Σελίδες

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Παρακαλείται ο Δήμαρχος Αθηναίων να διευκρινίσει άμεσα τα περί "ευθανασίας αδέσποτων ζώων"

Συνάντηση ζωοφιλικών σωματείων με αντιδήμαρχο Αθηναίων


Πολλές είναι οι φήμες τελευταία - που ... βουίζουν σε όλων μας τα αυτιά - ότι ο Δήμος της Αθήνας επεξεργάζεται σχέδιο μαζικής ευθανασίας αδέσποτων ζώων . Εκτός του Ζωοφιλικού Κινήματος που δηλώνει ότι θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο σε αυτό, είναι προφανές ότι ο νέος Δήμαρχος κ. Γ.Καμίνης θα μας βρει όλους απέναντί του με πολύ έντονο τρόπο. Καλά θα κάνει, λοιπόν, να βγει να το διευκρινίσει και να του υπενθυμίσουμε ότι "ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ, ΑΛΛΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ".
ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΖΩΟΦΙΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ , ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ , ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ...  
Εν προκειμένω, με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων κ. Αντωνόπουλο συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα με τα αδέσποτα κατοικίδια ζώα. Δεν δόθηκε εκ μέρους του αντιδημάρχου αρνητική ή θετική απάντηση στους εκπροσώπους των σωματείων , αλλά ούτε δέσμευση για πραγματοποίηση των προτάσεων τους. Ακολουθεί η ανακοίνωση :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 05.02.2011
Στις 28-1-11 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της ΠΣΕΖΣ με τον αντιδήμαρχο κ. Αντωνόπουλο, που διήρκησε σχετικά λίγο σε σχέση με την πληθώρα των προβλημάτων, γι αυτό και περιορίστηκε κυρίως στην γρήγορη ανάγνωση των θέσεών μας
Αναμένουμε επομένως σύντομα νέα και πιο εποικοδομητική συνάντηση.
Μέχρι τώρα η αλαζονεία , η αδιαφορία και η έλλειψη συνεργασίας οδήγησε μόνο σε αδιέξοδο τόσο στη λύση των προβλημάτων που αφορούν τα ζώα όσο στη παραπέρα πορεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Αντωνόπουλος προσπέρασε αρκετά θέματα λέγοντας ότι όλα αυτά που ζητούσαμε είναι τα αυτονόητα. Δυστυχώς όμως ότι είναι αυτονόητο , στην πράξη δεν εφαρμόζεται.
Δεν δόθηκε εκ μέρους του αντιδημάρχου αρνητική ή θετική απάντηση αλλά ούτε δέσμευση για πραγματοποίησή της σε καμία πρότασή μας.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε επίσης , επειδή όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι φωνές που ισχυρίζονται , οτι επεξεργάζεται εκ μέρους του Δήμου η μαζική ευθανασία αδέσποτων ζώων, να καταστήσουμε προς καθε κατεύθυνση σαφές οτι το Φιλοζωικό Κίνημα δεν πρόκειται να δεχτεί κάτι τέτοιο θα αντιταχτεί δε σύσσωμο και με κάθε τρόπο σε τυχόν τέτοιες ενέργειες.
Το 2011 δεν είναι 2004.
Γι αυτό και καλούμε τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη κατηγορηματικά να διαψεύσει τις φήμες αυτές.
Επίσης επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές, οτι το Φιλοζωικό Κίνημα της χώρας τάσσεται σύσσωμο κατά της δημιουργίας δημοτικών καταφυγίων μόνιμης παραμονής και " μπουντρουμιάσματος " ζώων, όπως δυστυχώς συμβαίνει με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών καταφυγίων στην χώρα.

Θέλουμε κλινικές στείρωσης, περίθαλψης και ίασης ζώων, δίκτυο υιοθεσιών και σε τελευταία μορφή επανατοποθέτησή τους και αρμονική συμβίωση των πολιτών με τα ζώα.
Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν θέματα όπως η περισυλλογή αδέσποτων ζώων , το πρόγραμμα στείρωσης τους , η χρήση χώρου- καταφυγίου για την ανάρρωση και περίθαλψή τους ,οι προϋποθέσεις καλής λειτουργίας του χώρου , η επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων όπως επίσης και ο προβληματισμός μας για τους αυθαίρετους χαρακτηρισμούς ζώων ως επιθετικά , οι θέσεις και προτάσεις μας για τη μέριμνα αυτών.
Τέθηκαν προτάσεις για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων , τη καθιέρωση της Δημοτικής αστυνομίας ως όργανο επιβολής των προστίμων , την υπευθυνότητα του Δήμου απέναντι στα αδέσποτα , την καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού και το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων και ελέγχου αυτών.
Προτάθηκε η ίδρυση δημοτικών κτηνιατρείων , η αξιολόγηση των υπηρεσιών των κτηνιάτρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του δήμου, η παροχή υπηρεσιών από εθελοντές ευρωπαίους κτηνιάτρους.
Ζητήθηκε η απαγόρευση των τσίρκο , ο έλεγχος των καταστημάτων πώλησης ζώων , η επόπτευση και η εφαρμογή των νόμων περί πώλησης ζώων στις υπαίθριες αγορές , η απαγόρευση της εκμετάλλευσης ιπποειδών στο κέντρο της Αθήνας, ο έλεγχος των εκτροφείων ζώων
Τέλος προτάθηκε η απαγόρευση πινακίδων που απαγορεύουν την είσοδο ζώων στα πάρκα όπως και επίσης η χρήση ζιζανιοκτόνων εκεί, η επαναφορά ταΐστρων και ποτίστρων και η καθιέρωση ενός συμβολικού ποσού ενός ευρώ στα δημοτικά τέλη για το πρόγραμμα προστασίας των ζώων.
Για την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 108 Ζωοφιλικών Σωματείων
Βίκυ Χρήστου Αρετή Παπασταύρου
Μάριζα Χριστοδούλου Νανά Σιώκου
Υρια Λιονάκη Βιβή Κατηφόρη





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ετσι και κανει αυτο ο δημαρχος αθηνας θα τον καθαρισουμε ολοι, να ετοιμαζεται και να φοβαται απο τωρα

ραντανπλαν

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΕΞΩ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΖΩΑ, ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ Η ΤΑΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΡΥΦΑ ΒΕΒΑΙΑ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ .ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ. ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΙΑ. ΟΡΜΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΖΩΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΤΕ.

Δ.Δ.Δ.

Δ.Δ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ
ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ
ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ

Ανώνυμος είπε...

τί περιμένατε από ένα ΠΑΣΟκο; καλό να δείτε; Αν οι πολίτες είχαν λίγο μυαλό δεν θα ψήφιζαν όπως ψηφίζουν ούτε θα έβαζαν αυτούς που μας έφεραν στην κατάσταση αυτή να μας "σώσουν". Τους είπε κανείς ότι θα τους πάρουμε με τις πέτρες;