Σελίδες

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μέγαρα: Συνάντηση «κορυφής» για τα αδέσποτα

Συγκέντρωση από Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων απόψε στη Βαρέα

Με αφορμή την επίσκεψη της Vesna Jones προέδρου του Βρετανικού Οργανισμού Greek Animal Rescue, πραγματοποιείται την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, συγκέντρωση στην αίθουσα Puzzle στην Βαρέα με στόχο ...

μια ακόμα απόπειρα εξεύρεσης λύσης για το ζήτημα των αδέσποτων στην πόλη μας.

Η Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων – Ν. Περάμου αναζήτησε όλους τους αρμόδιους για το θέμα και τους κάλεσε για να εκθέσουν τις απόψεις του και να καταθέσουν ο καθένας τις προτάσεις τους. Ιδιαίτερη εντύπωση θα προκαλέσει η παρουσία του Προέδρου των Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής κ. Μανώλης Χιωτάκης ο οποίος για πρώτη φορά συμμετέχει σε συγκέντρωση Φιλοζωικού Σωματείου και μάλιστα έτοιμος για δηλώσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα για την διαχείριση αδέσποτων ζώων.
«Θα είναι μια βραδιά όπου οι υποσχέσεις δεν έχουν λόγο. Πρέπει να ακουστούν οι αλήθειες και να αξιολογηθούν ουσιαστικές λύσεις από τους αρμόδιους, οι οποίοι έχουν τις γνώσεις να λύσουν το ζήτημα άμεσα.

Οι εθελοντές όλων των Συλλόγων είναι έτοιμοι να εργαστούν προς την κατεύθυνση αυτή, αφιλοκερδώς όπως πάντα» δήλωσε η εκπρόσωπος της Φιλοζωικής Κίνησης Ιωάννα Νικολάου. «Σαν σύλλογος δώσαμε μια υπόσχεση, την οποία τηρούμε καθημερινά στο μέτρο και στο βαθμό που οι δυνάμεις μας το επιτρέπουν. Υπάρχουν όμως επιστήμονες κτηνίατροι, Δημοτική Αρχή, όργανα του Νόμου και εκπρόσωποι της Πολιτείας οι οποίοι πρέπει να συμφωνήσουν και να εγκρίνουν τις κινήσεις μας και κυρίως να μας συνβουλεύσουν. Είμαστε βέβαιοι ότι στην έκκληση μας για βοήθεια θα ανταποκριθούν και θα σπεύσουν».

Το Φιλοζωικό Κίνημα και οι υπέρμαχοι των Δικαιωμάτων των Ζώων είναι ένα δείγμα της αλλαγής του επιπέδου του Πολιτισμού μας σαν χώρα και δεν μπορεί πλέον κανείς να παραβλέψει ότι κερδίζει διαρκώς έδαφος. Είναι επιτακτική η ανάγκη για την αφύπνιση των συνειδήσεων όλων των πολιτών οι οποίοι θα μπορούσαν να ανατρέψουν εύκολα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα μόνο με την συνειδητοποίηση της εγκληματικής συμπεριφοράς των ανθρώπων απέναντι τους. Η εγκατάλειψη, τα αστείρωτα ζώα που περιφέρονται και πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, αλλά και η ασυνείδητοι ιδιοκτήτες που ζευγαρώνουν τα ζώα τους ή τα αφήνουν να περιφέρονται χωρίς επίβλεψη, είναι ευθύνη όλων μας εφόσον δεν καταγγέλλονται.

Προσωπικά περιμένω να ακούσω θέσεις και λύσεις και όχι υποσχέσεις. Η Φιλοζωική Κίνηση προχώρησε στο να φέρει σε επαφή όλους τους αρμόδιους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να προταθούν διέξοδοι. Για πρώτη φορά στην Πόλη μας, τόσοι σημαντικοί άνθρωποι θα συναντηθούν για να δώσουν ο καθένας μια δική του πρόταση που θα αξιολογηθεί σε τοπικό επίπεδο. Δεν θα μου φανεί όμως καθόλου παράξενο αν από τα Μέγαρα ξεκινήσει μια νέα εποχή που θα φτάσει παντού. Θα είναι ενδιαφέρον να ακούσουμε από κοντά πως θα ξεκινήσει.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά, καθώς και να γνωρίσουν την κα Jones η οποία θα παρευρίσκεται για να δηλώσει τον θαυμασμό της για τις πρωτοβουλίες της Πόλης μας. Άλλωστε είναι μια επιτυχία στην οποία συμβάλλαμε όλοι οι πολίτες μαζί, άλλος λιγότερος άλλος περισσότερο, μέλη του Συλλόγου και μη.


middlearth.gr
αναρτήθηκε από dogworld.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: