Σελίδες

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Κυνοκομείο Λαυρίου



Εικόνες ντροπής στην πολιτισμένη Ελλάδα του 2010 ...




Εικόνες απαράδεκτης δημοτικής αναλγησίας προς τα αδέσποτα κατοικίδια ζώα

Αυτές είναι οι εικόνες του κυνοκομείου Λαυρίου, για τη βελτίωση του οποίου εκκρεμούν υποσχέσεις και δεσμεύσεις του Δημάρχου από το 2008 μέχρι σήμερα. Αυτές είναι οι άθλιες εικόνες και ακόμη χειρότερες, σας διαβεβαιώνουμε - μιας και το επισκεφθήκαμε - παρά τις απέλπιδες προσπάθειες ζωόφιλων δημοτών της Λαυρεωτικής, προκειμένου να πεισθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εφαρμόσει τις διατάξεις του Νόμου 3170/2003 και των σχετικών Υπουργικών αποφάσεων για τη προστασία των αδέσποτων ζώων.

Στην ιστοσελίδα του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά διαβάσαμε την εξής ανακοίνωση :
"Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς καλεί τους φορείς και τους πολίτες, στην ανοιχτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 8.30’ το βράδυ, στην Πλατεία Ηρώων, όπου και θα παρουσιάσει τον απολογισμό του έργου του". ΄



Ερωτήματα  προς τον Δήμαρχο :
Αυτό είναι τμήμα του έργου του για τα οικόσιτα ζώα της περιοχής του, τους συγκατοίκους όλων μας, τους φίλους του ανθρώπου , στην πολιτισμένη ευνομούμενη Ελλάδα του 2010; Πόσο θα κόστιζε άραγε από τον προϋπολογισμό του να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των οικόσιτων ζώων; Πόσο μεγάλο θα ήταν το ποσόν άραγε , για να μετατρέψει το προσωρινό τρισάθλιο κυνοκομείο σε ένα καλύτερο για τα ζώα; Γιατί εμείς κάναμε έναν προϋπολογισμό επί τόπου και το ποσό δεν είναι μεγάλο.
Γιατί κύριε Δήμαρχε , στις 18 Μαρτίου 2009, προτείνατε απόφαση για τη βελτίωση αυτών των άθλιων κατασκευών για τα ζωάκια...


και τη συμμόρφωση τους με τις υποδείξεις της Νομοκτηνιατρικής Ανατολικής Αττικής και δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα ;
Γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν ομόφωνα, την ίδια ημέρα, τις προτάσεις του Δημάρχου Λαυρεωτικής , αλλά κανείς δεν έκανε τον κόπο να ελέγξει τί έγιναν τα αδέσποτα ζώα της περιοχής τους ;
Γιατί η Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ως υπεύθυνη για τον έλεγχο τήρησης της κείμενης Νομοθεσίας από τους Δήμους δεν επιλήφθηκε του θέματος ;
Γιατί μία γυναίκα μόνη της , η κ. Αννα Γερολύμπου (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ζωοφ.Σωματείων Ανατολ.Αττικής , Μέλος ΔΕ Φιλοζωϊκής Μέριμνας Λαυρίου) φροντίζει 120 αδέσποτα ζώα, προσπαθώντας καθημερινά επί ώρες, με τιτάνιες προσπάθειες να τα προστατέψει από τις μολύνσεις , τη λάσπη και τα κόπρανα εντός και εκτός των απαράδεκτων κατασκευών στέγασης τους; Για να μην τα αφήσει στο δρόμο και πεθάνουν από τις φόλες, τα αυτοκίνητα, τις αρρώστιες, την πείνα ;
Γιατί θα πρέπει να ντρεπόμαστε ως Έλληνες για την τριτοκοσμική αυτή κατάσταση και να προσπαθούμε μόνοι μας οι ζωόφιλοι ή μάλλον οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ , να καλύψουμε με εθελοντές τις νόμιμες και στοιχειώδεις υποχρεώσεις ενός Δήμου ;


Δημοσιεύουμε και μία παλαιότερη επιστολή - έκκληση για τη σωτηρία αυτών των ζώων :

Ιούνιος 2008

Οι φιλόζωοι της Λαυρεωτικής απευθύνουμε έκκληση σε ,φιλόζωους και μη, εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και συνειδητοποιημένους πολίτες αυτής της χώρας να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας για τη σωτηρία των αδέσποτων ζώων της περιοχής μας.

Μετά από προσπάθειες δύο χρόνων για να πεισθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εφαρμόσει τις διατάξεις του Νόμου 3170/2003 και των σχετικών Υπουργικών αποφάσεων για τη προστασία των αδέσποτων ζώων,
μετά από την αδιάκοπη, άδικη και παράνομη θανάτωση δεκάδων και δεκάδων αδέσποτων, ακόμη και αυτών που είχαν στειρωθεί, εμβολιαστεί και θεραπευτεί με το πρόγραμμα του Δήμου το καλοκαίρι του 2007,
μετά από πολλές πιέσεις και καταγγελίες δικές μας,
μετά από την αυθόρμητη εξέγερση των παιδιών του Λαυρίου με ανοιχτές επιστολές προς το Δήμαρχο,
τον Ιανουάριο 2008 αποφασίστηκε η δημιουργία ενός προσωρινού καταφυγίου για τη φιλοξενία κουταβιών και αδέσποτων ζώων που χρειάζονται φροντίδα. Επιπλέον, ενώπιον εκπροσώπων του σωματείου μας αλλά και Δημοτών, ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι το προσωρινό καταφύγιο θα κατασκευαζόταν έτσι ώστε να διασφαλίζει την σωστή διαβίωση των ζώων , ότι ο Δήμος θα εξασφάλιζε την διατροφή τους και ότι το πρόγραμμα στειρώσεων θα συνεχιζόταν από την επόμενη ημέρα.

Τελικά, παρά τις υποσχέσεις , και χωρίς τη παρουσία κανενός υπεύθυνου του Δήμου, ο χώρος περιφράχθηκε με ένα απλό συρματόπλεγμα, χωρίς τσιμέντωμα της βάσης το οποίο αργότερα έγινε από εθελοντές. Πάνω στο χώμα και σ΄ένα ανώμαλο έδαφος στήθηκαν υποτυπωδώς 11 περιφραγμένα κλουβιά διαστάσεων 2Χ4 μέτρων. Με πιέσεις μπήκε κάποιο υποτυπώδες στέγαστρο από λαμαρίνα τοποθετημένη, για λόγους οικονομίας, κάθετα στη κλήση του στεγάστρου με αποτέλεσμα με κάθε βροχή τα υποτιθέμενα «προστατευτικά στέγαστρα» να μετατρέπονται σε βρύσες που γέμιζαν με νερό τα ελάχιστα και ανεπαρκή πλαστικά σπιτάκια που εμείς είχαμε τοποθετήσει. Ο χώρος των κλουβιών γινόταν λίμνη και τα εγκλωβισμένα κουτάβια, περίπου 30, αλλά και τα μεγαλύτερα ζώα κυριολεκτικά κολυμπούσαν στα λασπόνερα.

Το Μάρτιο πολλά κουτάβια αρρώστησαν βαριά. Έπρεπε να κάνουμε καθημερινές θεραπείες με ενέσεις και ορούς κάτω από πλαστικά καλύμματα τα οποία μέχρι να τελειώσουμε είχαν διαλυθεί από τον αέρα. 8 κουτάβια πέθαναν παρά τις προσπάθειές μας.

Κατάσταση απελπιστική, απαράδεκτη και τριτοκοσμική.

Μετά απο αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας προς το Δήμαρχο ήρθαν στο χώρο δύο απο τους Αντιδημάρχους. Είδαν και παραδέχτηκαν την φρικτή κατάσταση. ΑΛΛΑ !!!! Δεν ήταν εκείνοι υπεύθυνοι. Δεν είχε οριστεί κανένας υπεύθυνος παρά μόνο ο Δήμαρχος από τον οποίον έπρεπε να πάρουν εντολή για να κάνουν οτιδήποτε. Τα συνεργεία όλα δούλευαν για έργα του Δήμου, όπως η διαμόρφωση και ο καλλωπισμό της πλατείας ( Σιντριβάνια, πεζοδρόμηση, μεταφορές φοινίκων κ.α.) ενώ ο χώρος των αδέσποτων ζώων δεν είναι δημοτικό έργο. . Ετσι μας δήλωσαν.

Μας έστειλαν ένα κάδο απορριμμάτων για να βάζουμε τα σκουπίδια που είχαν πλημμυρίσει το χώρο, ένα καρότσι και τέλος !!!!!!!!!! Δεν ξαναπάτησε κανείς.

Σε τηλεφωνική διαμαρτυρία της Προέδρου της Συνομοσπονδίας Ζωοφ.Σωματείων Ελλάδας, ο Δήμαρχος απάντησε ότι «δεν τον νοιάζει τι λέει ο Νόμος, εκείνος απο τη καλή του καρδιά έδωσε ένα χώρο και δεν έχει χρήματα για να κάνει περισσότερα».

Λίγες ημέρες μετά ήρθε ο κατασκευαστής των κλουβιών και συμπλήρωσε με φύλλα λαμαρίνας τα λάθος τοποθετημένα στέγαστρα. Σε παρατήρησή μας ότι έτσι χειροτερεύει η κατάσταση σε περίπτωση βροχής , μας είπε ότι «αυτό είναι και δεν μπορεί τώρα να αλλάξει γιατί είναι μεγάλη φασαρία και έξοδα».

Σήμερα, 2 μήνες μετά, στα 11 κλουβιά ασφυκτιούν 40 σκυλιά από 3 έως 12 μηνών. Τα περισσότερα δεν έχουν σπιτάκια. Ο καθαρισμός των κλουβιών, εφόσον δεν έχουν τσιμεντωθεί τα πατώματα, γίνεται υποτυπωδώς. Το χώμα δεν απορροφά τα νερά τα οποία λιμνάζουν μέσα και έξω από τα κλουβιά. Η δυσοσμία ήδη είναι έντονη . Και όσο μεγαλώνει η θερμοκρασία η κατάσταση θα γίνει αφόρητη αλλά και επικίνδυνη, και για τα ζώα αλλά και για μας.

Από τροφές : ΟΥΤΕ ΨΙΧΟΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Τα ζώα τρέφονται με προσωπικό μας κόστος και έχουμε φθάσει σε απελπιστικό αδιέξοδο. Πολύ σύντομα δεν θα έχουμε χρήματα να τα ταϊσουμε.

Όσο για το πρόγραμμα στειρώσεων και θεραπειών το οποίο θα άρχιζε από τον Ιανουάριο, ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα ..Φάρμακα, εμβόλια , κτηνιατρικές πράξεις, όλα πληρώνονται από μας.

Τη Κυριακή 11 Μαϊου, περιμένουμε την επίσκεψη της Φιλοζωϊκής Ομάδας της Σχολής Μωραϊτη Αθηνών η οποία τα τελευταία 2 χρόνια έχει ευαισθητοποιηθεί από το δράμα των αδέσποτων του Λαυρίου και έχει βοηθήσει σημαντικά τον αγώνα μας . Πολλά ζώα έχουν θεραπευτεί και στειρωθεί με χρήματα που μάζεψαν τα παιδιά αυτά και αρκετά έχουν υιοθετηθεί. Περισσότεροι από 35 μαθητές, αρκετοί γονείς και δάσκαλοι, προσπαθούν εδώ και 1,5 μήνα να έρθουν να δουν τα ζώα στο Καταφύγιο αλλά από το Δήμο τους ζητούν συνεχώς να το αναβάλλουν γιατί δήθεν δεν έχουν προλάβει να τελειώσουν τις εργασίες και να οργανώσουν το χώρο. Ενώ στη πραγματικότητα όλο αυτό το διάστημα δεν έχει εμφανιστεί κανείς και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Αναρωτιόμαστε ποιόν εμπαίζουν οι αρμόδιοι του Δήμου; Εμάς, τη Σχολή Μωραϊτη, τους Δημότες τους ή τους Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες του Λαυρίου;

Αυτοί που είναι υπεύθυνοι και αρμόδιοι βάσει του Νόμου για τη πλήρη φροντίδα των αδέσποτων της περιοχής τους, αυτοί που τους επιδοτεί το Υπουργείο να κάνουν τα προγράμματα προστασίας των ζώων και να κατασκευάσουν τον απαραίτητο χώρο για τη παραμονή και φροντίδα των ζώων , αδιαφορούν για το Νόμο, αδιαφορούν για τα ζώα, αδιαφορούν για εμάς τους εθελοντές και δημότες, αλλά κυρίως αδιαφορούν για την τριτοκοσμική εικόνα των αδέσποτων που παρουσιάζει το Λαύριο- μια ντροπή για τη πόλη μας αλλά και ολόκληρη τη Χώρα.

Η βοήθειά σας στη δημοσιοποίηση αυτής της έκκλησης είναι πολύτιμη. Σε ένα περιβάλλον όπως το δικό μας, δεν είμαστε σε θέση να τα σώσουμε όλα, όσο και αν αυτό μας πονά. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσα μπορούμε αλλά κυρίως προσπαθούμε να πείσουμε τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η παρουσία σας τη Κυριακή 11 Μαϊου, 12 ..00 το μεσημέρι για να διαπιστώσετε με τα μάτια σας τη θλιβερή κατάσταση μπορεί να μας βοηθήσει πολύ. Μπορεί να πεισθούν οι αρμόδιοι και να αποφασίσουν να τηρήσουν τους νόμους , έστω και αν αυτοί οι Νόμοι αφορούν αδέσποτα ζώα.

Θερμά σας παρακαλούμε να έρθετε και σας ευχαριστούμε .

Αννα Γερολύμπου
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ζωοφ.Σωματείων Ανατολ.Αττικής
Μέλος ΔΕ Φιλοζωϊκής Μέριμνας Λαυρίου

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6947 796263

(εστάλη από zoophilos)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΙ, ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ , ΤΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΥΦΟΙ Η ΤΥΦΛΟΙ ΣΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ "ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΩΝ" ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΨΥΧΟΥΛΕΣ. ΓΙΑΤΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ.

Γ.ΚΑΛΛΙΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ντροπή και αίσχος για τον δήμαρχο λαυρίου
τώρα που έρχονται δημοτικές εκλογές να τον ξαναψηφίσουν οι κάτοικοι , ουστ ρε ...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

ine amartia gia ta zoa ... eleos kati na kanoun

Piko

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή και αίσχος στον κάθε υποψήφιο Δήμαρχο και Δημοτικό Σύμβουλο που πονηρά διπλαρώνει προεκλογικά και υπόσχεται βοήθεια στον φιλόζωο σε αντάλλαγμα την ψήφο του και αφού ο φιλόζωος πέσει στην παγίδα του και ο υποψήφιος εκλεγεί, μετά μαχαιρώνει πισώπλατα τον κάθε φιλόζωο.

Ντροπή και αίσχος για την τόση απαξίωση και αδιαφορία από όλους τους φορείς που μας κυβερνούν. Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Ναι, ξέρουμε ότι τα ζώα δεν ψηφίζουν, αλλά ψηφίζουμε όλοι εμείς οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που νοιάζονται για την ζωή.

Ντρέπομαι που ζω στην Ελλάδα και λέγομαι Ελληνίδα. Αναφερόμαστε στον πολιτισμό και στην παιδεία των αρχαίων Ελλήνων. Αναδεικνύουμε τις κατασκευές τους και τα συγγράμματα τους. Εμείς τι πολιτισμό θα αφήσουμε πίσω μας; Σε τι θα αναφέρονται οι απόγονοι μας;
Στον ωχαδερφισμό μας, στα όσκαρ της διαφθοράς μας, στην νοσηρή ανεγκεφαλιά μας ότι δεν πρέπει να στερήσουμε την σεξουαλικότητα του ζώου μας γι’ αυτό δεν το στειρώνουμε, αλλά είμαστε έτοιμοι, χωρίς δεύτερη σκέψη, να πετάξουμε τα νεογέννητα στον σκουπιδοτενεκέ, στον ακάλυπτο χώρο, στο βουνό, να τα βάλουμε σε μια σακούλα και να τα πετάξουμε στη θάλασσα, ή να διώξουμε το κατοικίδιο μας γιατί έμεινε έγκυο.

Ντροπή στον δήμαρχο που αφήνει μόνη της μία κυρία να παλεύει να σώσει τις ψυχές που εκείνος καταδίκασε.

Τα αδέσποτα ζώα δεν είναι «σκουπίδια» . Είναι έμψυχα «προϊόντα» ανθρώπινης ανευθυνότητας. Δικαιούνται μια θέση στην κοινωνία μας. Δικαιούνται το σεβασμό και την φροντίδα μας.

Βοηθήστε λοιπόν κ. Δήμαρχε, να γίνει ευπρεπές το κυνοκομείο Λαυρίου, γιατί πλησιάζουν και εκλογές. Δεν σας ζήτησαν άλλωστε και πολλά....
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΙΜΙΤΣΗ