Σελίδες

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Τέλος τα τσίρκο για την Κίνα

Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε πλήρη απαγόρευση των τσίρκο για ζώα !


Ειδική Οδηγία για άμεση παύση κακοποίησης στους 300 κρατικούς ζωολογικούς κήπους

Υπάρχουν καλά και κακά νέα στο θέμα των τσίρκο για τους Κινέζους. Μετά από πολλά χρόνια διαμαρτυριών των ομάδων προστασίας ζώων, τα καλά νέα είναι ότι η κινέζικη κυβέρνηση ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση των τσίρκο για ζώα, με επιπλέον Οδηγίες προκειμένου να σταματήσει η εκμετάλλευση και κακοποίηση στους 300 κρατικούς ζωολογικούς κήπους. Τα μέτρα ισχύουν από τις 18 Ιανουαρίου. Τα κακά νέα ...



έχουν σχέση με τους εργαζόμενους στα τσίρκο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να καταστραφούν. Σύμφωνα με την Telegraph, τα ζωντανά shows με ζώα και τα τσίρκο είναι ιδιαίτερα δημοφική στην Κίνα, καθώς 150 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως πάνε να δούνε αυτές τις παραστάσεις. Οι οργανώσεις των δικαιωμάτων των ζώων κατακρίνουν εδώ και χρόνια αυτές τις παραστάσεις για τη σκλητότητα τους έναντι των ζώων.
Η Ασιατική Οργάνωση Προστασίας Ζώων ερεύνησε προσεκτικά την εκμετάλλευση των ζώων, διαπιστώνοντας ότι συχνά υπέβαλαν σε μαρτύρια τα ζώα, τα κτυπούσαν και τους προκαλούσαν ηλεκτρικά σοκ, έως ότου καταφέρουν να κάνουν κάποια ακροβατικά και τρικς.
Εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργείου στην Κίνα είπε ότι μια 3μηνη έρευνα κατέδειξε πως τα ζώα υπέφεραν από κακοποιήσεις σε περισσότρους από 50 ζωολογικούς κήπους.




1 σχόλιο:

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ