Σελίδες

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Υπάρχει σχέδιο εξόντωσης των ζώων ;

Ασυνάρτητο το νέο προωθούμενο νομοσχέδιο για τα ζώα

Το ασυνάρτητο και γεμάτο παρανομίες νέο προωθούμενο Νομοσχέδιο κατετέθη αίφνης στη Βουλή, παρά τις πολλές αντιδράσεις μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης και της ζωοφιλικής κοινότητας, υποστηρίζει η Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας, κ. Ιωάννα Γκαραγκούνη, σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση - επιστολή :





Προς
τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κύριο Γεώργιο Παπανδρέου

Υπόψη
του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης
κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου

Κοινοποίηση στα ΜΜΕ



Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Προς στιγμήν ελπίσαμε ότι, με την αντικατάσταση της κυρίας Μ.Αποστολάκη στο ΥΠΑΑΤ, θα επερχόταν λογική και νομιμότητα στα θέματα της Ζωοφιλίας από τον αντικαταστάτη της κ. Δριβελέγκα. Πιστέψαμε ότι το Νομοσχέδιο για την «προστασία» των ζώων θα σταματούσε και ή θα ίσχυε επί της ουσίας ο θαυμάσιος υφιστάμενος Νόμος 3170/2003, ή κάποια βελτίωση του αλλά προς το ΕΝΤΙΜΟΤΕΡΟ.
Αντιθέτως, διαπιστώνεται ότι η ομάδα των διακινούντων παρανόμως κατοικίδια στην αλλοδαπή έχει πολλές προσβάσεις: Προσέγγισαν τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Κώστα Σκανδαλίδη (γνωρίζει τα περί εξαγωγών κατοικίδιων αδέσποτων ζώων) πριν αποχωρήσει και η κυρία Αποστολάκη και το ασυνάρτητο και γεμάτο παρανομίες νέο προωθούμενο Νομοσχέδιο κατετέθη αίφνης στη Βουλή, παρά τις πολλές αντιδράσεις μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης και της ζωοφιλικής κοινότητας.
Ο Υφυπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Δριβελέγκας γνωρίζει ακριβώς τα όσα γίνονται με την παράνομη, ανεξέλεγκτη και αφορολόγητη διακίνηση ζώων από τους επιτήδειους , όπως το γνωρίζουν πολλοί Υπουργοί προκάτοχοί του. Δυστυχώς δηλώνει ότι δεν μπορεί (δεν έχει το σθένος ;) να το αποσύρει . Πιέζεται ; Και αν ναι, ρωτάμε : Για πόσο επιτέλους αυτές οι «πιέσεις» θα σταματούν το νόμιμο έργο της Πολιτείας ;
Μήπως υπάρχει σχέδιο εξόντωσης των ζώων από «υψηλά» ;
Ο κ. Σγουρός , εξάλλου, είναι ένας εξ εκείνων που διευκολύνουν αυτό το έργο και παράλληλα οι Δήμαρχοι επανακυκλοφόρησαν τον «μπόγια» με πιο … σύγχρονη μορφή. Αυτά σε μία ευνομούμενη χώρα εν έτι 2011.
Εύγε στην Κυβέρνησή σας ! Ακόμη και τα κατοικίδια τα καταδικάζετε, ενώ έχετε πλήρη επίγνωση του παράνομου εμπορίου που γίνεται από τη χώρα μας.
Μόνη μας επιλογή είναι η καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή , προκειμένου να ενημερωθούν όλοι εκεί ότι οι Κανονισμοί της είναι αδιάφοροι στο σημερινό Ελληνικό κράτος.
Εδώ επικρατεί η «γνωριμία» , οι «παρέες», η αδικία, και τα … μεγάλα λόγια.
Φυσικά επικρατεί , μεταξύ άλλων αδικιών η υψηλή Φορολογία στους Συνταξιούχους...
Το συμπέρασμα είναι ότι, μόλις κάποιος από τους πολλά υποσχόμενους στον Ελληνικό Λαό κάτσει στην «Υπουργική Καρέκλα» , ξεχνάει τα πάντα.


Με τιμή

Ιωάννα Γκαραγκούνη
Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΑΡΑΝΟΙΚΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Τον λυκο τον κουρεβανε και εκεινος πουθε παν τα προβατα
μονο αυτο την ενοχλει την Καραγκουνη????ετοτε χρειαζετε ψυχιατρικη!!
ΝΤΡΟΠΗΣΑΣ ΚΥΡΙΑΜΟΥ
μονο το προβλημα και τον καλλο που εχει κοληση στο μυαλοσας εξηπηρετειτε τιποτα αλλο!!

Ανώνυμος είπε...

kserete giati eisaste akoma ekso ,kai sas afinoyn na lete aytes tis asinartisies??
epeidi zeite sthn ELLADA
kapoy alloy ta sas eixan mpoyzoyriasi

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΚΟΥΝΕ ΣΕ ΑΣΥΛΟ ΗΛΙΘΙΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι καβγάδες των φιλόζωων ή φιλοζωικών σωματείων και ενώσεων και οι ύβρεις μεταξύ τους δείχνουν πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο της φιλοζωίας στη χώρα μας και πόσο επιφανειακά είναι όλα και πόσο καλά κάνουμε όσοι από μόνοι μας φροντίζουμε αδέσποτα ζώα , τα στειρώνουμε και τα μαζεύουμε όπου μπορούμε. ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΙΚΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΒΓΑΔΕΣ?
ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο τελευταιος ανωνυμος δεν παει πισω , μαλλον παει γυρευοντας για να ειρωνευτει και να προκαλεσει. δεν ξερω αν η κυρια που γραφει εχει δικιο η οχι αλλα και παλιοτεροι διαλογοι σας δειχνουν το ποιον σας και δεν εχουμε ακουσει και τα καλυτερα για οσους φιλοζωους εκμεταλλευονται τα ζωα στην ελλαδα. η φημη σας εχει φτασει στο εξωτερικο. η ελλαδα εκμεταλλευεται τα αδεσποτα της και περισσοτερο απο ολους τα φιλοζωικα . ετσι λενε στην αυστρια που μενει η αδελφη μου εδω και 12 χρονια , για ηρεμειστε και ριξτε τους τονους

zoart