Σελίδες

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Νέα επερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, Αθανάσιο Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη
για τα φαινόμενα κακοποίησης αδέσποτων ζώων


Επανειλημμένα Φαινόμενα Κακοποίησης Ζώων ΣυντροφιάςΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Στην πολιτισμένη κοινωνία της Ελλάδος συνεχίζεται ατιμώρητα η κακοποίηση ζώων συντροφιάς. Τα κρούσματα πάμπολλα και επανειλημμένα σε όλα τα μέρη της Ελλάδος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Zougla.gr (11/02/10 και 19/02/10) κάποια ανθρωπόμορφα τέρατα έπνιξαν ακόμη έναν σκύλο με σύρμα στο Τριάδι Θεσσαλονίκης και τον πέταξαν δίπλα σε κάδο σκουπιδιών. Στη περιοχή της Νέας Εφέσου, στο Νομό Πιερίας βρέθηκε ένα σκυλάκι τεσσάρων ετών, ασιατικής ράτσας, που επί μέρες περιφερόταν με σκάγια σε όλο του το κρανίο. Τα τραύματα του προέρχονταν από κυνηγετικό όπλο. Η Zougla.gr παρουσιάζει αυτούσιες τις φωτογραφίες (συνημμένες) του κακοποιημένου ζώου, για να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος της διαστροφής του δράστη. Οι δύο κτηνίατροι που ανέλαβαν το άτυχο ζώο, παρ’ όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν δεν κατάφεραν να το σώσουν και προχώρησαν σε ευθανασία. Ο συγκεκριμένος δράστης, απ’ ότι φαίνεται από τις συνημμένες φωτογραφίες, δεν αρκέστηκε μόνο στο να γεμίσει με σκάγια το κεφάλι του άτυχου ζωντανού, αλλά η διαστροφή του ικανοποιήθηκε με το να ακρωτηριάσει σχεδόν ολόκληρη τη γλώσσα του σκύλου. Όταν μόνο η θέα των συνημμένων φωτογραφιών προκαλεί αηδία και ντροπή, αναρωτιόμαστε τι ψυχική κατάσταση και νοητική διαστροφή μπορεί να έχει ο κάθε άνθρωπος, αν μπορεί να χαρακτηρισθεί έτσι, ο οποίος κακοποιεί ανυπεράσπιστα ζώα. Όσο τέτοιες κτηνώδεις συμπεριφορές απέναντι στα ανυπεράσπιστα ζώα μένουν ατιμώρητες, δυστυχώς θα συμβαίνουν και θα επαναλαμβάνονται.

Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός,

Α) Προτίθεσθε να αυστηροποιήσετε τον Ν. 3170/03 όσον αφορά τις κακοποιήσεις των ζώων συντροφιάς και αν όχι, τι μέτρα προτίθεσθε να πάρετε για να πάψει πια η διαστροφική ικανοποίηση ορισμένων ανθρωπόμορφων τεράτων εις βάρος των ανυπεράσπιστων ζώων;

Β) Ποια θα είναι η τιμωρία του δράστη, ο οποίος είναι γνωστός σύμφωνα με το δημοσίευμα της Zougla.gr (11/02/2010), που ακρωτηρίασε τη γλώσσα του σκύλου και γέμισε το κρανίο του με σκάγια;

Αθήνα 25.02.2010
Οι ερωτώντες βουλευτές

Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών

Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ.
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ;;;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ;;;;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ , ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΖΩΑ, ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ, ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ !!! ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ. ΚΑΙ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΤΙΜΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.

ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΑ ΛΕΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΑΝΝΑ ΓΕΡΟΛΥΜΠΟΥ

Ανώνυμος είπε...

OΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΔΩ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΑΠΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

Ανώνυμος είπε...

Από ότι διαβάζω παραπάνω, το μόνο που κάνουν όλοι οι «φιλόζωοι» είναι να είναι εκτός του θέματος για πολλοστή φορά και να επαναλαμβάνουν το ίδιο σλόγκαν που λένε τόσα χρόνια, κατηγορώντας άλλους για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο.
Το άρθρο δεν μιλάει για αυτά αλλά μιλάει για έλεγχο των εξαγωγών.
Αυτό σας πειράζει? Ο έλεγχος?
Σε στυλ απειλής λέτε ότι [τα ζώα θα εξακολουθήσουν να φεύγουν με όλα τα αεροπλάνα και τα βαπόρια και ελάτε να μας σταματήσετε].
Τα φορτηγά γιατί δεν τα αναφέρετε?
Και δεν θα σας σταματήσουν οι δημοσιογράφοι, αλλά οι αρχές.
Δεν καταλαβαίνετε επιτέλους ότι έφθασε ο κόμπος στο χτένι και δεν πάει άλλο?
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ, ΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ, ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ.
Και όπως αναφέρει ο προηγούμενος συζητητής, ουδόλως ενδιαφέρεστε για την κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα.
Γιατί αν ενδιαφερόσασταν θα κάνατε εντατικές προσπάθειες για την ενημέρωση του κόσμου, ώστε να μην υπάρχει εγκατάλειψη, κακοποίηση.
Ή με την συχνή ενημέρωση σας να είχε ελαχιστοποιηθεί.
Αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.
ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕIΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ?
Από όλα τα δημοσιεύματα και ειδικά από τα σχόλια σας εκτός θέματος, αυτό το συμπέρασμα βγαίνει.
Οι άνθρωποι δεν είναι αδιάφοροι πια. Γνωρίζουν ποια φιλοζωικά σωματεία δουλεύουν σωστά και ποια όχι.