Σελίδες

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζεται το πρόβλημα με τα αδέσποτα

Δεκάδες σκυλιά σκοτωμένα από φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου.

Θεατές αποτρόπαιων εικόνων γίνονται καθημερινά κάτοικοι, επισκέπτες και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου καθώς αδέσποτα σκυλάκια βρίσκονται στο έλεος ασυνείδητων που ...

τα θανατώνουν με φόλες. Τα αδέσποτα στην Περιφέρεια βρίσκονται απλά στο έλεος της μοίρας τους… και αυτό είναι καταφανές αν αναλογιστεί κανείς την κατάσταση που επικρατεί στο Βόλο, όπου και «υποτίθεται» ότι υπάρχει αρμόδια υπηρεσία αλλά και καταφύγιο. Εύλογα λοιπόν δημιουργείται το ερώτημα:
τι γίνεται δηλαδή όταν βρίσκονται αδέσποτα στην περιφέρεια που οι περισσότεροι Δήμοι δεν υλοποιούν προγράμματα; Η απάντηση που πήραμε από υπευθύνους ήταν απλή και ξεκάθαρη: «είναι αφημένα στην μοίρα τους». «Αν βρεθεί κάποιος ιδιώτης και με δική του πρωτοβουλία το μετακινήσει έχει καλώς, αλλιώς είτε καταφέρνουν και τα βγάζουν πέρα μόνα τους και επιβιώνουν είτε πεθαίνουν», αναφέρει αρμόδια από τη Νέα Ιωνία. Μάλιστα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι οι υπηρεσίες του Βόλου δεν μπορούν να βγουν εκτός διοικητικών ορίων καθώς απαγορεύεται από την κτηνιατρική υπηρεσία. Όπως και να έχει το ζήτημα το πρόβλημα υπάρχει και μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Δήμο είναι ακόμα μεγαλύτερο.
«Κάθε μέρα βλέπουμε πεθαμένα σκυλιά στην παραλία, στους δρόμους, στις αυλές και έξω από τα μαγαζιά μας από φόλες. Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι αδίστακτοι, ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες, αλλά ξέρω ότι πρέπει κάτι να γίνει», αναφέρει επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Ο ίδιος μάλιστα ήταν ιδιοκτήτης σκυλιών καθώς και τα δικά του τα βρήκε θανατωμένα… Ερωτηθείς ο Δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου Γιώργος Αντώνογλου για το τι προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή ώστε να επιλύσει το πρόβλημα που υφίσταται διευκρίνισε ότι από τον Καλλικράτη υπεύθυνη για τη διαχείριση της κατάστασης είναι η εκάστοτε Δημοτική Κοινότητα, ωστόσο επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή θα βοηθήσει με όποιο τρόπο και μέσο διαθέτει.
«Αρμοδιότητα έχει η Δημοτική Κοινότητα. Ωστόσο θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιληφθούμε, αν και είναι δύσκολο γιατί δεν μπορεί να υπάρχει επαρκής έλεγχος. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τη συγκεκριμένη κατάσταση που δεν τιμά κανένα» διευκρινίζει ο κ. Αντώνογλου.



thisisvolos.gr/taxydromos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: