Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Τρώτε λιγότερο κρέας για να αυξηθεί η παγκόσμια επάρκεια τροφής


Παγκόσμια έκκληση για περισσότερη χορτοφαγική διατροφή

Νέα μελέτη που θα δημοσιευτεί στο περιοδικό Nature

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης , μια διεθνής ομάδα ερευνητών θα δημοσιεύσει αυτή την εβδομάδα μελέτη στο περιοδικό Nature , προτρέποντας τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο κρέας, προκειμένου να αυξηθεί η παγκόσμια προσφορά τροφίμων. Ο Navin Ramankutty, καθηγητής στο McGill University και ...


επικεφαλής της έρευνας σχετικά με την έκθεση, είπε ότι η μείωση της κατανάλωσης κρέατος θα έχει «τεράστιες συνέπειες» και οφέλη , μέσω των οποίων, θα μπορούσε να αυξηθεί η παγκόσμια προσφορά τροφίμων κατά 50% περίπου.
Σύμφωνα με τη μελέτη, τα 3/4 των γεωργικών εκτάσεων του πλανήτη είναι αφιερωμένα στην κτηνοτροφία, είτε για να βοσκούν τα ζώα ή για καλλιέργειες ζωοτροφών. Οι καλλιέργειες που θα απευθύνονται στην άμεση ανθρώπινη κατανάλωση, θα αυξήσουν τον αριθμό των θερμίδων που παράγονται από τη γεωργία ανά άτομο, κατά 50%.

Παρά το γεγονός ότι παρόμοιες μελέτες έχουν διεξαχθεί στο παρελθόν, ο Ramankutty δήλωσε ότι οι επιστήμονες δεν θίγουν το θέμα αυτό.

Ωστόσο, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν.

Τον Ιανουάριο, μια άλλη έκθεση από 400 ερευνητές σε όλο τον κόσμο έκανε έκκληση για τη δραστική μείωση της παγκόσμιας κατανάλωσης κρέατος, με σκοπό να ανταποκριθεί ο πλανήτης στις απαιτήσεις διατροφής του αυξανόμενου ανθρώπινου πληθυσμού.
Και τον Ιούνιο, ο ΟΗΕ έκανε έκκληση για μια παγκόσμια στροφή προς μια χορτοφαγική διατροφή, προκειμένου να σωθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός από την πείνα, την έλλειψη καυσίμων και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η περικοπή ή η εξάλειψη της κατανάλωσης των ζωικών προϊόντων δεν αποτελεί μόνο καλύτερη και πιό υγιεινή τροφή του αυξανόμενου ανθρώπινου πληθυσμού, αλλά μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως η παχυσαρκία , οι καρδιακές παθήσεις , τα εγκεφαλικά επεισόδια και ορισμένες μορφές καρκίνου , για να μην αναφέρουμε το σημαντικό θέμα , ότι θα θέσει τέρμα στην περιττή ταλαιπωρία των ζώων εκτροφής.

Επισκεφθείτε ChooseVeg.com για συμβουλές και συνταγές, για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε μια πορεία προς ένα πιο συμπονετικό προς τα ζώα αλλά και βιώσιμο μέλλον.

mfablog.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: