Σελίδες

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Τα βασανιστήρια δε γνωρίζουν σύνορα

ΠΟΦΥΖΩ

Για τα 3.000.000 και περισσότερα ακόμα ζώα που θα βασανιστούν τις επόμενες 7 ημέρες στα εργαστήρια των ανθρώπων?
Για τα 150.000.000 ανυπεράσπιστα πλάσματα που θα υποστούν στυγνούς βασανισμούς τους επόμενους 12 μήνες, στα επιστημονικά ινστιτούτα?
Αν οι Ρώσοι ετοιμάζονται...


να στείλουν μπαμπουίνους και μακάκους στον κόκκινο πλανήτη, ως πιονέρους του διαστήματος ?
Αν η πολεμική βιομηχανία χρησιμοποιεί τα ζώα ως ζωντανούς κινούμενους στόχους και στις ΗΠΑ προκαλούν εκρήξεις σε ζωντανά γουρούνια για να δοκιμαστούν τα οπλικά τους συστήματα κι η αντοχή της προστατευτικής θωράκισης των στρατιωτών τους?
Αν στο Λονδίνο άλογα και γαϊδούρια κακοποιούνται για να εξυπηρετήσουν τις βιολογικές, κτηνιατρικές, ιατρικές και οδοντιατρικές έρευνες?
Αν επειδή οι άνθρωποι θέλουν να συνεχίζουν να καπνίζουν, να οδηγούν, να χρησιμοποιούν καλλυντικά , να πίνουν αλκοολούχα ποτά, να ρίχνουν βόμβες, να παίρνουν φάρμακα, να παίρνουν ναρκωτικά, να πολεμούν, να σκοτώνουν αλλά να μη σκοτώνονται πρέπει τα ζώα να ακρωτηριάζονται, να πολτοποιούνται, να χτυπιούνται μέχρι θανάτου, να τσουρουφλίζονται, να εξαρθρώνονται, να τυφλώνονται, να τσακίζεται η σπονδυλική τους στήλη, να διαμελίζονται….
Ποιος νοιάζεται για τα σκυλιά στη Ρωσία, για τις μαϊμούδες στην Κίνα, για τις γάτες στην Ιαπωνία ?
Ποιος νοιάζεται αν οι σκύλοι και οι γάτες αρπάζονται από τους δρόμους κι άλλα ζώα αρπάζονται από την άγρια φύση και ρίχνονται στα κολαστήρια των ερευνητών?

Ποιος νοιάζεται? Νοιαζόμαστε εσείς κι εμείς που στις 24 Απριλίου, ημέρα που η ΙΑΑPEA (διεθνής οργάνωση κατά των πειραμάτων στα ζώα) καθιέρωσε ως Παγκόσμια Ημέρα για τα ζώα των εργαστηρίων, θα απαιτήσουμε την πλήρη και χωρίς όρους κατάργηση κάθε είδους πειραματισμού πάνω στα ζώα.
Θα πρέπει η ως τώρα απάνθρωπη ανθρωπότητα να δείξει ανθρωπιά, να πάψει να θεωρεί τα ζώα ως εργαστηριακά εργαλεία, να βάλει ένα τέλος στο μαρτύριό τους και να ζήσει ειρηνικά με τις κοινωνίες των ζώων.


Για την ΠΟΦΥΖΩ
Ρόζα Μηνακούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: