Σελίδες

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ο Δήμος Μαλεσίνας θα μπει στο πρόγραμμα του ν. 3170/03
για τις στειρώσεις των αδέσποτων.

Μια αξιέπαινη προσπάθεια ζωόφιλων !

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:


Την Κυριακή 28/2/10 συναντηθήκαμε στην Νέα Σμύρνη με τον Δήμαρχο της Μαλεσίνας κο Φουρλεμάδη για την αντιμετώπιση του θέματος των δηλητηριάσεων των αδέσποτων ζώων της περιοχής (θυμάστε την περίπτωση με την σκυλίτσα και τα κουτάβια της που δηλητηριάστηκαν).
Η συζήτηση ήταν φιλικότατη, ο Δήμαρχος κος Φουρλεμάδης μας εξέθεσε τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπιζει ο Δήμος Μαλεσίνας, και τα οποία θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι υπαρκτά και πραγματικά. Παρ' όλα αυτά ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινήσει το πρόγραμμα του νόμου 3170/03 για τις στειρώσεις των αδέσποτων και μάλιστα πρότεινε από μόνος του την ενημέρωση του κόσμου και κυρίως των παιδιών στα σχολεία.
Κανονίστηκε συνάντηση σε συγκεκριμένη ημερομηνία μεταξύ του δημάρχου και της εθελόντριας φιλόζωου κας Ροδούλα Κωνσταντινίδου, η οποία και θα βοηθήσει τον Δήμο στις διαδικασίες για την ένταξή στο πρόγραμμα των στειρώσεων του ν.3170/03. Επίσης θα μεσολαβήσει ώστε ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος να γίνει και φιλοζωϊκός (είχαν υπάρξει συζητήσεις με τον πρόεδρο του συλλόγου ο οποίος είχε μια φιλοζωική δράση) έτσι ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα και η συνεργασία του Δήμου και του συλλόγου που προϋποτίθεται και με βάση τον νόμο, για να ξεκινήσουν οι στειρώσεις των αδέσποτων ζώων και η προστασία τους.
Η πίεση που εξασκήθηκε και με την βοήθεια όλων σας,θεωρούμε ότι έφερε αποτέλεσμα.
Θα πρέπει να παραδεχτούμε και να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά, ότι ο συγκεκριμένος δήμος αντιμετωπίζει γενικότερα σημαντικά προβλήματα, παρά όμως το γεγονός αυτό, όταν υπάρχει φιλοζωϊκή ευαισθησία, λύσεις μπορούν να βρεθούν.
Θεωρούμε από την συζήτηση που είχαμε ότι ο Δήμαρχος κος Φουρλεμάδης έδειξε φιλοζωϊκή ευαισθησία και την απαιτούμενη προσοχή για την σωστή αντιμετώπιση του πολιτιστικού και κοινωνικού θέματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της περιοχής του και τον συγχαίρουμε γι΄αυτό.

Πάνος Καφφές Εθελοντής Φιλόζωος
Ροδούλα Κωνσταντινίδου Εθελόντρια Φιλόζωος, Μέλος του Φιλοζωϊκου Π, Φαλήρου
Χριστιάνα Berg Πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου "Χίμαιρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: