Σελίδες

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Σώθηκαν 800 σκύλοι που προορίζονταν για σφαγή στην Κίνα

Από Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων

Περίπου 800 σκύλοι διασώθηκαν από μια κινεζική Ομάδα Προστασίας των Ζώων. Ήταν στιβαγμένοι μέσα σε κλουβιά, έτοιμοι για σφαγή και εμπόριο κρέατος σε εστιατόρια. Δυστυχώς, το κρέας του σκύλου είναι δημοφιλές πιάτο σε μερικές περιοχές της Κίνας και όχι μόνο...

Ήδη διασώθηκαν και τον Απρίλιο άλλα 520 σκυλιά έτοιμα για το τραπέζι κάποιων Κινέζων.

Σύμφωνα με το CNN, περίπου 800 σκυλιά σώθηκαν το προηγούμενο Σάββατο , στην πόλη Zigong, στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν.
Η "Qiming Center", Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων, ανέλαβε τη διάσωση των ζώων. Την προηγούμρνη ημέρα, ένας εθελοντής απο τα μέλη της ομάδας, εντόπισε εκατοντάδες σκυλιά σε κλουβιά να φορτώνονται σε ένα φορτηγό με την επίβλεψη του επικεφαλής διαφόρων εστιατορίων στη νότια επαρχία Guangxi.



Η ομάδα απέστειλε αμέσως 5 μέλη της για να μπλοκάρουν το εμπόριο και αμέσως προώθησαν την είδηση σε sites αι blogs με την έκκληση για βοήθεια σε όσους πολίτες αγαπούν τα ζώα.
Μερικά σκυλιά κλέβονται από τους ιδιοκτήτες τους και έτσι, όταν σώζονται, καλούνται οι ίδιοι να τα παραλάβουν.
Για τα υπόλοιπα φροντίζουν να βρουν σπίτια που αγαπούν τα ζώα.

Μετά από μια έντονη αντιπαράθεση και διαπραγμάτευση με τους "εμπόρους κρέατος", η ομάδα συμφώνησε να καταβάλει για τα σκυλιά το ποσό των 83.000 γιουάν ($ 13,000) προκειμένου να εξασφαλίσει την ελευθερία τους από τα κλουβιά , όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας Qiming Qiao Wei.
«Είναι μια συμβιβαστική λύση που πήραμε - είπε - σε μια προσπάθεια να αφήσουν ελεύθερα τα σκυλιά . Έχουμε ξοδέψει πολλές ώρες διαπραγματεύσεων με τους εμπόρους," είπε ο Qiao στο CNN σε μια τηλεφωνική συνέντευξη.
 Οι εθελοντές της ζωοφιλικής ομάδας Qiming ανέλαβαν να βοηθήσουν τους ταλαιπωρημένους σκύλους , ανέφεραν τα κρατικά Μέσα ενημέρωσης. Δυστυχώς ένας σκύλος πέθανε, μην αντέχοντας την αφυδάτωση και την ταλαιπωρία.




Ευτυχώς, το τελευταίο διάστημα η πολιτιστική και γαστρονομική παράδοση πολλών Κινέζων αρχίζει να φθίνει , καθώς διεθνείς και κινεζικές οργανώσεις προστασίας των ζώων αυξάνουν την πίεση κατά του εμπορίου κρέατος από κατοικίδια ζώα.
Ωστόσο, οι συναλλαγές για σκύλους παραμένουν έντονες σε ορισμένες περιοχές της Κίνας, λόγω της έλλειψης εθνικού Νόμου για την καλή μεταχείριση των ζώων και την προστασία τους.

"Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μας συνίσταται στην προώθηση σχεδίων νόμων και κανονισμών, βάσει των οποίων η κυβέρνηση μπορεί να τιμωρήσει αποτελεσματικά παρόμοιες συμπεριφορές," είπε ο Qiao και πρόσθεσε: «Τώρα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τους εμπόρους και δύσκολα μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά ότι δεν θα συνεχίσουν την επιχείρηση."



Δεν υπάρχουν σχόλια: