Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Περί Γερμανών και Ελλήνων


και περί ζωοφιλίας και αδέσποτων  

Την προσωπική της άποψη και εμπειρία για τη Γερμανία και τη ζωοφιλία καταθέτει αναγνώστρια του animalspress , η οποία αναφέρεται ειδικότερα και στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα, αφιερώνοντάς μας την απάντηση συμπατριώτη μας σε συντάκτη του περιοδικού Stern,που στράφηκε κατά των Ελλήνων.
Ακολουθεί η επιστολή :


Αγαπητοί φίλοι του Animalspress

Πριν 10 μέρες περίπου ανακάλυψα αυτόν τον πολύ καλό ιστότοπο για τα ζώα και σας βεβαιώνω ότι τον παρακολουθούμε καθημερινά 4 άτομα στο γραφείο που εργάζομαι, σε ιδιωτική εταιρία. Αγαπάμε πολύ τα ζώα και έχουμε και οι 4 συνάδελφοι πάρει αδέσποτα από το δρόμο στο σπίτι μας. κάτι που γίνεται όλο και περισσότερο γύρω μας στην Ελλάδα. Τα καταστήματα που πουλάνε ζώα έχουν πρόβλημα και γνωρίζω καλά το θέμα.
Διάβασα κάποιες παλαιότερες διενέξεις φιλόζωων , αλλά και προσβολές προς εσάς - από όσο καταλαβαίνω είσαστε δημοσιογράφοι - με τις έρευνες που έχετε αναρτήσει για το παράνομο εμπόριο που γίνεται στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης.
Επειδή είμαστε σε δύσκολη θέση σήμερα ως χώρα και ουσιαστικά απειλούμαστε από μία γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους φίλους αναγνώστες και φιλόζωους που μάλλον δεν έχουν ζήσει, αλλά απλά έχουν αποσπασματικά επισκεφτεί τη Γερμανία , ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο ρόδινη όπως την περιγράφουν κάποιοι. 'Εχω ζήσει μεγάλα διαστήματα στη Φραγκφούρτη (με αδελφό παντρεμένο εκεί) και έχω επισκεφθεί πολλές πόλεις.
Οι Γερμανοί είναι πολύ σκληρός λαός γενικά και έχουν άλλη νοοτροπία .
Στη Γερμανία υπάρχει ο πολιτισμός της "αστυνομικής μπότας", της αυστηρής αστυνόμευσης και πειθαρχίας και υπάρχει καλύτερη παιδεία και οργάνωση από όσο στην Ελλάδα. Η παιδεία αφορά όλα τα θέματα, ακόμη και εκείνα των ζώων. Δεν είναι πάντα καλό αυτό, όπως φυσικά δεν είναι και η ασυδοσία.
Μην φανταστείτε όμως ότι οι Γερμανοί αγαπάνε τα ζώα περισσότερο από τους Έλληνες ή άλλους λαούς. Ο φόβος και μόνο τους κάνει να αποφεύγουν κάποια παραπτώματα ή και να καλύπτουν εγκλήματα κατά των ζώων. Γιατί τα καλύπτουν για να μην χαλάσει το λούστρο του πολιτισμού τους προς τα έξω. Έχουν κι αυτοί πολλά αδέσποτα ζώα, γιατί πολλοί αφήνουν σκύλους στα πάρκα και δεμένα σε δένδρα. (η φωτογραφία που σας έστειλα δεν είναι η μοναδική που κυκλοφορεί)
Πολλές φορές απλοί άνθρωποι ή αστυνομικοί βρίσκουν σκυλιά σε άθλια κατάσταση , πεινασμένα, υποσιτισμένα , ταλαιπωρημένα από τα αφεντικά τους ή βασανισμένα. Αν τα αδέσποτα ζώα τους έμεναν στους δρόμους για καιρό, θα υπήρχαν εικόνες χειρότερες από τις δικές μας.
Συνήθως τα περισσευούμενα αδέσποτα τα σκοτώνουν στη Γερμανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες,ακόμη και στην Αμερική, γιατί τα ειδικά καταφύγια είναι γεμάτα .
Αν ξεβολέψει τον Γερμανό ένα ζώο στο σπίτι του ή αν τον δυσκολέψει ακόμη και οικονομικά ή τον προβληματίσει στις διακοπές του , πολύ εύκολα το παρατάει. Οι δρόμοι και τα πάρκα των Γερμανικών πόλεων γεμίζουν αδέσποτα στις καλοκαιρινές διακοπές και στις χριστουγεννιάτικες. Αν δεν βρουν θέση σε καταφύγιο, τα αφήνουν στην τύχη τους.
Το σύστημα όμως εκεί είναι τέτοιο που "καθαρίζει" αμέσως τους δημόσιους χώρους.
Αυτό το παράδειγμα πήραν και κάποιοι εδώ στην Ελλάδα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Συμβουλεύτηκαν άλλους Ευρωπαίους για να καθαρίσουν τα αδέσποτα ζώα...
Μην θεωρήσετε ότι τα ζώα της Ελλάδας σώζονται στη Γερμανία. Έχουν την ίδια τύχη με τα δικά τους αδέσποτα που είναι κλεισμένα στα καταφύγια. Οι εκκλήσεις είναι και εκεί να παίρνει ο κόσμος ζώα από αυτά που έχουν εγκαταλειφθεί , οπότε είναι λίγες οι πιθανότητες να βρουν αφεντικά . Έχουν τα δικά τους και εκείνα που έρχονται από άλλες χώρες. Γιάυτό και διαμαρτύρονται και γίνονται αυστηρότεροι πιά με τα εισαγόμενα ζώα.
Θα ήθελα να δημοσιεύσετε την επιστολή μου και, λόγω του τόσο επιθετικού κλίματος των Γερμανών κατά της Ελλάδας, αφιερώνω σε όλους σας και όλους μας μία εκπληκτική επιστολή Έλληνα προς Γερμανό συγγραφέα του περιοδικού Stern. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει στις τόσο κρίσιμες στιγμές που περνάμε.

Ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία
Εύχομαι κάθε επιτυχία στην τόσο καλή προσπάθειά σας

Νάντια Φαράκου
Το περιοδικό Stern :
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύτηκε σε παλαιότερο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern.

Ο υπέρτιτλος του άρθρου ανέφερε : «Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί Ελληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις €, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις €. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι’ εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν’ απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι’ ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι’ επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν’ αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι’ εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι’ έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι’ από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.
Και η απάντηση που δόθηκε από έναν συμπατριώτη μας:

Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονοµάζοµαι Γεώργιος Π. Ψωµάς. Είµαι δηµόσιος
λειτουργός κι’ όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συµπατριωτών» σου (µου) και άλλων «συµπατριωτών» σου (µου) αναφέρουν, ως βρισιά και µε περίσσεια χλεύη. Ο µισθός µου είναι 1.000 €. Το µήνα, όχι την ηµέρα, όπως ίσως σ’ έχουν παρασύρει, να νοµίζεις. Ούτε 1.000 € λιγότερα από σένα.

Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι’ έναντι αυτών των 200 δις € που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο η πολιτικοί μας γι’ αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν’ αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είµαι σίγουρος, ότι εσύ δεν µε πιστεύεις ακόµα, αλλά δείξε λίγο υποµονή και περίµενε, διάβασέ µε, κι’ αν δεν σε πείσω, τότε διώξε µε από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευηµερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσµίου Πολέµου, από τότε που η Γερµανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.
Οι οφειλές αυτές, που µόνον η Γερµανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουµανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

α) Σε χρέη ύψους 80 εκατοµµυρίων γερµανικών µάρκων, από τον Α΄ Παγκόσµιο Πόλεµο.

β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο µεσοπόλεµο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερµανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατοµµυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερµανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατοµµυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύµµαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερµανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσµένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωµένων σε µάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερµανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίµητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβληµα δεν είναι οικονοµικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και µένα µε πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο µε πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για µένα και τους «συµπατριώτες» σου, τους Έλληνες !

Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερµανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαµβάνονται σχεδόν όλοι οι γερµανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγµατοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walτer, σύντοµα δε θα µπορώ ν’ αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θάχω λεφτά. Εγώ Walτer µεγάλωσα στα λίγα, θα τ’ αντέξω … και µην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, … είµαστε ακόµα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουµε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση … αλλά εσείς βρε Walτer, … τους ανέργους σας, που θα δηµιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιµετωπίσετε ?

Πες µου σε παρακαλώ … έχω απορία: εµείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουµε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι’ απ’ όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερµανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συµπατριώτες). Πρέπει να φύγουµε, για να σωθούµε από µια Ένωση, κατ’ επίφαση. Από µια οµάδα κερδοσκόπων. Από µια οµάδα, στην οποία είµαστε συµπαίκτες, όσο καταναλώναµε τα προϊόντα των συµπαικτών !

Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταµατήσουν ν’ αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συµµαχικά προϊόντα, γιατί, … δεν µπορούν και δεν πρέπει ! ... Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταµατήσουν ν’ αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα µπορούν πια να τ’ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουµε !

Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουµε και κάποιες άλλες «λεπτοµέρειες» … αν µου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής µου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να µου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ µου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώµης! Τα θέλω τώρα, που µπορεί να πεθάνω, … αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες µου !

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η πραγματικότητα της ζωής των ζώων στη Γερμανία , σε ένα γράμμα. Μεγάλωσα εκεί και ότι γράφει είναι η αλήθεια. Δεν τα αγαπάνε περισσότερο από άλλους , φοβούνται τις συνέπειες των πολύ σωστών νόμων τους . Βλέπεις εκεί εφαρμόζονται τις περισσότερες φορές. Δεκάδες εκστρατείες και σποτάκια να μην τα εγκαταλείπουν όταν πάνε διακοπές. Φίσκα τα κυνοκομεία από Γερμανικά και εισαγώμενα αδέσποτα. Το κράτος γκρινιάζει για τα υπεράριθμα ζώα και τα κυνοκομεία που χρειάζονται τις κρατικές επιδοτήσεις για να συνεχίσουν να λειτουργούν , δεν έχουν άλλη λύση από την ευθανασία των παλαιότερων "φιλοξενούμενων".Δεν υπάρχει άλλη λύση όσο συνεχίζουν να έρχονται καινούριες σοδειές από Ανατολική και Νότια Ευρώπη.

Ανώνυμος είπε...

Για όσους ξέρουν Γερμανικά διαβάστε και αυτό
http://www.absolut-hund.de/AH-Report-01-11.pdf
στην σελίδα 16 το
Sinn und Unsinn von Tierimporten.
Δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένοι πια οι περισσότεροι Γερμανοί φιλόζωοι με τα αδεσποτάκια μας φαίνεται .

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ. ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ ; ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ, Ο ΧΡΥΣΟΣ, ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ; ΔΕΝ ΦΤΝΑΕΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΟΛΕΜΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ; ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ....
ΝΑ .... ΝΑ.....

ΒΙΚΥ

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΠΟΤΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΤΗΣΕΙ ... ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΕΙ . ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ !

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΓΑΝΟΣ