Σελίδες

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Άγιο Πάσχα και Παγκόσμια Ημέρα κατά των πειραμάτων στα ζώα














Δελτίο Τύπου της ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ.

Φέτος η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, το Άγιο Πάσχα, συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά των πειραμάτων στα ζώα. Περισσότερα από 5.000.000 αμνοερίφια θα σύρουν το χορό της σούβλας, στη γιορτή της Αγάπης, στη γιορτή αυτή της Χριστιανοσύνης. Πάνω από 12.000.000 ζώα βασανίζονται στα ευρωπαϊκά εργαστήρια, για επιστημονικούς λόγους. Σύμφωνα με στατιστική μελέτη που δημοσιοποιήθηκε από την European Commission το Σεπτέμβριο του 2010, 12.000.000 ζώα χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2008, στα ερευνητικά εργαστήρια...




Ετυμολογικά η λέξη Πάσχα, αραμαϊκά Pasha κι εβραϊκά Pesah, σημαίνει πέρασμα. To εβραϊκό Πάσχα σημαίνει το πέρασμα των Εβραίων από την Αίγυπτο στη Γη της Επαγγελίας. Το Χριστιανικό Πάσχα εορτάζει την Ανάσταση του Χριστού, του αμνού του Θεού, που μας έσωσε από το Προπατορικό Αμάρτημα. Το πέρασμα από τον Άδη στο Παράδεισο. Στην αγιογραφία η εις Άδου Κάθοδος, είναι ο επικρατέστερος εικονογραφικός τύπος της Ανάστασης, στην Ορθόδοξη Εκκλησία, στον οποίο ο Χριστός βγαίνει από τον Άδη, συντρίβοντας τις πύλες του και ανασύροντας από αυτόν τον Αδάμ και την Εύα.

Στα χειρουργικά τραπέζια της φρίκης, την πρώτη θέση κατέχει η Γαλλία, τη δεύτερη το Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθούν Γερμανία, Ισπανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Αυστρία, Πορτογαλία, η δε Ελλάδα κατέχει μία από τις τελευταίες θέσεις. Τα πειραματόζωα δε βασανίζονται και πεθαίνουν μόνο για τις θεραπείες των ανθρώπινων ασθενειών αλλά και για να έχουμε εμείς, τα ευφυή δίποδα, σπίτια πεντακάθαρα, αστραφτερά μπάνια, καλογυαλισμένα έπιπλα, αποσμητικά χώρου και άλλα πολλά. Η παραγωγή οικιακών προϊόντων είναι μια λίστα χωρίς τέλος που στο βωμό της κερδοφορίας βασανίζει και θανατώνει σκυλιά, πιθήκους, κουνέλια, ποντίκια, πουλιά, γουρούνια, αρουραίους, ψάρια και γάτες. Στην πολεμική βιομηχανία, στις πολεμικές συρράξεις, στην κατάκτηση του Διαστήματος, τα ζώα είναι πάντα τα πρώτα θύματα.

Ο χορός των καταραμένων που άρχισε στις αναπτυγμένες χώρες, συνεχίζεται και στις αναπτυσσόμενες χώρες όλου του κόσμου. Τα ζώα δε χρησιμοποιούνται μόνο σαν ιατρικά εργαλεία, αλλά και σαν εργαλεία μάθησης σε Ανώτερα και Κατώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Στην Τανζανία και σε 28 άλλες αφρικανικές χώρες, σε χώρες της Ασίας, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ένας μεγάλος αριθμός διαφόρων ζώων της άγριας πανίδας και επιπλέον σκύλοι και γάτες βασανίζονται απάνθρωπα.. σε διάφορα πειράματα, σε σχολεία, κολλέγια και πανεπιστήμια και θεωρούν φαινόμενο κάθε άλλη εναλλακτική μέθοδο.

Ενώ είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως από τα πειράματα στα ζώα έχουμε μόνο ενδείξεις και όχι αποδείξεις και πως ότι κανένα φάρμακο δεν μπορεί να κυκλοφορήσει αν δε δοκιμαστεί πρώτα και σε ανθρώπους, τα ζώα εξακολουθούν να είναι ακόμα τα μεγάλα θύματα της ανθρωπότητας και να κατακρεουργούνται στα χειρουργικά τραπέζια.

Πάσχα και φέτος, άλλη μια γιορτή αγάπης που θα περάσει κι αυτή χωρίς η ανθρωπότητα να τη βιώσει, να γευτεί τους καρπούς της, να δροσιστεί από το νερό της αγνότητας και να αγκαλιάσει ένα παιδάκι, ένα ζωάκι, ένα δεντράκι!

Άραγε οι κολασμένοι τούτης της γης, άνθρωποι και ζώα, θα βρουν ποτέ τη Γη της Επαγγελίας, θα ζήσουν στον κήπο της Εδέμ, θα βιώσουν τη μεγαλοσύνη της Αγάπης; Θα ηχήσουν ποτέ οι κωδωνοκρουσίες στη γη των ανθρώπων; Οι κωδωνοκρουσίες που θα σημάνουν την έλευση της αγάπης, την απελευθέρωση ανθρώπων και ζώων, ζώων και ανθρώπων;

Για τον ΠΟΦΥΖΩ

Ρόζα Μηνακούλη
210-8814677



Δεν υπάρχουν σχόλια: