Σελίδες

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Τα σκυλιά του στρατού υποφέρουν από μετα-τραυματικές διαταραχές

Από τα 58 σκυλιά του Αμερικανικού Στρατού στο Αφγανιστάν, ένα Λαμπραντόρ με το όνομα Γκάνερ υποφέρει από σοβαρή μετα-τραυματική διαταραχή (stress). Όπως οι ανθρώποι, έτσι και μερικά σκυλιά που συμμετέχουν στον πόλεμο δεν μπορούν πάντα να διαχειριστούν συναισθηματικά την μάχη. Ο Ζουμ,...


ένα άλλο Λαμπραντόρ αρνιόταν να συνεργαστεί με τους πεζοναύτες όταν είδε να πυροβολούν ένα σκυλί στο Αφγανιστάν! Μόνο μετά από εβδομάδες και πολύ τρυφερό παιχνίδι, κατάφεραν να τον κάνουν να ξαναδουλέψει. Ο Γκανερ εκπαιδεύτηκε να βρίσκει βόμβες και μέχρι σήμερα μπορούσε να κυνηγά και να ανέχεται χωρίς να τον ενοχλεί το θόρυβο τον πυρών. Μετά όμως από την παρουσία του σε μάχη στη πρώτη γραμμή, αντιδρά πολύ νευρικά σε κάθε πυροβολισμό, αρνείται να βγει από το κλουβί του και η ουρά του είναι πάντα κρυμμένη στα σκέλια του.

Οι υπεύθυνοι κτηνίατροι και εκπαιδευτές κάνουν προσπάθεια να τον ξανα εντάξουν στο σώμα, αλλά το πιθανότερο είναι να δοθεί για υιοθεσία καθώς θεωρείται lover dog και όχι fighter dog,πια...:)

adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: