που τα εξάγουν , όπως είναι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πολωνία κ.λπ.
Εξάλλου υπάρχουν Κανόνες Μεταφοράς των ζώων, εκτός του ότι το άγχος στο οποίο υποβάλλονται με αυτές τις μεταφορές και η αλλαγή κλίματος μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο των ζώων.


Mo Swatek
PRO-GALGO INTERNATIONAL
http://www.pro-galgo.com/

http://www.tierschutz-schattenseiten.com/index.php/nicht-ueberall-wo-tierschutz-draufsteht-ist-tierschutz-drin

Ανώνυμος είπε...

H χειρότερη κακοποίηση που γίνεται στα αδέσποτα ζώα είναι αυτή που κάνετε εσείς οι παράνομοι εξαγωγείς. Αυτή η κακοποίηση είναι επαναλαμβανόμενη και διαρκείας γιατί γίνεται από 10ετίας τουλάχιστον. Είναι μαζική γιατί αφορά χιλιάδες ζώα που έχουν σταλεί και συνεχίζουν να στέλνονται χωρίς να δηλώνονται πουθενά και χωρίς να έχουν τη παραμικρή πιθανότητα
διαφυρής και σωτηρίας απο κανένα. Χιλιαδες ζώα που για σας δεν είναι παρά νούμερα που αντιπροσωπεύουν αντίστοιχα χρηματικα αντίτιμα που εισπράτετε απο τους αλλοδαπούς συνεργάτες σας. Έξοχο επάγγελμα !!! Αφθονο και δωρεάν το εμπόρευμα, τα έξοδα πληρωμένα και το εισόδημα καθαρό και αφορολόγητο.

Η κυρία Σιώκου τολμάει και μιλάει για αλυσοδεμένα σκυλιά απο βοσκούς και κυνηγούς. Για τα δικά σας τα αλυσσοδεμένα μέχρι να έρθει η ώρα να φορτωθούν στα καμιόνια δε μιλάτε αγαπητή κυρία; Αλυσσοδεμένα σε δέντρα στην ερημιά και έρμαια των καιρικών συνθηκών και του κάθε προβληματικού ανθρώπου ή και άλλων άγριων ζώων;; Όσα δε χωράνε στον ιδιωτικό σας καταυλισμό τα δένετε για να μη τα χάσετε. Και μετά φωνάζετε ότι σας τα φολιάζουν.

Η ευαίσθητη κ. Μπάνκς επίσης τα έδενε σε δέντρα στον Υμηττό για όσο χρειαζόταν πριν τα στείλει με το καμιόνι γνωστού μεταφορέα που χρέωνε 50-70 ευρώ το σκυλί. Τις στειρώσεις τις πλήρωνε ο Δήμος. Εσεις αγαπητή όχι μόνο δεν πληρώνατε έξοδα (1.000 ευρώ !!!)αλλά εισπράτατε απο το Δήμο και ποσό έναντι των "εθελοντικών" σας υπηρεσιών. Τα ζώα που στείλατε όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκονται κ. Μπάνκς ;; Το ότι αλλάξατε έδρα πριν λίγο καιρό δεν σας απαλλάσει των ευθυνών σας.

Βλέπετε λοιπόν πως τόσα χρόνια οι κατηγορίες και τα σχόλια ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΚΙΑ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Μούγκα στη στρούγκα !!!!!!!!!!!!!!