Σελίδες

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

δήμαρχοι για τα αδέσποτα

4 υποψήφιοι δήμαρχοι απαντούν για τα αδέσποτα

Σε άρθρο της η Καθημερινή της Κυριακής, ρώτησε 4 υποψήφιους δημάρχους που στηρίζουν τα κόμματα εξουσίας στις δύο μεγαλουπόλεις, για τα προβλήματα που μαστίζουν τις πόλεις τους και τι σκέφτονται να κάνουν γι αυτά αν εκλεγούν. Μεταξύ των ερωτήσεων ήταν και για τα αδέσποτα σκυλιά στους δρόμους και στις πλατείες. Τι σχέδιο έχουν για τα αδέσποτα σκυλιά;

Τι απάντησαν:



Νικήτας Κακλαμάνης
Για τα αδέσποτα ζώα είμαστε ο μόνος Δήμος με οργανωμένη ειδική υπηρεσία και ολοκληρωμένο πρόγραμμα περίθαλψης, εμβολιασμού, στείρωσης, ηλεκτρονικής σήμανσης και προώθησης υιοθεσιών.
Γιώργος ΚαμίνηςΛίγες σκέψεις για τα αδέσποτα ζώα. Υπάρχουν εξαιρετικές πρωτοβουλίες από φιλοζωικές οργανώσεις και δραστήριους πολίτες – δυστυχώς όχι από τον Δήμο Αθηναίων. Θα έχουν, όλες και όλοι, σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας για την προστασία και την περίθαλψη των ζώων, την υγιεινή και την ασφάλεια των πολιτών.
Κώστας ΓκιουλέκαςΘα λάβουμε μέτρα για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, την περιποίηση των τραυματισμένων και την επαναφορά τους στους αρχικούς χώρους τους, αφού προηγουμένως τοποθετηθούν ειδικά περιλαίμια αναγνώρισης. Για όλα τα παραπάνω θα προχωρήσουμε και σε κοινές πρωτοβουλίες με τις φιλοζωικές οργανώσεις.
Γιάννης ΜπουτάρηςΚαταρχήν απαιτείται καλή συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες της πολιτείας. Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι άνθρωποι που εξωθούνται στην αθλιότητα αλλά και τα αδέσποτα, δεν αποτελούν ρύπους προς απορρύπανση. Είναι δουλειά του Δήμου να ασχοληθεί και με αυτό, αντί να ρίχνει το μπαλάκι σε άλλους. Όσο για τα αδέσποτα, η ενίσχυση των χώρων υποδοχής, η στείρωση, η διαπαιδαγώγηση και ο έλεγχος όσων εγκαταλείπουν σκυλιά στους δρόμους, αλλά και η προτροπή για υιοθεσία, εντάσσονται στο πρόγραμμά μας.


Δεν ξέρω τι λέτε εσείς.. αλλά εμένα δεν με έπεισαν. Βέβαια όλα τα στραβά ξεκινάνε από το κράτος (νάτο πάλι μπροστά μας!), αλλά δεν είναι λίγοι οι δήμοι που απαξιούν και προσπερνούν το πρόβλημα των αδέσποτων στις πόλεις.
Δεν θα σταθώ στους 4 υποψήφιους γιατί υπάρχουν ακόμα άλλοι 343 υποψήφιοι που πολύ θα ήθελα να ακούσω την άποψη τους.

Από τη διερεύνηση των αναφορών που στέλνονται στον ΣτΠ, αλλά και στη γενικότερη μελέτη του προβλήματος, διαπιστώθηκε ότι, ενώ το νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές, οι ελλείψεις εντοπίζονται αφενός στην παράλειψη των Δήμων να εφαρμόσουν τα όσα προβλέπονται από τις σχετικές ρυθμίσεις, και αφετέρου στην παράλειψη της κεντρικής διοίκησης να ασκήσει αποτελεσματικά την εποπτεία της για την εφαρμογή τους.

Στην κατάσταση αυτή συμβάλλει επίσης η απουσία πρόβλεψης, αφενός κυρώσεων σε βάρος των Δήμων όταν δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, και αφετέρου παροχής αποζημίωσης από τους Δήμους σε πολίτες θύματα επιθέσεων αδέσποτων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ σύμφωνα με το 924 ΑΚ, ο ιδιώτης κάτοχος ζώου, το οποίο προκαλεί ζημία, φέρει το βάρος της απόδειξης της μη ύπαρξης πταίσματος ως προς την φύλαξη ή την εποπτεία του ζώου, κανένα τέτοιο βάρος δεν φέρεται να έχει ο Δήμος, ο οποίος αφήνει αφύλακτα και χωρίς την υπό του νόμου ρητά προβλεπόμενη εποπτεία, να περιφέρονται στην επικράτειά του.

Δυστυχώς συνεχώς διαβάζουμε άρθρα και περιστατικά με Δήμους και δολοφονίες αδέσποτων. Συνεχώς βλέπουμε φωλιασμένα ζώα στους δρόμους και κανείς αρμόδιος δεν φαίνεται να συγκινείται με αυτό. Οι Δήμοι ρίχνουν το μπαλάκι στην πολιτεία, η πολιτεία στους Δήμους και πάει λέγοντας.. και ενδιάμεσα τα ζώα πεθαίνουν αβοήθητα στους δρόμους.

Η ουσία είναι ότι χαμένοι από όλο αυτό το σκηνικό βγαίνουν για άλλη μια φορά τα αδέσποτα ζώα, οι φιλοζωικοί σύλλογοι, τα καταφύγια και οι απλοί φιλόζωοι πολίτες, που προσπαθούν να φροντίσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν χωρίς καμιά οικονομική βοήθεια από το κράτος.

Στις εκλογές που έρχονται λοιπόν ας ψηφίσουμε κατά συνείδηση αυτόν που πιστεύουμε ότι είναι καλύτερος. Ας ψηφίσουμε εμείς στην θέση όλων αυτών των ζώων που δεν έχουν τρόπο να εκφράσουν την αγωνία τους, τον πόνο τους και τον φόβο τους για την επιβίωση τους.
Ας γίνουμε η φωνή τους….

Himaira
http://himaira.blogspot.com/2010/09/4.html

 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μιλάει για πράγματα που δεν ξέρει; Γιατί λέει:

«Υπάρχουν εξαιρετικές πρωτοβουλίες από φιλοζωικές οργανώσεις και δραστήριους πολίτες – δυστυχώς όχι από τον Δήμο Αθηναίων»

Ξέρει τι έχει κάνει ο Δ. Αθηναίων; Μάλλον ΟΧΙ

Για να μαθαίνει λοιπόν να τον ενημερώσουμε ότι

Ο Δ. Αθηναίων είναι ο μόνος Δήμος ο οποίος έχει μόνιμο υπάλληλο Κτηνίατρο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.

Στο ιατρείο του δήμου παρέχονται όλες οι υπηρεσίες που αναφέρει ο Κακαλαμάνης., στα αδέσποτα ζώα (εμβολιασμοί, στειρώσεις, μικροτσίπ).

Η Διεύθυνση του Κτηνιατρείου του Δήμου, για να μαθαίνει ο κ. Καμίνης, αν και αυτός δεν έχει ανάγκη γιατί τα ξέρει όλα, είναι:

Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος
Τμήμα Αστικής Πανίδας
Λιοσίων 22

10438

Κτηνίατρος: Άννα Μακρή

Τηλ.: 2105277575
adespotaath@cityofathens.gr

Αναλογικά για το πως δουλεύουν τα πράγματα στην Ελλάδα το κτηνιατρείο του Δ. Αθηναίων πάει πολύ καλά μιας και έχει κάνει αμέτρητες στειρώσεις και θεραπείες σε αδέσποτα, ενώ έχει φροντίσει να υιοθετηθούν πολλά ζώα...

Κατάλαβες κ. Καμίνη μου που τα ισοπεδώνεις όλα και μιλάς με την κλασική ΠΑΣΟΚική γλώσσα ότι δεν έχει γίνει τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ αστείο αν όχι φαιδρό να θέλει κάποιος να υποστηρίξει δημόσια ότι ο κύριος Καμίνης δεν είναι σε θέση να έχει γνώση για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Αθηναίων καθώς και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες μετά από την επιτυχημένη θητεία του ως επικεφαλής στον Συνήγορο του Πολίτη.

Το έργο του Δήμου Αθηναίων σε ότι αφορά τα αδέσποτα έχει να κάνει με την προστασία των δημοτών από τα αδέσποτα και όχι με την προστασία των αδέσποτων από τις κακοποιήσεις των δημοτών, τις εγκαταλείψεις ζώων από τους ιδιοκτήτες τους κα.

Αν ο Δήμος Αθηναίων (και κάθε Δήμος) είχαν Πρόγραμμα Προστασίας Αδέσποτων θα φρόντιζαν και γάτες. Επειδή όμως οι γάτες δεν ενοχλούν με την παρουσία τους τους «ευυπόληπτους» δημότες-ψηφοφόρους, δεν είναι ενταγμένες στο περίφημο Πρόγραμμα Αδέσποτων.

Ο γράφων την άνω σημείωση που εξάρει το Πρόγραμμα του Δήμου και το έργο του Δημάρχου είτε πολύ αφελής είναι είτε τελείως ανημέρωτος. Ή πιθανόν περνάει εμάς όλους για αφελείς.

Ανώνυμος είπε...

1.Ο Δήμος δεν έχει δημοτικό κτηνιατρείο! Απλά συνεργάζεται με κτηνιάτρους που υπογράφουν έργο σύμβασης με τον Δήμο. Αλλά ποιος σοβαρός και έμπειρος κτηνίατρος με πελατεία θα υπέγραφε ένα τέτοιο έργο για να λαμβάνει ψιχία;
2.Το καταφύγιο/ξενοδοχείο που φιλοξενεί τα αδέσποτα δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον Νόμο προδιαγραφές.
3.Η διεύθυνση που αναφέρει ο άνω γράφων ΔΕΝ είναι του δημοτικού κτηνιατρείου (όπως θέλει αυτός να ονομάζει), αλλά το γραφείο της Αστικής Πανίδας στο Δήμο Αθηναίων που είναι αρμόδιο για το Πρόγραμμα.
4.Η κυρία Άννα Μακρή είναι μεν κτηνίατρος, αλλά στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα απλή δημοτική υπάλληλος και συντονίστρια του Προγράμματος. Δεν εκτελεί καθήκοντα ενεργού κτηνιάτρου στον Δήμο.
5.Στειρώσεις βέβαια κάνει ο Δήμος. Πρέπει να το παραδεχτούμε. Μάλιστα πρωτοστατεί σε μια παγκόσμια ανακάλυψη που σύντομα θα παρουσιαστεί σε διεθνές Κτηνιατρικό Συνέδριο! Τα θηλυκά ζώα στην Ελλάδα έχουν ΤΡΕΙΣ ωοθήκες! Η μια είναι καλά κρυμμένη κάτω από το νεφρό, για αυτό το λόγω δεν αφαιρείται κατά την επέμβαση και το ζώο είναι σύντομα πάλι σε οίστρο! Μάλιστα έχουν κάνει έρευνα και επιστημονική διαπίστωση, ότι ενίοτε τα γεννητικά όργανα των θηλυκών ζώων ξανά δημιουργούνται μετά από την ωοθηκουστερεκτομή ως αντίδραση στην επέμβαση! Παγκόσμια όντως ανακάλυψη! Το βραβείο Nobel πρέπει να λάβει η Ελλάδα! Βέβαια υπάρχει και καλλίτερη ανακάλυψη που έκπληκτοι ακούσαμε κάποτε. Σκύλος με κρυψορχία είναι σκύλος ομοφυλόφιλος και δεν χρειάζεται στείρωση!

Ανώνυμος είπε...

6.Όσο για την τομή της επέμβασης που φτάνει μέχρι τον θώρακα, ας μην μιλήσουμε καλλίτερα. Ευτυχώς οι περισσότεροι κτηνίατροι πλέον κάνουν μικρότερες.
7.Με ποια μέθοδο γίνονται οι υιοθεσίες; Γνωρίζετε παρακαλώ, εσείς που σπεύσατε να αναδείξετε το Πρόγραμμα ως το τελειότερο δημόσιο έργο στην Ελλάδα της μίζας και της λοβιτούρας; Βλέπει κάποιος ένα ζώο στο καταφύγιο/ξενοδοχείο, δηλώνει ότι θέλει να το υιοθετήσει, υπογράφει τα έντυπα και το παραλαμβάνει. Ουδείς έλεγχος ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ στην οικεία της οικογένειας δεν γίνεται ως όφειλε να κάνει κάθε λογικός άνθρωπος. Δεν ελέγχεται αν το σπίτι ή οικογένεια είναι κατάλληλοι για το συγκεκριμένο ζώο. Άτομα ηλικιωμένα υιοθέτησαν ζωηρά νεαρά ζώα που από την πρώτη μέρα την «κοπάνησαν» και χάθηκα. Νομίζετε ότι ο Δήμος τα έψαξε ή ανάρτησε αγγελία αναζήτησης; Ζώα δόθηκαν για υιοθεσία σε πόλεις στην επαρχία. πχ. στα Γιαννιτσά. Πως κάνει τον έλεγχο ο Δήμος; Στέλνει υπάλληλο για έλεγχο ή δίνει κινητό στον σκύλο για να τηλεφωνήσει και να κάνει παράπονα αν δεν περνάει καλά; Ζώα που έχουν δοθεί για υιοθεσία και επιστρέφονται μετά από ένα χρόνο και περισσότερο, εγκαταλείπονται πάλι στο δρόμο και είναι υποχρεωμένα να μάθουν πάλι να επιβιώνουν ως αδέσποτα και να αναζητούν τροφή. Ζώα που ήρθαν στα χέρια του Δήμου μετά από εισαγγελική κατάσχεση, στειρώνονται και εγκαταλείπονται ως αδέσποτα στο δρόμο-ζώα μεγάλης ηλικίας που ΠΟΤΕ δεν ήταν αδέσποτα! Μην μας μιλάτε λοιπόν για Πρόγραμμα Προστασίας.
8.Γιατί τα κουτάβια περισυλλέγονται από το ένα πάρκο και εγκαταλείπονται πάραυτα σε άλλο πάρκο; Έτσι για τα μάτια του κόσμου ότι έγινε περισυλλογή και θα βρεθούν τα κουτάβια κάτω από την φροντίδα του Δήμου;
9.Γίνεται καταγγελία στον Δήμο για κακοποίηση αδέσποτου ενταγμένου στο Πρόγραμμα; Ο Δήμος παραπέμπει τους καταγγέλλοντες στο τμήμα κοινωνικών λειτουργών του Δήμου που είναι αρμόδιο μόνο για ανθρώπος!
10. Μήπως ο Δήμος μπορεί να μας πει τι απέγιναν τα αδέσποτα που ήταν στην πανσιόν του Αβραμίδη κατά την Ολυμπιάδα; Που βρίσκονται τα συγκεκριμένα ζώα;
11.
Μήπως ο Δήμος μπορεί να μας υποδείξει σε ποια ακριβώς σημεία της πόλης βρίσκονται τα περίπου 3.600 αδέσποτα που έχουν στειρωθεί και αφεθεί πάλι ελεύθερα;
12.Γιατί ο Δήμος δεν αναλαμβάνει ορισμένες θεραπείες για συγκεκριμένες παθήσεις με το αιτιολογικό ότι κοστίζουν και δεν προβλέπονται κονδύλια για αυτές τις παθήσεις; Πρέπει αυτά τα ζώα να πεθάνουν αβοήθητα;
13.Γιατί ο Δήμος δεν αναλαμβάνει περίπλοκες οστεοσυνθέσεις με το αιτιολογικό του υψηλού κόστους; Το συγκεκριμένο ζώο τι θα απογίνει; Θα υποστεί (ευ)θανάτωση ή θα ζήσει (όσο ζήσει ) σακατεμένο και ανάπηρο σε ένα κλουβί;
14.Γιατί οι απλές οστεοσυνθέσεις έχουν ως αποτέλεσμα το ζώο να καταλήγει σε χειρότερη κατάσταση πριν από το ατύχημα.; Οι οστεοσυνθέσεις απαιτούν ειδικό κτηνίατρο και τα κατάλληλα υλικά για κάθε περίπτωση.

Ανώνυμος είπε...

6.Όσο για την τομή της επέμβασης που φτάνει μέχρι τον θώρακα, ας μην μιλήσουμε καλλίτερα. Ευτυχώς οι περισσότεροι κτηνίατροι πλέον κάνουν μικρότερες.
7.Με ποια μέθοδο γίνονται οι υιοθεσίες; Γνωρίζετε παρακαλώ, εσείς που σπεύσατε να αναδείξετε το Πρόγραμμα ως το τελειότερο δημόσιο έργο στην Ελλάδα της μίζας και της λοβιτούρας; Βλέπει κάποιος ένα ζώο στο καταφύγιο/ξενοδοχείο, δηλώνει ότι θέλει να το υιοθετήσει, υπογράφει τα έντυπα και το παραλαμβάνει. Ουδείς έλεγχος ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ στην οικεία της οικογένειας δεν γίνεται ως όφειλε να κάνει κάθε λογικός άνθρωπος. Δεν ελέγχεται αν το σπίτι ή οικογένεια είναι κατάλληλοι για το συγκεκριμένο ζώο. Άτομα ηλικιωμένα υιοθέτησαν ζωηρά νεαρά ζώα που από την πρώτη μέρα την «κοπάνησαν» και χάθηκα. Νομίζετε ότι ο Δήμος τα έψαξε ή ανάρτησε αγγελία αναζήτησης; Ζώα δόθηκαν για υιοθεσία σε πόλεις στην επαρχία. πχ. στα Γιαννιτσά. Πως κάνει τον έλεγχο ο Δήμος; Στέλνει υπάλληλο για έλεγχο ή δίνει κινητό στον σκύλο για να τηλεφωνήσει και να κάνει παράπονα αν δεν περνάει καλά; Ζώα που έχουν δοθεί για υιοθεσία και επιστρέφονται μετά από ένα χρόνο και περισσότερο, εγκαταλείπονται πάλι στο δρόμο και είναι υποχρεωμένα να μάθουν πάλι να επιβιώνουν ως αδέσποτα και να αναζητούν τροφή. Ζώα που ήρθαν στα χέρια του Δήμου μετά από εισαγγελική κατάσχεση, στειρώνονται και εγκαταλείπονται ως αδέσποτα στο δρόμο-ζώα μεγάλης ηλικίας που ΠΟΤΕ δεν ήταν αδέσποτα! Μην μας μιλάτε λοιπόν για Πρόγραμμα Προστασίας.
8.Γιατί τα κουτάβια περισυλλέγονται από το ένα πάρκο και εγκαταλείπονται πάραυτα σε άλλο πάρκο; Έτσι για τα μάτια του κόσμου ότι έγινε περισυλλογή και θα βρεθούν τα κουτάβια κάτω από την φροντίδα του Δήμου;
9.Γίνεται καταγγελία στον Δήμο για κακοποίηση αδέσποτου ενταγμένου στο Πρόγραμμα; Ο Δήμος παραπέμπει τους καταγγέλλοντες στο τμήμα κοινωνικών λειτουργών του Δήμου που είναι αρμόδιο μόνο για ανθρώπος!
10. Μήπως ο Δήμος μπορεί να μας πει τι απέγιναν τα αδέσποτα που ήταν στην πανσιόν του Αβραμίδη κατά την Ολυμπιάδα; Που βρίσκονται τα συγκεκριμένα ζώα;
11.
Μήπως ο Δήμος μπορεί να μας υποδείξει σε ποια ακριβώς σημεία της πόλης βρίσκονται τα περίπου 3.600 αδέσποτα που έχουν στειρωθεί και αφεθεί πάλι ελεύθερα;
12.Γιατί ο Δήμος δεν αναλαμβάνει ορισμένες θεραπείες για συγκεκριμένες παθήσεις με το αιτιολογικό ότι κοστίζουν και δεν προβλέπονται κονδύλια για αυτές τις παθήσεις; Πρέπει αυτά τα ζώα να πεθάνουν αβοήθητα;
13.Γιατί ο Δήμος δεν αναλαμβάνει περίπλοκες οστεοσυνθέσεις με το αιτιολογικό του υψηλού κόστους; Το συγκεκριμένο ζώο τι θα απογίνει; Θα υποστεί (ευ)θανάτωση ή θα ζήσει (όσο ζήσει ) σακατεμένο και ανάπηρο σε ένα κλουβί;
14.Γιατί οι απλές οστεοσυνθέσεις έχουν ως αποτέλεσμα το ζώο να καταλήγει σε χειρότερη κατάσταση πριν από το ατύχημα.; Οι οστεοσυνθέσεις απαιτούν ειδικό κτηνίατρο και τα κατάλληλα υλικά για κάθε περίπτωση.

Ανώνυμος είπε...

6.Όσο για την τομή της επέμβασης που φτάνει μέχρι τον θώρακα, ας μην μιλήσουμε καλλίτερα. Ευτυχώς οι περισσότεροι κτηνίατροι πλέον κάνουν μικρότερες.
7.Με ποια μέθοδο γίνονται οι υιοθεσίες; Γνωρίζετε παρακαλώ, εσείς που σπεύσατε να αναδείξετε το Πρόγραμμα ως το τελειότερο δημόσιο έργο στην Ελλάδα της μίζας και της λοβιτούρας; Βλέπει κάποιος ένα ζώο στο καταφύγιο/ξενοδοχείο, δηλώνει ότι θέλει να το υιοθετήσει, υπογράφει τα έντυπα και το παραλαμβάνει. Ουδείς έλεγχος ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ στην οικεία της οικογένειας δεν γίνεται ως όφειλε να κάνει κάθε λογικός άνθρωπος. Δεν ελέγχεται αν το σπίτι ή οικογένεια είναι κατάλληλοι για το συγκεκριμένο ζώο. Άτομα ηλικιωμένα υιοθέτησαν ζωηρά νεαρά ζώα που από την πρώτη μέρα την «κοπάνησαν» και χάθηκα. Νομίζετε ότι ο Δήμος τα έψαξε ή ανάρτησε αγγελία αναζήτησης; Ζώα δόθηκαν για υιοθεσία σε πόλεις στην επαρχία. πχ. στα Γιαννιτσά. Πως κάνει τον έλεγχο ο Δήμος; Στέλνει υπάλληλο για έλεγχο ή δίνει κινητό στον σκύλο για να τηλεφωνήσει και να κάνει παράπονα αν δεν περνάει καλά; Ζώα που έχουν δοθεί για υιοθεσία και επιστρέφονται μετά από ένα χρόνο και περισσότερο, εγκαταλείπονται πάλι στο δρόμο και είναι υποχρεωμένα να μάθουν πάλι να επιβιώνουν ως αδέσποτα και να αναζητούν τροφή. Ζώα που ήρθαν στα χέρια του Δήμου μετά από εισαγγελική κατάσχεση, στειρώνονται και εγκαταλείπονται ως αδέσποτα στο δρόμο-ζώα μεγάλης ηλικίας που ΠΟΤΕ δεν ήταν αδέσποτα! Μην μας μιλάτε λοιπόν για Πρόγραμμα Προστασίας.
8.Γιατί τα κουτάβια περισυλλέγονται από το ένα πάρκο και εγκαταλείπονται πάραυτα σε άλλο πάρκο; Έτσι για τα μάτια του κόσμου ότι έγινε περισυλλογή και θα βρεθούν τα κουτάβια κάτω από την φροντίδα του Δήμου;
9.Γίνεται καταγγελία στον Δήμο για κακοποίηση αδέσποτου ενταγμένου στο Πρόγραμμα; Ο Δήμος παραπέμπει τους καταγγέλλοντες στο τμήμα κοινωνικών λειτουργών του Δήμου που είναι αρμόδιο μόνο για ανθρώπος!
10. Μήπως ο Δήμος μπορεί να μας πει τι απέγιναν τα αδέσποτα που ήταν στην πανσιόν του Αβραμίδη κατά την Ολυμπιάδα; Που βρίσκονται τα συγκεκριμένα ζώα;
11.
Μήπως ο Δήμος μπορεί να μας υποδείξει σε ποια ακριβώς σημεία της πόλης βρίσκονται τα περίπου 3.600 αδέσποτα που έχουν στειρωθεί και αφεθεί πάλι ελεύθερα;
12.Γιατί ο Δήμος δεν αναλαμβάνει ορισμένες θεραπείες για συγκεκριμένες παθήσεις με το αιτιολογικό ότι κοστίζουν και δεν προβλέπονται κονδύλια για αυτές τις παθήσεις; Πρέπει αυτά τα ζώα να πεθάνουν αβοήθητα;
13.Γιατί ο Δήμος δεν αναλαμβάνει περίπλοκες οστεοσυνθέσεις με το αιτιολογικό του υψηλού κόστους; Το συγκεκριμένο ζώο τι θα απογίνει; Θα υποστεί (ευ)θανάτωση ή θα ζήσει (όσο ζήσει ) σακατεμένο και ανάπηρο σε ένα κλουβί;
14.Γιατί οι απλές οστεοσυνθέσεις έχουν ως αποτέλεσμα το ζώο να καταλήγει σε χειρότερη κατάσταση πριν από το ατύχημα.; Οι οστεοσυνθέσεις απαιτούν ειδικό κτηνίατρο και τα κατάλληλα υλικά για κάθε περίπτωση.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Καμίνης είναι απόλυτα σε θέση να είναι εν γνώσει για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο λόγω πιθανών καταγγελιών για πιθανές παρατυπίες και παραβιάσεις του Νόμου. Όπως είναι εν γνώσει για την αναφορά που έχει λάβει ο εισαγγελέας με πλήρη στοιχεία για πιθανόν οικονομικό έγκλημα ή αν θέλετε οικονομικές ατασθαλίες. Ο κ. Καμίνης άσχετα με την πολιτική τοποθέτηση του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν τόσο για τις εξαίρετες νομικές σπουδές και γνώσεις του όσο και για την ακεραιότητα του, αφού το όνομά του δεν έχει εμπλακεί προς το παρόν σε κανένα δημόσιο σκάνδαλο.

Για αυτό μερικές φορές είναι καλλίτερο να σιωπούμε, εκτός και αν είμαστε εθισμένοι και παθιασμένοι με το κόμμα μας ή αν ανήκουμε στους «ιδιαίτερους» φίλους του σημερινού Δήμου!

Εις το επανειδίν.