Σελίδες

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Μικροτσίπ κατά των επιθέσεων από σκύλους στη Μ.Βρετανία

Οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει να εφοδιάσουν υποχρεωτικά τα ζώα τους με μικροτσίπ και να τα ασφαλίσουν επίσης υποχρεωτικά για βλάβες κατά τρίτων, αν υιοθετηθούν οι προτάσεις που ανακοινώθηκαν χθες από τη βρετανική κυβέρνηση...



Επίσης θα επεκταθεί η υφιστάμενη νομοθεσία για να ενισχυθεί η προστασία των ταχυδρομικών που διανέμουν την αλληλογραφία. Ο υπουργός Εσωτερικών Άλαν Τζόνσον, ο οποίος είναι πρώην ταχυδρομικός, ανακοίνωσε τις προτάσεις με στόχο την αντιμετώπιση της αύξησης των επιθέσεων επικίνδυνων σκύλων και καταφέρθηκε εναντίον των ιδιοκτητών των αποκαλούμενων «weapon dogs», των σκύλων που χρησιμοποιούνται ως όπλο.

«Η πλειονότητα των ιδιοκτητών σκύλων είναι άνθρωποι υπεύθυνοι, αλλά υπάρχουν αναμφίβολα μερικοί που εκτρέφουν και διατηρούν σκύλους με μοναδικό στόχο να εκφοβίζουν άλλους, δηλαδή κατά μία έννοια χρησιμοποιούν τους σκύλους ως όπλο», δήλωσε. «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Είμαστε αποφασισμένοι να τη σταματήσουμε».

Κυνομαχίες
Στη Βρετανία υπολογίζεται ότι υπάρχουν 5-8 εκατ. σκύλοι και κάθε εβδομάδα 100 άνθρωποι νοσηλεύονται έπειτα από επιθέσεις σκύλων. Επίσης, οι οργανωμένες κυνομαχίες δωδεκαπλασιάστηκαν από το 2004 έως το 2008, ενώ συμμορίες αγοράζουν παρανόμως επικίνδυνους σκύλους και τους χρησιμοποιούν για να εκφοβίζουν τα θύματά τους.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως περιμένει να ακούσει τη γνώμη των πολιτών για τις προτάσεις, τις οποίες κατέθεσε έπειτα από πολλές επιθέσεις σκύλων και πως τίποτε δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Πηγή: http://www.tanea.gr,  http://newsmme.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: