Σελίδες

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Εκμετάλλευση αδέσποτων ζώων και κερδοσκοπία στην Ευρώπη

καταγγέλει η ESDAW® (European Society of Dog and Animal Welfare)

Στην Ευρώπη τα ζώα υποφέρουν σε μεγάλο ποσοστό, κατήγγειλε στις 11 Μαίου 2011 η ESDAW®, προκειμένου να ενημερώσει την κοινή γνώμη. Αναρωτιέται στην ανακοίνωσή της , γιατί...


σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει διαφθορά σε θέματα αδέσποτων κατοικίδιων και μεγάλη κερδοσκοπία μέσω αυτών.
Πολλοί δήμοι σε σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες κρατούν σκύλους και γάτες σε κλουβιά φυλακισμένα και ενέχονται πολλοί ιδιώτες σε αυτές τις δραστηριότητες , με στόχο να βγάλουν χρήματα, αναφέρει η Οργάνωση.
Πολλά έγκλειστα ζώα υποφέρουν και οδηγούνται σε οδυνηρό θάνατο μέσα σε καταφύγια , ακόμη και από πείνα. Δυστυχώς, επισημαίνεται, υπάρχουν εμπλεκόμενοι που δεν έχουν αισθήματα για τα ζώα παρά δίψα για χρήματα μόνο.




Θεωρεί απίστευτο το γεγονός αυτής της οικονομικής εκμετάλλευσης αδέσποτων ζώων από σύγχρονες και πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης, μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι ντροπή για την ΕΕ που δεν δίνει τη δέουσα προσοχή σε αυτή την κατάσταση και δεν κάνει κάτι ριζικό για να αλλάξει τα πράγματα, παρατηρεί η ESDAW® στην ανακοίνωσή της, στην ιστοσελίδα της.
Το να είσαι μέλος της ΕΕ, τονίζει στο τέλος, δεν σημαίνει μόνο να έχεις δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Υποχρεώσεις που απορρέουν από τους νόμους για τα δικαιώματα των ζώων και πρέπει να εφαρμόζονται, αλλά και από τους ηθικούς νόμους που πρέπει να γίνονται σεβαστοί.

ESDAW® European Society of Dog and Animal Welfare
http://www.esdaw.eu/




 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και στην ελλαδα και σε πολλες χωρες της ευρωπης η εκμεταλλευση των αδεσποτων ειναι κερδοφορα

γ.αλιμονος

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΚΟΜΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΡΕΦΟΥΝ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΕΣ ΤΙΜΕΣ, "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ". ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ , ΣΩΖΟΥΝ ΜΕΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ , ΑΛΛΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ.

ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΥΤΑ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΩΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΦΟΛΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.

HOLA ZAT