Σελίδες

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Κλείνει το ΔΙΚΕΠΑΖ

Έκκληση προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή και όλους τους αρμόδιους βουλευτές και δημάρχους, κάνουν οι υπεύθυνοι του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων. Το Κέντρο έχει πλέον σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης αφού το κράτος έχει παγώσει κάθε χρηματοδότηση προς αυτό...

Ακολουθεί η επιστολή που έστειλε το ΔΙΚΕΠΑΖ προς κάθε αρμόδιο, με την ελπίδα να μην καταλήξουν τα ζώα που φροντίζει στο δρόμο.


Κυρία Υπουργέ,
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, που με συνέπεια υλοποιούν οι 22 δήμοι της Αθήνας, μέλη του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), διακόπτεται λόγω αναστολής λειτουργίας του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων(ΔΙΚΕΠΑΖ), από 15 Απριλίου 2010. Η αναστολή λειτουργίας αποφασίστηκε με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΕΣΥΔΑΠ, αφού παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, το υπουργείο σας δεν έχει καταβάλλει τη χρηματοδότηση που προβλέπει ο νόμος 3170/2003, για τα έτη 2008 και 2009, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη πλέον η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων (πλήρης έλλειψη φαρμάκων, νοσηλευτικών αναλώσιμων και τροφίμων, άρνηση παροχής υπηρεσιών από τους κτηνιάτρους οι οποίοι είναι ανεξόφλητοθ περισσότερο από 1 χρόνο). Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης
Όποιος αναγνώστης χρειάζεται περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να επικοινωνήσει με το 210 4015451 ή να πληκτρολογήσει www.pesydap.gr

Πηγή  : Enet

Να σημειωθεί ότι, πριν ένα χρόνο περίπου, δημιουργήθηκε έντονο πρόβλημα με το ΔΙΚΕΠΑΖ, με πολλές διαμαρτυρίες από ζωόφιλους του Πειραιά αλλά και όλης της Ελλάδας, για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά, να αποχωρήσει ο Δήμος από τον Σύνδεσμο Περιβάλλοντος ΠΕ.ΣΙ.ΔΑ.Π και από το ΔΙΚΕΠΑΖ, μετά την απώλεια της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. του ανωτέρω φορέα .

Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι το ΔΙΚΕΠΑΖ αποτελεί το πρώτο στην Ελλάδα Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων που λειτουργεί από το 2003 και έχει 11 μέλη-Δημους: Πειραιάς, Νίκαια, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Χαϊδάρι, Ίλιον, Αγία Βαρβάρα, Πέραμα, Μοσχάτο, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Δραπετσώνα και πραγματοποιεί περισυλλογή αδέσποτων ζώων, κτηνιατρικούς ελέγχους, εμβολιασμούς, στειρώσεις και υιοθεσίες. Κατά καιρούς είχαν ακουστεί και δημοσιευτεί διάφορα παράπονα και καταγγελίες, ωστόσο παρά τα προβλήματα, υπήρξε μια προσπάθεια περίθαλψης αδέσποτων ζώων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: