Σελίδες

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Αδέσποτα σκυλιά... σουλατσάρουν στην αυλή του Γυμνασίου Κρεμαστής!

Το ότι στην Κρεμαστή υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά, ή σκυλιά τα οποία τα αφήνουν οι ιδιοκτήτες τους ελεύθερα για να κάνουν την «ανάγκη» τους και παράλληλα να βρίσκουν τροφή, αυτό είναι γνωστό! Άλλωστε, πολλές φορές, στο παρελθόν έχουμε επισημάνει αυτό το ...

σοβαρό πρόβλημα, το οποίο, δυστυχώς, δεν δείχνει μέχρι τώρα να βρίσκει την λύση του! (Τώρα θα πείτε, εδώ δεν λύνονται άλλα πιο σημαντικά ζητήματα, ο μπόγιας μας έλειπε!).

Όμως, σε άλλες χώρες, ή, αν θέλετε, σε κάποιες άλλες περιοχές της χώρας μας, οι Δήμοι, (που, σημειωτέον, έχουν την ευθύνη περισυλλογής των αδέσποτων σκυλιών), διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις, μέσα στις οποίες περιθάλπονται τα αδέσποτα ζώα.

Στη Ρόδο, τα αδέσποτα σκυλιά (και τα κατσίκια στους δρόμους) κατάντησαν το... «σήμα κατατεθέν» του νησιού μας!

Κι ευτυχώς που υπάρχει η Φιλοζωική η οποία με την συμβολή της βοηθά σημαντικά και μετριάζεται το πρόβλημα, με τα αδέσποτα! Τα οποία, όμως, πολλές φορές, αποτελούν αιτία είτε να προκαλούνται τροχαία ατυχήματα, είτε κάποιοι συνάνθρωποί μας να καταλήγουν στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου για την παροχή πρώτων βοηθειών!

Όλα αυτά, λοιπόν, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε χθες, στην Κρεμαστή, όπου μια νεαρή κοπέλα, στην προσπάθειά της να ξεχωρίσει από... σκυλοκαυγά το δικό της σκυλί μ΄ ένα αδέσποτο που περνούσε από το σπίτι της, δέχθηκε και η ίδια δαγκωματιές από τον "επισκέπτη"!

Όμως, μαθητές του Γυμνασίου Κρεμαστής, μας είπαν πως, και στο σχολείο τους, αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, καθώς συχνά εμφανίζονται αδέσποτα σκυλιά, τα οποία, προφανώς, ψάχνοντας να βρουν τροφή δεν διστάζουν να μπαίνουν στην αυλή, και να την... αράζουν ανενόχλητα!

Βέβαια, παρατηρείται το φαινόμενο κάποια παιδιά να τα... κυνηγάνε, προκειμένου να τα απομακρύνουν! Κι όπως μάλιστα μάθαμε, ρίχνουν διάφορα αντικείμενα, όπως μπουκάλια από νερό, κλπ!

Κάτι, όμως, που θεωρείται αρκετά επικίνδυνο, καθώς κανείς δεν ξέρει πώς μπορούν ν΄ αντιδράσουν τα ζώα, και το χειρότερο αν αυτό αποτελέσει αιτία για να επιτεθούν στους μαθητές!

Ας το δουν, λοιπόν, το θέμα οι αρμόδιοι, και κυρίως οι καθηγητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, για να μην έχουμε κάποιες «απρόβλεπτες» καταστάσεις!

cityofpetaloudes.gr

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ... ΦΟΛΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: