Σελίδες

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κινέζος ζωόφιλος υιοθέτησε 140 αδέσποτους σκύλους

Τον βοηθούν γείτονες για την τροφή τους

Ούτε 5 ούτε 10, αλλά 140 αδέσποτους σκύλους υιοθέτησε από τα προάστια του Wuhan, ο κινέζος πρώην σεφ Li Zongwen. Ο 59χρονος άνδρας άρχισε να παίρνει άδέσποτα από τους δρόμους, από το 2009 και μέσα σε 2 χρόνια μάζεψε 140 πεινασμένους σκύλους. Τους στέγασε αλλά...

δήλωσε στα Μέσα Ενημέρωσης που τον εντόπισαν  πρόσφατα ότι, χωρίς τη βοήθεια των τοπικών ζωόφιλων δεν θα κατάφερνε να τους ταίσει όλους.
Τροφή και ενοίκιο για τον κ. Li και την μεγάλη "οικογένειά" του στοιχίζει περίπου 5.000 γιεν (760 δολάρια), περισσότερο δηλαδή από όσα θα μπορούσε να πληρώσει μόνος του.
Δεν παραπονιέται για τη δουλειά που έχει, δηλαδή να τους μαγειρέψει σε ένα μεγάλο τσουκάλι και να καθαρίσει.




Εξάλλου, υπάρχει και μία κυρία , η Ha Wenjin, η οποία φροντίζει περίπου 1.500 αδέσποτους σκύλους και 200 γάτες. Ίσως θα έπρεπε να ανταλλάξουν εμπειρίες.
Βέβαια, εδώ υπάρχει μια αντιφατικότητα σε ό,τι αφορά στους Κινέζους και τη συμπεριφορά τους στα κατοικίδια, τα οποία χρησιμοποιούν ως τροφή και τα γδέρνουν για τη γούνα τους και τόσα άλλα...
Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν Κινέζοι που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι αγαπούν και σέβονται τα κατοικίδια ζώα , ενώ αλλάζει και στο σύνολο της χώρας σταδιακά η συμπεριφορά προς τα ζώα.

odditycentral.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: