Σελίδες

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Γούνα σκύλου και γάτας στις ΗΠΑ ακόμη και από μεγάλα ονόματα στο χώρο της μόδας

Καταστολή του παράνομου εμπορίου γούνας από κατοικίδια

Υπογράφεται εντός των ημερών η νομοθεσία από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ


Washington, D.C., 8 Δεκεμβρίου 2010

Καθ΄οδόν προς το γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ για υπογραφή βρίσκεται η νομοθεσία, η οποία επιχειρεί να βάλει τέλος στο παράνομο εμπόριο γούνας από γάτες και σκύλους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κογκρέσσου, του Jim Moran των Δημοκρατικών της Virginia. Η "αλήθεια για την ετικέττα και την προέλευση της γούνας" στηρίχθηκε από την Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών (HSUS), η οποία στοχεύει να κλείσει τα κενά της υπάρχουσας νομοθεσίας...


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για τα προϊόντα που πωλούνται κάτω των 150 δολαρίων στις ΗΠΑ, δεν ελέγχεται το είδος της γούνας στα ενδύματα. Αυτό έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης για χρήση γούνας από σκύλους και γάτες. Βέβαια, πολλοί Αμερικανοί επιλέγουν να μην αγοράσουν γενικότερα γούνα και προτιμούν τις ψεύτικες. Ωστόσο, κάποιοι θα ...τρελαθούν αν μάθουν ότι η γαρνιτούρα στα γάντια τους είναι από ζώο συντροφιάς.
Είναι παράνομες και οι εισαγωγές και οι εξαγωγές , οι πωλήσεις και οι διαφημίσεις γούνας από σκύλους και γάτες , αλλά μόνο αν η αξία της γούνας ξεπερνά τα 150 δολάρια. Η νομοθεσία του Moran έχει στόχο να προστατέψει τους καταναλωτές αλλά και τα ζώα, ασχέτως με την τιμή των προϊόντων.
Τα τελευταία χρόνια οι ερευνητές της HSUS ανακάλυψαν ότι το εμπόριο της γούνας από σκύλους και γάτες ανθούσε , ενώ ακόμη και τα μεγαλύτερα ονόματα του λιανεμπορίου στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούσαν και πουλούσαν παράνομα γούνα και ενδύματα από κατοικίδια. Ανακάλυψαν ότι όλα τα κομμάτια γούνας που είχαν σακκάκια και μπουφάν , στο 96% ήταν φτιαγμένα από σκύλους.
Να σημειωθεί δε ότι το ήμισυ των κομματιών αυτών εισάγονταν από την Κίνα παράνομα, όπυ σκοτώνονται χιλιάδες γάτες και σκύλοι με άγριο τρόπο και απαράδεκτες μεθόδους, ενώ μερικές φορές τα γδέρνουν ζωντανά...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ ΑΠΟ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ... ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΓΟΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΦΤΗΝΑ. ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ Η ΚΙΝΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΦΑΝΕΡΑ. ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ , ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΓΟΥΝΙΤΣΕΣ ΚΑΙ , ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ , ΓΙΑ ΘΕΡΜΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ. ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ , ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ , ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ , ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΓΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΕ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ. ΟΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΠΙΦΑΝΙΑΚΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΑΦΕΝΤΑΚΗ