Σελίδες

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Τους χώρισε ο θάνατος

Σύντροφοι επί 21 χρόνια τα δύο λιοντάρια

Ύστερα από 21 χρόνια συντροφικότητας, ο θάνατος χώρισε το ζευγάρι λεόντων στον Ζωολογικό Κήπο του Πίτσμπεργκ. Ο έρωτάς του ήταν φανερός σε όλους τους επισκέπτες του Κήπου καθώς ...


δεν αποχωριζόταν στιγμή ο ένας τον άλλο και το δέσιμό τους προκαλούσε μεγάλη εντύπωση.

Τώρα ο βασιλιάς Juma είναι νεκρός και η βασίλισσά του Shiba πρέπει να συνηθίσει τη μοναξιά της. Τις τελευταίες εβδομάδες έτρωγε κάτι με το ζόρι, ενώ τις τελευταίες του μέρες δεν δεχόταν καμία τροφή. Η Shiba βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό του και τον ενθάρρυνε, καθώς εκείνος με δυσκολία κινείτο.

Η Shiba, 22 χρονών, αν και είναι γηραιότερη από τον Juma κατά έναν χρόνο, θα πρέπει πλέον να βαδίζει μόνη της. Οι αρμόδιοι του Κήπου είδαν τη σχέση τους και ξέρουν πως θα είναι δύσκολη η ζωή τώρα για τη λέαινα. «Η Shiba κατάλαβε ότι εκείνος δεν αισθανόταν καλά. Λίγες μέρες πριν πεθάνει πέρναγε ώρες δίπλα του, ενώ μετά τον θάνατό του έμοιαζε αποσυντονισμένη. Έμεινε λίγες μέρες κλεισμένη αλλά τώρα συνεχίζει με τη ρουτίνα της».

Ο Juma θα μείνει γνωστός για τον δυνατό βρυχηθμό του. Το Αφρικανικό λιοντάρι έφτασε στον Κήπο το 1990 όταν ήταν μόλις ενός έτους. Τον μετέφεραν στο Πίτσμπεργκ από το Οχάιο όταν οι κάτοικοι παραπονέθηκαν στον σερίφη ότι το λιοντάρι οτ έσκαγε κι έτρωγε τις κότες τους.

Την προηγούμενη χρονιά στον Κήπο είχε μπει η Shiba. Καθώς ήταν και οι δύο νέοι, θέλησαν να τους εγκαταστήσουν μαζί κι αν στις αγέλες τα αρσενικά είναι οι αρχηγοί, η Shiba είχε δυναμική προσωπικότητα, αλλά τελικά άφησε το αρσενικό να πάρει… τα ηνία.

Με το πέρασμα των χρόνων ο Juma άρχισε να χάνει τις ικανότητές του, ενώ η άνοια τον είχε επιβαρύνει ιδιαίτερα. Η άρνησή του να φάει, η αδυναμία προσανατολισμού και όλα τα συμπτώματα γήρανσης οδήγησαν τους αρμόδιους στη δυσάρεστη απόφαση να του κάνουν ευθανασία.

Real.gr / Daily Mail



Δεν υπάρχουν σχόλια: